Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2019 13:00

Πρόδρομος Μαμάσης: Χρονιά ορόσημο το 2020 για τον Μαρπησσαϊκό

Το μέλος του Δ.Σ του Μαρπησσαϊκού και μέχρι πέρυσι πρόεδρος του συλλόγου Πρόδρομος Μαμάσης, μιλώντας αποκλειστικά στο sportcyclades.gr τονίζει την σπουδαιότητα των αποφάσεων για την ανακατασκευή του γηπέδου της Μάρπησσας.

IMG_3630DSFFGSDG_9d9dc.jpg

Ο κ. Μαμάσης αναφέρεται στις προτάσεις για τη δημιουργία ενός αθλητικού - πολιτιστικού κέντρου και αποδίδει τα εύσημα σε όλους όσοι συνετέλεσαν από τη θέση τους, μέσα από μία αναδρομή των ενεργειών που έγιναν τα τελευταία χρόνια για να φτάσουμε μία ανάσα από την έναρξη των εργασιών για την ολοκλήρωση του σημαντικού έργου.

dsfhgjsdfgssdio_2_a1cde.PNG

-Κύριε Μαμάση πείτε μας πως φτάσαμε στο ευχάριστο σημείο να είμαστε ένα βήμα πριν  την κατασκευή του καινούριου γηπέδου στη Μάρπησσα.

«Όλα ξεκίνησαν το 2016 όταν η τοπική κοινότητα με έγγραφο στο σωματείο ζήτησε τη γνώμη του για τη χρήση του υφιστάμενου χώρου. Υπήρχαν προτάσεις από διάφορους φορείς για δημιουργία θεάτρου η πολυχώρου, ακόμη και για χωροθέτηση πάρκινγκ για την εξυπηρέτηση του χωριού. Το θέμα έμεινε για καιρό αναπάντητο μέχρι η νέα τότε διοίκηση υπό την προεδρία μου, αφού συγκροτήθηκε σε σώμα, έθεσε το γηπεδικό σε πρώτη προτεραιότητα και προχώρησε σε άμεσες συναντήσεις με τους αρμόδιους στον Δήμο Πάρου, απ’ όπου προέκυψε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η εύρεση χρηματοδοτικών πόρων. Στη συνέχεια με την αρωγή της προέδρου της τοπικής κοινότητας κ. Αντωνοπούλου, που αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια και κινητοποιήθηκε για την εύρεση χρηματοδότησης, έγινε έκτακτη μονοθεματική γενική συνέλευση για να εγκρίνει τις προτάσεις μας με την βαρύτητα και τη σοβαρότητα που αρμόζει σε ένα τόσο σοβαρό θέμα».

dsfhgjsdfgssdio_3_c5d81.PNG

-Τι προτάσεις έγιναν και τι ψήφισε η γενική συνέλευση.

« Ήδη με την πολύτιμη συνδρομή του κ. Χρήστου Βιλαντώνη είχαμε ετοιμάσει μακέτες και κάναμε μία ολοκληρωμένη πρόταση στη συνέλευση που περιείχε τα εξής.

Γήπεδο 11 επί 11 με λυόμενες εξέδρες χωρίς επέμβαση στον περιβάλλοντα φυσικό χώρο, ανάπλαση του πολιτιστικού χώρου όπου γίνονται τοπικές εκδηλώσεις όπως η γιορτή της αγάπης και άλλες, συντήρηση του ιστορικού ανοικτού γηπέδου μπάσκετ ,τοποθέτηση οργάνων εκγύμνασης αθλητών, πολιτών και επισκεπτών και τον επανασχεδιασμό της εισόδου του γηπέδου για την ασφαλή προσέλευση του κόσμου. Επίσης προτείναμε ο παλαιός χλοοτάπητας να τοποθετηθεί στο δημοτικό σχολείο της Μάρπησσας. Η γενική συνέλευση αποδέχθηκε ομόφωνα τις προτάσεις μας και εστιάσαμε όλες μας τις προσπάθειες στην εύρεση πόρων».

dsfhgjsdfgssdio_4_aeb98.PNG

-Πως φτάσαμε στην εξασφάλιση των χρημάτων

«Ήταν Δεκέμβριος του 2018,ακριβώς πριν από ένα χρόνο, όπου με την ευνοική συγκυρία της προεδρίας του περιφερειακού συμβουλίου από τον κ.Κώστα Μπιζά, σε προσωπική συνάντηση με τον κ. Λεονταρίτη πήραμε τις εγγυήσεις για την χρηματοδότηση από την περιφέρεια με το ποσό των 200.000.Με την κ. Αντωνοπούλου που επίσης ενημερώθηκε προχωρήσαμε αμέσως σε σύγκλιση του συμβουλίου της κοινότητας για ενημέρωση της εξέλιξης μαζί με τους πολίτες και το Δ.Σ της ομάδας. Σύσσωμοι ενημερώσαμε εγγράφως τον Δήμο, ο οποίος ανταποκρίθηκε πλήρως αναλαμβάνοντας την διάθεση ισόποσου ποσού με την περιφέρεια και προχώρησε σε υπογραφή συμβάσεων, ενώ η τεχνικές υπηρεσίες ανέλαβαν την ολοκλήρωση της μελέτης και την ανάθεση του έργου».

dsfhgjsdfgssdio_10_33be5.PNG

-Σε τι σημείο βρισκόμαστε και πότε προβλέπεται η έναρξη των εργασιών.

«Περιμένουμε την τεχνική υπηρεσία του Δήμου να συντάξει την οριστική μελέτη, γνωρίζουμε βέβαια τον όγκο των υποχρεώσεων της, αλλά πιστεύουμε ακράδαντα ότι τίποτε δεν μπορεί να φρενάρει τις εξελίξεις και πιστεύω πως μέσα στη νέα χρονιά θα γίνει η ανάθεση και το μεγάλο όραμά μας θα πάρει σάρκα και οστά. Είμαι πλέον σίγουρος πως τίποτε και κανείς πλέον δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο».

dsfhgjsdfgssdio_6_7d3bc.PNG

 

-κ. Μαμάση σας ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε ευόδωση των προσδοκιών σας.

«Σας ευχαριστώ και εγώ ,εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους τους Κυκλαδίτες και στο σάιτ σας να συνεχίσει το πραγματικά μεγάλο έργο που κάνετε για τον Κυκλαδικό αθλητισμό».

dsfhgjsdfgssdio_14_13ce6.PNG

dsfhgjsdfgssdio_13_651e1.PNG

dsfhgjsdfgssdio_12_add40.PNG

 

dsfhgjsdfgssdio_9_7caed.PNG

dsfhgjsdfgssdio_8_1556e.PNG

dsfhgjsdfgssdio_7_74910.PNG

dsfhgjsdfgssdio_11_9bfe5.jpg

 

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares