Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020 15:06

Την Τετάρτη οι αποφάσεις για Γ΄Εθνική και ερασιτεχνικά

Το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που θα γίνει αύριο Τρίτη (28/4) αναμένουν οι άνθρωποι και οι επιτροπές της ΕΠΟ προκειμένου να λάβουν τις δικές τους αποφάσεις σχετικά με τη συνέχιση ή όχι των πρωταθλημάτων.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες την Τετάρτη 29/4 θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ μέσω τηλεδιάσκεψης, όπου μεταξύ άλλων θα αποφασιστεί τι θα γίνει με το κύπελλο, τη Γ’ Εθνική και τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Σε ότι έχει να κάνει με την Γ’ Εθνική φαίνεται πως οι αντιδράσεις αρκετών ομάδων και Ενώσεων έχουν δημιουργήσει προβληματισμό και στην αρμόδια επιτροπή, πράγμα που αφήνει ανοιχτό το σενάριο ακόμη και για οριστική διακοπή λόγω της πανδημίας.

Μεγάλος προβληματισμός, επίσης υπάρχει με το γεγονός ότι τίθεται άμεσα κίνδυνος ώστε κάποιος αθλητής ή αθλητές να μολυνθούν με τον κορονοϊό και σε αυτό το ερώτημα η εύρεση λύσης είναι πολύ δύσκολη. 

Αν και εφόσον υπάρξει απόφαση για οριστική διακοπή ανοίγει ένας μεγάλος κύκλος συζητήσεων, αφού θα πρέπει να βρεθούν λύσεις σχετικά με το πως θα καθοριστούν άνοδος και υποβιβασμός σε όλες τις μικρές κατηγορίες.

Ένα σενάριο που μάλλον είναι το επικρατέστερο καθώς συνδέεται με την αναδιάρθρωση θέλει να ανεβαίνουν οι πρωτοπόροι των 8 ομίλων, ενώ περισσότερο σύνθετη θα είναι η κατάσταση όσο αφορά τον υποβιβασμό και με τις ομάδες που βρίσκονται στο βαθμολογικό όριο ή λίγο κάτω απ’ αυτό.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι μετά το νομοσχέδιο που κατέθεσε ο υφυπουργός κ. Λευτέρης Αυγενάκης, οι κατά τόπους ΕΠΣ θα έχουν τον πρώτο λόγο για το μέλλον στα πρωταθλήματα που διοργανώνουν. Άλλωστε υπάρχει και το παράδειγμα της ΕΠΣ Κυκλάδων που ήδη έχει προτείνει στα σωματεία της δύναμης της την συνέχιση των πρωταθλημάτων που δεν έχουν ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο.

Επίσης ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι ο ορισμός τακτικής Γενικής Συνέλευσης που θα γίνει στο τέλος Ιουνίου με θέμα την τροποποίηση του καταστατικού ώστε οι εκλογές για την ανάδειξη νέας Εκτελεστικής Επιτροπής να γίνουν τον επόμενο Ιούλιο ή τον Αύγουστο.

Η ημερομηνία των εκλογών θα επισημοποιηθεί στην τακτική γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας στις 30 Ιουνίου.

 

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares