Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2012 16:15

Πανθηραϊκός-Άνω Σύρος "Pre-Game"‏

 panthiraikos-ano siros logo

Την Κυριακή 15/1/2012 και ώρα 11:00 ο Πανθηραϊκός υποδέχεται στο Δημοτικό Γήπεδο Καμαρίου την ομάδα της Άνω Σύρου, στο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α' κατηγορίας Κυκλάδων. Το παιχνίδι αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς έχει όχι μόνο βαθμολογική σημασία, αλλά αποτελεί το πρώτο ματς πρωταθλήματος του 2012 για τις δύο ομάδες και περιμένουμε να δούμε το βαθμό ετοιμότητας τους μετά τη διακοπή των εορτών.

William Hill Sports Να σημειωθεί εδώ ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Άνω Σύρος αντιμετώπισε σε αγώνα κυπέλλου τον Α.Ο Τήνου και με το νικηφόρο 2-1 πέρασε στον τελικό του θεσμού, όπου την περιμένει ο Πανναξιακός.  

Ο γηπεδούχος Πανθηραϊκός έπειτα από 5 αγώνες πρωταθλήματος βρίσκεται στην 3η θέση της κατάταξης με 10 βαθμούς. Η Άνω Σύρος από την άλλη, σε ισάριθμους αγώνες έχει συγκεντρώσει 8 βαθμούς και βρίσκεται στην 4η θέση. Το στοιχείο αυτό φανερώνει την ιδιαίτερη σημασία του παιχνιδιού από βαθμολογικής άποψης. Στην προηγούμενη αγωνιστική η ομάδα του Πανθηραϊκού γνώρισε την ήττα στην Πάρο από τον Α.Ο Πάρου με σκορ 3-1, ενώ η Άνω Σύρος επικράτησε με 2-0 του Α.Ο Πάγου, στο συριανό ντέρμπι.

Οι δύο ομάδες δεν έχουν τεθεί αντιμέτωπες για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, και αυτό διότι την προηγούμενη σεζόν η ομάδα της Σύρου αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής. Ακόμη, τα προηγούμενα χρόνια το πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας δεν διεξαγόταν όπως σήμερα με έναν μόνο όμιλο, αλλά ήταν χωρισμένο σε δύο ή ακόμα και σε τρεις ομίλους. Επομένως λόγω και της απόστασης μεταξύ των νησιών, Πανθηραϊκός και Άνω Σύρος δεν βρέθηκαν ποτέ στον ίδιο όμιλο.

Τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων ήταν αυτή της ποδοσφαιρικής περιόδου 2008-2009 όταν και τέθηκαν αντιμέτωπες στους αγώνες μπαράζ για τα προημιτελικά του πρωταθλήματος.Ο αγώνας διεξήχθη στη Σύρο, με την ομάδα της Άνω Σύρου να επικρατεί με σκορ 4-0 και να παίρνει την πρόκριση στον επόμενο γύρο. Σε εκείνη την αναμέτρηση το σκορ άνοιξε στο 34΄ ο Πρίντεζης με κοντινό πλασέ μέσα από την περιοχή.Στο 48΄ ο Μανουδάκης με σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 2-0, ενώ στο 70' ο Πρίντεζης και πάλι έστειλε την μπάλα στα δίκτυα προ κενής εστίας, τελειώνοντας παράλληλα την υπόθεση πρόκριση.Το τελικό 4-0 σημείωσε ο Ρούσσος.

Οι καλύτερες στιγμές και τα γκολ της συγκεκριμένης αναμέτρησης.

Σε ένα εξίσου σημαντικό παιχνίδι, την σεζόν 2003-2004 ο νεοφώτιστος τότε Πανθηραϊκός υποδέχθηκε την Άνω Σύρο για το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας. Σε εκείνο το επεισοδιακό όπως εξελίχθηκε παιχνίδι ο Πανθηραϊκός έκανε την έκπληξη και πήρε τη νίκη με 1-0 χάρη σε γκολ του Χριστιανού. Ωστόσο μετά από τιμωρία του Πανθηραϊκού, οι τρεις βαθμοί της νίκης κατέληξαν τελικά στην ομάδα της Σύρου, ενώ παράλληλα αφαιρέθηκαν από τον Πανθηραϊκό βαθμοί που μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε συλλέξει.

Απουσίες για την αυριανή αναμέτρηση θα υπάρξουν και στα δύο στρατόπεδα. Όσων αφορά τον Πανθηραϊκό, ο Φουστέρης Γιάννης δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Δαμίγο, Σορώτο, Λυγνό, Μαρίνι και Κελίδη Σταύρο.
Από την Άνω Σύρο θα στερήσουν τις υπηρεσίες τους στον Πούλο Μάκη οι Δημητρακόπουλος, Σούρλας, Πάπιτσης και Τσιάκαλος, ενώ ελλείψεις της τελευταίας στιγμής προέκυψαν για την Άνω Σύρο προστέθωντας στο απουσιολόγιο της ομάδας τους Χαβδούλα, Μπελεγρίνη και Συριανός, οι πολλές ελλείψεις προβληματίζουν ιδιαίτερα τον στερεοελλαδίτη τεχνικό, ο οποίος ουσιαστικά θα στερηθεί της υπηρεσίες της βασικής του άμυνας.

Το SportCyclades όπως κάθε φορά θα βρίσκεται και στο Δημοτικό Γήπεδο Καμαρίου και θα σας μεταφέρει ζωντανά την εξέλιξη της αναμέτρησης.

William Hill Sports

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares