Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020 00:23

ΠΣΑΠ: Οι ποδοσφαιριστές των μικρότερων κατηγοριών δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν άνθρωποι κατώτερου Θεού

Ανακοίνωση εκφράζοντας τον προβληματισμό του για το μέλλον της Super League 2 και της Football League, εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών.

Ο ΠΣΑΠ τονίζει: «Κύριοι, πρέπει να δοθεί άμεσα λύση στα 2 επαγγελματικά πρωταθλήματα της πατρίδας μας που απασχολούν περισσότερους από 600 ποδοσφαιριστές, ώστε να μην απολέσουν την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ:

«Οι ποδοσφαιριστές των μικρότερων κατηγοριών δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν άνθρωποι κατώτερου Θεού!

Σε συνέχεια της επιστολής που στις 2 Νοεμβρίου έστειλε ο ΠΣΑΠ στους κύριους Κικίλια, Αυγενάκη, Χαρδαλιά, Μαυρωτά, αλλά και τις πολλές ανακοινώσεις μας (12) όπου συνεχώς κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου, σε όλους τους αρμόδιους φορείς, για το μέλλον της Super League 2 και της Football League, έχουμε δυστυχώς να συμπληρώσουμε πολλά και δυσάρεστα.

Πριν λίγη ώρα, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε η διοργανώτρια αρχή της Super League 2/Football League την οποία βαραίνει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τη μεγάλη καθυστέρηση έναρξης των δυο επαγγελματικών κατηγοριών, ενημερωθήκαμε πως η επιτροπή λοιμωξιολόγων απάντησε αρνητικά στο αίτημά της, ώστε να υπάρξει η πολυπόθητη σέντρα στο πρωτάθλημα της SL2. Παρότι μάλιστα όλες οι ομάδες και μάλιστα εγγράφως συμφώνησαν πως θα τηρήσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο που τους ζητήθηκε, το οποίο μας έχει αποδείξει, μέσω της υλοποίησής του στη Super League 1, πως είναι αποτελεσματικό. Αυτό σημαίνει πως οι αθλητές θα συμπληρώσουν 10 ολόκληρους μήνες αγωνιστικής απραξίας.

Δυστυχώς διακρίνουμε πως δεν δίνεται η απαραίτητη βαρύτητα στις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματος.

Κύριοι, κατανοούμε απόλυτα την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας και οι ποδοσφαιριστές έχουμε αποδείξει με πράξεις στο διάστημα της πανδημίας πως στηρίζουμε έμπρακτα το δημόσιο σύστημα υγείας, όμως η παραπάνω εξέλιξη θα βάλει στην «εντατική» εκατοντάδες εργαζόμενους συναδέλφους μας και όχι μόνο.

Το σκεπτικό της απόφασής σάς είναι πως δεν πρέπει να δοθεί το λάθος μήνυμα στην κοινωνία. Εμείς σας απαντάμε πως το λάθος, κατά τη γνώμη σας, μήνυμα μπορεί να μετατραπεί σε θετικό και αισιόδοξο προς όλους τους πολίτες που παραμένουν έγκλειστοι στα σπίτια τους, αφού μέσω της Δημόσιας Τηλεόρασης θα μπορούν να παρακολουθούν καθημερινά το αγαπημένο τους άθλημα, καθώς μία λύση θα ήταν να ορίζονται οι αγώνες μέσα στην εβδομάδα ώστε να συμπληρώνουν την δράση του Σαββατοκύριακου από την Super League 1.

Κύριοι, πρέπει να δοθεί άμεσα λύση στα 2 επαγγελματικά πρωταθλήματα της πατρίδας μας που απασχολούν περισσότερους από 600 ποδοσφαιριστές, ώστε να μην απολέσουν την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν. Όλοι γνωρίζουμε πως στον αθλητισμό μια χαμένη χρονιά δεν μπορεί να αναπληρωθεί και θα επηρεαστεί το μέλλον τους.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη και σας θέτουμε όλους προ τον ευθυνών σας. Ήδη η Ελλάδα μπορεί να χαρακτηριστεί ως ποδοσφαιρικά δακτυλοδεικτούμενη, αφού είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η δεύτερη τη τάξη επαγγελματική της κατηγορίας, εξέλιξη που σε καμία περίπτωση δεν μας τιμά και θέλουμε να πιστεύουμε πως ούτε μας αντιπροσωπεύει.

Το κυριότερο όμως έγκεινται στο γεγονός πως οι ποδοσφαιριστές των μικρότερων κατηγοριών ούτε είναι και το σπουδαιότερο, δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν άνθρωποι κατώτερου Θεού».

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares