Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019 20:16

Βασίλης Φαρούπος: Ελπίζουμε η νέα δημοτική αρχή να ασχοληθεί με τον αθλητισμό

Μπορεί η Αντίπαρος να έχει έρθει στο προσκήνιο του Κυκλαδίτικου αθλητισμού τα τελευταία χρόνια μέσω των τμημάτων μπάσκετ, όμως αυτό δε σημαίνει ότι η αθλητική άνθιση στο νησί συμβαδίζει με την βούληση της τοπικής αυτοδιοίκησης να συνδράμει στην προσπάθεια που γίνεται.

Η δημοσίευση των πεπραγμένων από την παρούσα δημοτική αρχή που αφορούν τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, αποδεικνύει ότι την προηγούμενη τετραετία οι δράσεις έχουν επικεντρωθεί κατά 100% στον πολιτισμό, με τον αθλητισμό να μην έχει ούτε καν αναφορά για μία δράση ή διοργάνωση εκκ μέρους του δήμου.

Όπως ήταν φυσικό, ο πρόεδρος του Πλοηγού Αντιπάρου, κ. Βασίλης Φαρούπος δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός, καθώς ο ίδιος είναι αυτός που πασχίζει να εδραιωθεί η αθλητική παιδεία στο νησί του και δη στους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το σχόλιο του που δημοσιεύθηκε στα τοπικά blogs της Αντιπάρου έχει ως εξής:

Με την αποτύπωση των πεπραγμένων, σχετικά με τον αθλητισμό, της παρούσας δημοτικής αρχής, στην θεματική ενότητα «Πολιτισμός-Αθλητισμός», για την περίοδο 2014-2019, ένα παράπονο θα πρέπει να αποτυπώνεται στα πρόσωπα των ανθρώπων που ασχολούνται με τον αθλητισμό στην Αντίπαρο.

Όπως μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει, το παράπονο δεν μπορεί να είναι άλλο από την παραδοχή της μη ύπαρξης πεπραγμένων για τον αθλητισμό κατά το διάστημα 2014-2019 (αναφερόμενοι στην δημοτική αρχή βέβαια και όχι τους αθλητικούς συλλόγους).

Εκτός του παράπονου, θεωρώ ότι αυτό ήταν και ένα από τα μεγαλύτερα λάθη, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνεχιστεί.. 

Ας ελπίσουμε η επόμενη δημοτική αρχή –όποια και εάν είναι αυτή- να διορθώσει αυτό το λάθος, δημιουργώντας νέες προϋποθέσεις και προοπτικές.

τελική παραδοχή:

(πολιτισμός 100%-αθλητισμός 0% )

Βασίλης Χρ. Φαρούπος

Απολογισμός πεπραγμένων συνδυασμού Αναγέννηση Αντιπάρου που διοίκησε τον δήμο από το 2014 μέχρι το 2019.

-Καταφέραμε την ίδρυση του νέου λαογραφικού-ιστορικού μουσείου Αντιπάρου.

-Υπερδιπλασιάσαμε τα έσοδα του σπηλαίου και αναβαθμίσαμε συνολικά τη λειτουργία του.

-Ασχοληθήκαμε και υποστηρίξαμε ουσιαστικά ζητήματα του Κάστρου και του Δεσποτικού. 
-Υπογράψαμε προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Αντιπάρου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την εκτέλεση του έργου: «μελέτες και εργασίες ανάδειξης του Κάστρου Αντιπάρου και του Ιερού του Απόλλωνος στο Δεσποτικό». Επιχορηγήσαμε τις εργασιες στο Δεσποτικό με το ποσό των 90.000 ευρώ

-Αναβαθμίσαμε την αξία του Κάστρου ως χώρο επίσκεψης και εκδηλώσεων με τις πολλαπλές εκθέσεις, προβολές και συναυλίες σε ένα χώρο επαρκως φωτισμένο. Τέθηκε πόρτα εισόδου-εξόδου.

-Βρισκόμαστε σε διαδικασίες μέσω της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας για την αναδειξη του μεσαιωνικού πυργίσκου του Κάστρου.

-Διοργανώσαμε την αρχαιολογική διημερίδα «Aρχαιότητες και μνημεία της Αντιπάρου και των νησίδων της», ανοιχτή στο κοινό, με σημαντικούς ομιλητές-πρωταγωνιστές της αρχαιολογικής έρευνας στην Αντίπαρο, τις Κυκλάδες και το Αιγαίο γενικότερα (Φωτεινή Ζαφειροπούλου, Επίτιμη Έφορος Αρχαιοτήτων, καθηγητής Colin Renfrew, Λόρδος Renfrew του Kaimsthorn, Μάρω Φίλιππα, ομότιμη καθηγήτρια Αποστόλου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου)

-Ανακηρύξαμε σε επίτιμο δημότη Αντιπάρου τον καθηγητή αρχαιολογίας Λόρδο Κόλιν Ρένφριου.

-Κάναμε θεσμό το τριήμερο χορευτικό φεστιβάλ σε συνεργασία με το ΤΡΙΚΚΗ με τη συμμετοχή πάνω από είκοσι χορευτικών συγκροτημάτων από όλη την Ελλάδα.

-Στηρίξαμε το πολιτισμό και προχωρήσαμε στην έκδοση τριών βιβλίων, “Δεσποτικό -ταξίδι στον χρόνο”, “Τα λαϊκά παραμύθια της Αντιπάρου” και “Τα μεταλλεία της Αντιπάρου”.

-Στήσαμε το μηχανισμό και τις νομικές συνθήκες για τη δημιουργία του πρώτου διαδικτυακού πολιτιστικού ραδιοφώνου.

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares