Κυριακή, 19 Ιουλίου 2020 18:50

Αδιανόητη καρατόμηση από την Επιτροπή Αθλητισμού του Πέτρου Ραουζαίου και η αντίδραση του

Η αδιανόητη απόφαση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Σύρου Ερμούπολης κ. Γιώργου Μαραγκού να αντικαταστήσει ή καλύτερα να αποπέμψει χωρίς κανένα επιχείρημα από την αθλητική επιτροπή τον σύμβουλο Πέτρο Ραουζαίο, έναν κατεξοχήν άνθρωπο του αθλητισμού, έχει γεννήσει πολλά ερωτηματικά τον αθλητικό κόσμο του νησιού και όχι μόνο.

Το logotypos.gr με αποκλειστικό θέμα αναδεικνύει το θέμα, φιλοξενώντας την άποψη του κ. Ραουζαίου, ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ αναφέρει ότι «καρατομήθηκε» λόγω της στάσης που τηρεί στα θέματα της κοινότητας Άνω Σύρου και την καλή συνεργασία που έχει με τη δημοτική αρχή προκειμένου να προχωρούν τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες της κοινότητας του.

Διαβάστε το δημοσίευμα: 

Δυσάρεστες παρενέργειες για τον πρόεδρο της Κοινότητας Άνω Σύρου Πέτρο Ραουζαίο είχε η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ο πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, βασιζόμενος σε παλαιότερη πρόταση της Μαρίας Καζαντζάκη και του Μιχάλη Αλτουβά, εισηγήθηκε την διεύρυνση της Τριμελούς Επιτροπής Αθλητισμού σε επταμελή.

Σε αυτή τη νέα επταμελή σύνθεση της Επιτροπής Αθλητισμού εντάχθηκαν άνθρωποι της τοπικής κοινότητας του Αθλητισμού, με αποδεδειγμένο έργο και πείρα, και με τη σύμφωνη γνώμη των Ενώσεων – Ομοσπονδιών που ανήκουν, και συγκεκριμένα είναι οι:  Τάκης Παπουτσάς, Πέτρος Δεναξάς, Θεόδωρος Δούνιας, και Αντώνης Σολάρης.

Ωστόσο, ενώ έγινε αποδεκτή η σχετική εισήγηση του κ. Βρούτση, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Μαραγκός ανακοίνωσε την αποπομπή του τακτικού μέχρι τότε μέλους της Τριμελούς Επιτροπής Πέτρου Ραουζαίου, που προέρχεται από τον συνδυασμό του, και την αντικατάστασή του από τον Δομένικο Σαγκινέτο.

Όπως ήταν φυσικό, η εξέλιξη αυτή αιφνιδίασε τον “καρατομημένο” Πέτρο Ραουζαίο, ο οποίος δήλωσε στον “Λ” τα παρακάτω.

 “Ας με κρίνει ο κόσμος της Άνω Σύρου”

“Ομολογώ ότι βρέθηκα εξ απήνης όταν άκουσα τον κ. Μαραγκό να ανακοινώνει την απομάκρυνσή μου από την Επιτροπή Αθλητισμού καθώς δεν είχα την παραμικρή ενημέρωση από τον ίδιο ή κάποιο άλλο ηγετικό στέλεχος του συνδυασμού “Η Σύρος που Αξίζουμε”. Παρακολουθώντας το Δημοτικό Συμβούλιο, άκουσα τον επικεφαλής του συνδυασμού μου να με αποπέμπει. Τώρα, το αν έχω προσφέρει ή όχι στον αθλητισμό όλα αυτά τα χρόνια, αν το πρόσωπό μου χαίρει εκτίμησης από την Διοίκηση της ΕΠΣ Κυκλάδων και τον πρόεδρό της κ. Φρέρη ή από σωματεία και εντός και εκτός του νησιού, το έχει αποδείξει και η προηγούμενη ενασχόλησή μου με την ΕΠΣ Κυκλάδων όπου είχα λάβει 9 ψήφους από τους συνολικά 11 με τον συνδυασμό του κ. Καφτηράνη που ήμουν μέλος και από τις πάμπολλες τιμητικές βραβεύσεις που μου έχουν προσφέρει πολλά αθλητικά σωματεία.

Την αποπομπή μου, λοιπόν, ας την κρίνουν και αξιολογήσουν ο συριανός κόσμος.

Προσωπικά, αυτό που δήλωσα προς τους δημότες της Άνω Σύρου που πραγματικά με τίμησαν με τεράστια διαφορά στην Κοινότητα και βγήκα πρώτος σε ψήφους ανάμεσα στους 14 υποψήφιους κοινοτικούς συμβούλους όλων συνολικά των δημοτικών παρατάξεων, ήταν ότι εγώ θα δουλέψω με κύριο γνώμονα και προσήλωσή να προσφέρω  το καλύτερο δυνατό για την ιστορικότερη Κοινότητα και πρώτο Δήμο της Ελλάδας, τον τέως Δήμο Άνω Σύρου. Προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις σε συνεργασία σχεδόν με όλα τα μέλη της Κοινότητας, εκτός μιας δυσάρεστης εξαίρεσης, και γι αυτό με στηρίζουν απόλυτα και οι κοινοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης διότι αναγνωρίζουν στο πρόσωπό μου το πάθος, την αγάπη, την αγωνία και την προσφορά μου στην Κοινότητα της Άνω Σύρου.

Εμένα το κόμμα μου, ο συνδυασμός, η παράταξη και το χρώμα μου είναι μόνο η Άνω Σύρος, εκεί που είμαι πρόεδρος, εκεί που δέχομαι την οποιαδήποτε κριτική από κάθε δημότη και δουλεύω με σκοπό την ενότητα, την ομοθυμία και ομοψυχία, με πνεύμα σύμπνοιας και συνεργασίας, και δεν κάνω Ααντιπολίτευση για την αντιπολίτευση.

Τα στραβά τα χω πει σε όλους και τα έχω γράψει δημόσια και δεν διστάζω μπροστά σε οποιοδήποτε λέγεται αυτός ή όποια θέση κι αν έχει. Αν σε οποιαδήποτε φάση δω ή νιώσω ότι η Κοινότητά μου αδικείται, δεν θα διστάσω να βγω δημόσια και να το κρίνω. Αλλά μέχρι τώρα σε αυτούς τους 9 μήνες, πραγματικά έχω απόλυτη συνεργασία με την Δημοτική Αρχή του Νίκου Λειβαδάρα και των συνεργατών του αντιδημάρχων. Ναι, προέρχομαι από τον συνδυασμό του κ. Μαραγκού, αλλά δεν κάνω αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Στόχος και γνώμονάς μου είναι η ενότητα και η πρόοδος της Κοινότητας της Άνω Σύρου και ο κόσμος της Άνω Σύρου ας με κρίνει γι αυτό.

Θέλω να πιστεύω ότι όλα τα παραπάνω δεν αποτέλεσαν το εφαλτήριο για την απόφαση αποπομπής μου από τον κ. Μαραγκό από την Επιτροπή Αθλητισμού, αλλά  δεν βλέπω και κάποιον άλλο λόγο. Δεν γνωρίζω να υπάρχει κάτι άλλο. Πάντοτε ενημέρωνα τους καθ’ ύλην αρμόδιους της παράταξης όταν συζητούσαμε τα θέματα της Επιτροπής Αθλητισμού, τον κ. Αθανασίου, τον κ. Δούναβη, το αναπληρωματικό μέλος μου τον κ. Κοσμά. Πολλές άλλωστε εισηγήσεις για δράσεις που έρχονταν από τον κ. Βρούτση άλλαζαν με δικές μου παρεμβάσεις στις συνεδριάσεις που είχαμε προλάβει να κάνουμε μέχρι την εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η αλήθεια είναι ότι σχεδόν πριν από 3 εβδομάδες είχα ζητήσει συνάντηση με τον κ. Μαραγκό και ακόμα περιμένω αυτή τη συνάντηση… Ακόμα και σήμερα λοιπόν, δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο της αποπομπής μου από την Επιτροπή Αθλητισμού και αφήνω τους κατοίκους της Άνω Σύρου να με κρίνουν οι ίδιοι για το αν επιτελώ σωστά ή όχι το έργο μου και αν πρέπει να κάνω αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση”, κατέληξε ο Πέτρος Ραουζαίος.

Πηγή: logotypos.gr (Θεοδόσης Δανάμπασης) 

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares