Τρίτη, 07 Απριλίου 2020 20:33

Κλείνει 50 χρόνια ο Πανθηραϊκός

Ο Πανθηραϊκός Α.Ο. κλείνει 50 χρόνια από την ίδρυση, με την επέτειο να μην μπορεί να γιορταστεί όπως θα ήθελαν οι άνθρωποι του συλλόγου, οι οποίοι όμως προχώρησαν στην ανάρτηση του ακόλουθου δελτίου τύπου που αφιερώνεται σε αυτή την σημαντική χρονιά για την ομάδα από το νησί της Σαντορίνης.

Αναλυτικά, το κείμενο: 

Πενήντα ολόκληρα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το μακρινό 1970, τότε που μια ομάδα συμπολιτών μας, αποφάσισε να κάνει πράξη αυτό που οραματιζόταν ήδη από το 1969. Την ίδρυση δηλαδή μιας ομάδας η οποία θα καλλιεργούσε την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στο νησί της Σαντορίνης.

Και το όνομα αυτής : Πανθηραϊκός Αθλητικός Όμιλος.

Όπως συμβαίνει σε κάθε νέα προσπάθεια το ξεκίνημα του Πανθηραϊκού στον ποδοσφαιρικό κόσμο μόνο εύκολο δεν ήταν. Για τις πρώτες προπονήσεις, καθώς και τους πρώτους φιλικούς αγώνες χρησιμοποιήθηκε το γήπεδο του Γυμνασίου των Φηρών. Με την πάροδο του χρόνου όμως το νερό μπήκε στο αυλάκι. Ο Πανθηραϊκός άφησε πίσω τους περιστασιακούς φιλικούς αγώνες στους οποίους συμμετείχε και έτσι, από το 1980 και έπειτα, όταν και ιδρύθηκε η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων, ήταν έτοιμος να πάρει μέρος σε επίσημες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, έχοντας παράλληλα την δική του, ιδιόκτητη έδρα, το γήπεδο του Πανθηραϊκού, μια δωρεά του ιδρύματος Μποδοσάκη.

Από τότε μέχρι και σήμερα, και με βασικά χαρακτηριστικά το Ήθος, την Αξιοπρέπεια και τον Σεβασμό, η πορεία που διαγράφει ο Πανθηραϊκός μας είναι συνεχώς ανοδική. Ο πάντοτε πρωταγωνιστικός ρόλος στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ Κυκλάδων, οι συνεχόμενες παρουσίες στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής κατά τις δεκαετίες του 80’ και του 90’ καθώς και οι σύγχρονες επιτυχίες της ομάδα μας με την αξιοσημείωτη παρουσία της στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής τα τελευταία χρόνια, έχουν εδραιώσει τον Πανθηραϊκό ως μια υπολογίσιμη δύναμη στο ποδοσφαιρικό μας στερέωμα.

Όμως, ο σημαντικότερος στόχος του Πανθηραϊκού όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει αγωνιστικό αλλά κοινωνικό χαρακτήρα. Κύριο μέλημά της ομάδας μας είναι να κάνει χαρούμενους και περήφανους τους φιλάθλους της, να δίνει άλλο χρώμα στις Κυριακές τους και παράλληλα να προσφέρει κίνητρο στα νέα παιδιά ώστε να έρθουν κοντά στον αθλητισμό, να γνωρίσουν τη σημασία του και γευτούν τα οφέλη του.

Χαρακτηριστικό είναι το ότι στα μέσα της δεκαετίας του 80’, τότε που η ζωή στη Σαντορίνη ήταν πολύ διαφορετική σε σχέση με σήμερα, οι αγώνες του Πανθηραϊκού αποτελούσαν πραγματικά το «γεγονός» του νησιού, ενώ πολλά ντόπια παιδιά που τότε παρακολουθούσαν τα παιχνίδια από την εξέδρα, φόρεσαν στη συνέχεια τη φανέλα της ομάδας μας και αποτέλεσαν τη ραχοκοκαλιά του Πανθηραϊκού για πολλά χρόνια. Αυτό είναι και το όραμά μας για τα παιδιά που στελεχώνουν σήμερα τα τμήματα υποδομής Κ10,Κ12,Κ14,Κ16 καθώς και το τμήμα του Πανθηραϊκού Β΄.

Δυστυχώς, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σήμερα, λόγω της πανδημίας που πλήττει ολόκληρο τον πλανήτη, δεν μας επέτρεψε να γιορτάσουμε τη συμπλήρωση των 50 ετών από την ίδρυση της ομάδας μας με τον τρόπο τον οποίο είχαμε σχεδιάσει. Παραμένουμε ωστόσο πειθαρχημένοι στις συστάσεις των ειδικών, μένουμε σπίτι και κάνουμε υπομονή, ούτως ώστε όταν επανέλθουμε στην κανονικότητα, να συναντηθούμε ξανά, όλοι μαζί, στον αγαπημένο μας χώρο, που δεν είναι άλλος από το γήπεδο!!

Πανθηραϊκός Α.Ο.

Κατηγορία Γ΄ΕΘΝΙΚΗ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares