Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019 19:51

Ξεκινάει το 1ο Διεθνές Συμπόσιο Θαλάσσιου Καγιάκ στη Νάξο

Το Διεθνές Συμπόσιο Καγιάκ στη Νάξο είναι γεγονός.. Μπορεί να μην έχουμε τόσο αναπτυγμένη την αίσθηση του θαλάσσιου καγιάκ στη Νάξο αλλά από σήμερα (σ.σ. η πρώτη συνάντηση) το νησί της ... Αριάδνης είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Κι αυτό γιατί θα διεξαχθεί έως τις 22 Νοεμβρίου ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον συμπόσιο και η Νάξος περιμένει να υποδεχτεί συμμετέχοντες από την Αγγλία, τη Σκωτία, την Ιρλανδία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Ρουμανία! Η ελληνική κοινότητα του καγιάκ δίνει το παρών και θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με λάτρεις του σπορ από όλη την Ευρώπη!

Το συμπόσιο θα πλαισιώσουν οι Έλληνες εκπαιδευτές και ομιλητές Παύλος Γεωργιλάς, Γιώργος Γαζέτας και ο Βασίλης Λιάκος, ο οποίος θα μας μιλήσει για την ιστορία του θαλάσσιου καγιάκ. Μαζί μας επίσης θα βρίσκονται και οι Stephen Miles, Duncan Greene, Lisa Greene, Tatiana Capucci και η Adriana Ezaguirre ως εισηγήτρια ενός workshop σχετικά με το Greenland rolling, ενώ θα κάνει μια παρουσίαση από ταξίδια της στη Γροιλανδία. Ο δραστήριος Ναξιώτης και ιδρυτής του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής, Γιάννης Ορφανός, θα μας παρουσιάσει τη θαλάσσια ζωή της περιοχής και την προσπάθεια προστασίας της. 

Το τριήμερο 16 - 18 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια (workshops) από τους καλεσμένους εκπαιδευτές και στις 19-22 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ένα ταξίδι στις Μικρές Κυκλάδες, το οποίο θα ακολουθήσουν οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες. Η βάση για το πρώτο τριήμερο του Συμποσίου θα είναι η παραλία του Αγίου Γεωργίου, στη Χώρα της Νάξου. 

Ο στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη του θαλάσσιου καγιάκ στην Ελλάδα καθώς και περιοχών ιστορικής σημασίας και σκοπό της είναι να δώσει κίνητρο στους νέους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό αλλά και να ενισχύσει τον τουρισμό του νησιού διευρύνοντας την τουριστική σεζόν μέσω της προσέλκυσης ατόμων που αγαπούν τον αθλητισμό. 

Τι περιλαμβάνει το τριήμερο σεμιναρίων;  Εκπαιδευτικά Σεμινάρια με στόχο την ασφάλεια στην θάλασσα, τη ναυσιπλοΐα και όλα τα τεχνικά θέματα του καγιάκ, καθώς και την επαφή με το περιβάλλον και τη θαλάσσια ζωή  /// Παρουσιάσεις αξιόλογων ομιλητών που σχετίζονται με την ιστορία του καγιάκ και ταξίδια περιπέτειας /// Ανοιχτή συζήτηση με θέμα τη μόλυνση του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος και πως την αντιλαμβανόμαστε κινούμενοι μέσα σε αυτό. Προτάσεις - Ιδέες - Λύσεις ///  Θεωρητικά Σεμινάρια ///   Επαφή με την παράδοση της Νάξου και τέλος ... ταξίδι με καγιάκ στις Μικρές Κυκλάδες 

Αναλυτικές πληροφορίες για το Συμπόσιο θα βρείτε στη σελίδα της διοργάνωσης www.nsks.gr.

Πηγή: naxospress.gr 

76751684_468532773771777_1810897609452158976_n_cd7ab.jpg

Κατηγορία ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares