Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2020 17:19

Ζωή Κεχαγιά: Η Σαντορίνη έχει ταλέντο και ανθρώπους που αγαπούν το μπάσκετ γυναικών

Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Κως και τώρα Σαντορίνη, Αυτοί είναι οι σταθμοί στην σπουδαία καριέρα της Ζωής Κεχαγιά.

Η πολύπειρη γκαρντ  μίλησε στο Superbasket.gr για την νέα σελίδα στην καριέρα της,  την σκληρή δουλειά που γίνεται στην ομάδα, που έχει ως αποτέλεσμα το εξαιρετικό ξεκίνημα στην Α2 Γυναικών, τον συνδυασμό εμπειρίας και τοπικού ταλέντου στο ρόστερ της Σαντορίνης, καθώς επίσης για την ζωή της στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων, αλλά και τις τελευταίες  αρνητικές, λόγω κορονοϊού, εξελίξεις στον χώρο του μπάσκετ.

Απολαύστε την Ζωή Κεχαγιά:

Η Σαντορίνη ειναι διασημη σε όλο τον κόσμο. Πλέον η Ελλάδα την μαθαίνει και για το γυναικείο μπάσκετ.

"Πράγματι. Η ομάδα ανέβηκε φέτος στην Α2 γυναικών και οι άνθρωποι που ασχολούνται εδώ με το μπάσκετ, αποφάσισαν ότι πρέπει να εκμεταλλευτούν αυτη την ευκαιρία για το καλό του αθλητισμού και του μπάσκετ στη Σαντορίνη. Το καλοκαίρι, παρά τις ειδικές συνθήκες που υπήρχαν, άρχισε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί κατι ωραίο, ώστε η Σαντορίνη να εκπροσωπηθεί επάξια στις εθνικές κατηγορίες και συνάμα να αναδειχθουν οι ντόπιες παίκτριες".

Απ ό,τι φαίνεται κάτι καλό δημιουργειται. Περιμένατε το 2 στα 2 στο ξεκίνημα;

"Δεν είχαμε εύκολο έργο, ξέραμε πως τίποτα δεν θα μας χαριστεί. Όμως δουλέψαμε σωστά και αυτό βγήκε στο γήπεδο. Κάναμε δύο νίκες επί ομαδων με στόχους και ιστορία στο γυναικείο μπάσκετ, διότι συνδυασαμε σωστά το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένη αυτή η ομάδα. Είμαστε τρεις παίκτριες με ταλέντο και εμπειρία ετων, η Μαρίαννα Αξιοπούλου, η Μαρία Ρεντζεμπέρη κι εγώ, άλλο ένα παιδί με πολλες ικανότητες και όλο το μέλλον μπροστά της, η Σοφία Σιγάλα και τα κορίτσια από το νησί, που ομολογώ ότι είναι πολύ καλύτερα απ ό,τι περίμενα. Όλες μαζί, σε συνεργασία με τους προπονητές μας, φτάσαμε στις δύο νίκες".

Είπες για τα κορίτσια από το νησί. Υπάρχει ταλέντο στη Σαντορίνη;

"Στόχος της διοίκησης, του κυρίου Βλαβιανού και των συνεργατών του, είναι να εκπροσωπηθεί επάξια η Σαντορίνη στις Εθνικές κατηγορίες και παράλληλα να βοηθήσουμε να μικρά κορίτσια να βελτιωθούν. Γι αυτό και πάντα βρίσκεται μία παίκτρια από τω Σαντορίνη στην 5αδα, γι αυτο και η πλειοψηφία της 12αδας αποτελείται από ντόπιες αθλήτριες. Το ταλέντο περισσεύει στο νησί και όταν αυτά τα νεαρά παιδιά αποκτήσουν εμπειρίες και παίξουν αγώνες, θα παρουσιάσουμε μεγάλη βελτίωση. Κι έτσι θα έρθουν κι άλλα κορίτσια στο μπάσκετ και στον αθλητισμό. Άλλωστε η Σαντορίνη έχει σπουδαία ομάδα και στο γυναικείο βόλει και αυτό βοηθάει συνολικά τον αθλητισμό στο νησί".

IMG 20201102 WA0002

-Μπορει η Σαντορίνη να φτάσει στην Α1 και στο γυναικείο μπάσκετ;

"Χρειάζονται σταθερά βήματα και όχι άλματα. Φέτος στόχος είναι η παραμονή και η καθιέρωση στις εθνικες κατηγορίες. Όμως βλέποντας την οργάνωση που υπάρχει στην ομάδα, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, το γήπεδο και το ενδιαφέρον του κόσμου, θεωρώ πως σε λίγα χρόνια η Σαντορίνη θα βρίσκεται στην ελίτ. Και όταν ανέβει θα είναι έτοιμη για να σταθεί, δεν θα είναι πυροτέχνημα. Δεν θα κάνει ένα πέρασμα από την Α1 και μετά θα χαθεί".

-Πώς σου φαίνεται η ζωή στη Σαντορίνη;

"Είναι πανέμορφο το νησί, έχει πάρα πολλά μαγευτικά μέρη και ζεστούς ανθρώπους. Η Σαντορίνη δεν είναι μόνο νησί για το καλοκαίρι, δεν είναι μόνο για διακοπές, είναι ένα φοβερό μέρος για να ζεις. Ήμουν τυχερή στην καριέρα μου διότι πέρασα όμορφα χρόνια στην Κω, είμαι ακομα πιο τυχερή γιατί ζω και στη Σαντορίνη".

IMG 20201102 WA0001

Την διαφαινόμενη διακοπή του πρωταθλήματος πώς την κρίνεις; Ο αθλητισμός θα έχει πρόβλημα;

"Θεωρώ πως μέσω του μπάσκετ και του αθλητισμου μένει κάποιος υγιής, δεν αρρωσταίνει. Αντιλαμβάνομαι την κατάσταση, όλος ο κόσμος έχει μπει σε μια περιπέτεια, όμως από την άλλη δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Είναι αδιανοητο να κλείνουν τα γήπεδα, να μην μαα αφήνουν να κάνουμε ούτε προπόνηση. Εντάξει να σταματήσουν για λίγο οι αγώνες, αν και δεν συμφωνώ ούτε με αυτό, αλλά όχι και οι προπονήσεις. Μα καταστρέφουν την υγεια, την καριέρα, τη ζωή μας. Και την ίδια στιγμή που κλείνουν τον αθλητισμό, αφήνουν ανοιχτές άλλες εστίες που προκαλούν τα θετικά κρούσματα. Γι αυτο αισθάνομαι ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη"

Πηγή: superbasket.gr

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares