Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018 17:24

Ο ΑΟ Σύρου και ο Φώσκολος έλειψαν από το Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο

Μαζί του ο ΑΟΣ αναγεννήθηκε και φρόντισε να είναι η ομάδα εκείνη που, όταν το επέτρεψαν οι συνθήκες, κυριάρχησε στις Κυκλάδες, κατακτώντας το νταμπλ, αποδίδοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, επαναφέροντας τον κόσμο του συλλόγου στο γήπεδο.

Ο Γιώργος Φώσκολος έχει συνδέσει το όνομα του με την ιστορική ομάδα με τοπ πέρασμα του να χαρακτηρίζεται απόλυτα επιτυχημένο.

Αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την αγάπη του για το σύλλογο, βγήκε μπροστά, και με τις γνωριμίες του, πατώντας στο γεγονός ότι είναι ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής στο νησί, κατάφερε να πλαισιώσει το διοικητικό συμβούλιο με γνωστούς επιχειρηματίες ώστε όλοι μαζί να κάνουν τον ΑΟΣ και πάλι μεγάλο.

Ο ίδιος πήρε την ευθύνη για το γεγονός ότι η ομάδα δεν κατέβηκε πέρυσι στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής όμως δηλώνει παρών έχοντας στόχο να επανορθώσει και να δημιουργήσει ένα σύλλογο που θα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

8a03d22bbddd0149ed07d89d44bda5e2_XL.jpg

Το sportcyclades.gr επικοινώνησε με τον ισχυρό άνδρα των κίτρινων να παραχωρεί μια μακροσκελή συνέντευξη.

-κ. Φώσκολε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας. Πως φαντάζεστε την επιτυχία που θα γίνει τη νέα σεζόν;

Ξεκίνησε με πολύ κόπο και ιδρώτα. Ήταν δύσκολο να μαζέψουμε 15 επιχειρηματίες για να δημιουργήσουε τον ΑΟΣ. Είναι δύσκολο να βρεις 24 παίκτες ώστε να ξεκινήσει αυτή η νέα προσπάθεια. Θέλει μεγάλο αγώνα, να πείσεις τους παίκτες ότι κάτι καλό πάει να γίνει και θέλει τα... άντερα που λέμε στην ποδοσφαιρική πιάτσα.

Όσον αφορά τη νέα προσπάθεια είναι να μαζέψουμε τους Συριανούς παίκτες και βλέποντας το επίπεδο τους θα κινηθούμε ανάλογα και στη μεταγραφική περίοδο.

-Ποιος είναι ο στόχος του ΑΟΣ;

Θέλουμε να κάνουμε μια πολύ καλή πορεία και να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται.

84edb387d6a6329520cb1c1eeb9a78db_XL.jpg

-Θεωρείτε πως θα επηρεάσει το γεγονός ότι η ομάδα δεν κατέβηκε στο περσινό πρωτάθλημα;

Δε νομίζω.... Οι σπόνσορες μας αποδέχονται. Μπήκαν νέοι επιχειρηματίες. Το περσινό το χρησιμοποιούν όσοι δεν θέλανε να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια. Ήταν καλό για την ομάδα. Θα μπορούσε ο ΑΟΣ να συμμετείχε πέρυσι στην Γ' Εθνική και αυτή τη στιγμή να μην υπήρχε καθόλου η ομάδα.

-Λέγοντας ότι υπάρχουν άτομα που χαίρονται με τις αρνητικές εξελίξεις θεωρείται ότι υπάρχουν κάποιοι που δεν θέλουν να πάει καλά ο σύλλογος;

Γενικά στη Σύρο η μιζέρια και η ζήλεια είναι δυο στοιχεία που χαρακτηρίζουν το νησί μας, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και στον τουρισμό και στον πολιτισμό γύρω μας. Ενώ βλέπουμε ότι κάτι καλό πάει να γίνει από τη δημοτική αρχή με αθλητές κλπ θα αρχίζουν πάλι ορισμένοι να κράζουν.

Μα γιατί έκλεισε ο δρόμος για το μαραθώνιο, μα γιατί το ένα; μα γιατί το άλλο;

Έτσι είναι και στο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν ζήλιες προς το πρόσωπό μου και χωρίς να έχω πειράξει κανένα. Στη Σύρο πάντα υπάρχουν ζήλιες και γίνεται ένας πόλεμος εναντίον μου. Είμαι όμως δυνατός και το κάνω με αγάπη και μεράκι και δεν φοβάμαι. Αγαπάω το ποδόσφαιρο, με τον ΑΟΣ έχω κατακτήσει τα πάντα και έχοντας απέναντι μεγάλες ποδοσφαιρικές δυνάμεις όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη.

Υπάρχουν άτομα και ξέρουμε ποιοι δεν θέλουν να πάει καλά η ομάδα και θα απομονωθούν και από τον κόσμο και από τους επιχερηματίες.

63ad752af8043e830d49a27f0b260a72_XL.jpg

-Θεωρείς ότι το συμβούλιο είναι πιο δυνατό σε σχέση με εκείνο που κατέκτησε το νταμπλ;

Το συμβούλιο θεωρώ πως ναι είναι καλύτερο. Είναι άνθρωποι που μπορείς να μιλήσεις. Το 2018 πρέπει να λες μια κουβέντα και να σε καταλαβαίνει ο άλλος.

Το συμβούλιο είναι κοντά στην ομάδα.

Ο Σαγκινέτος είναι κοντά στην ομάδα και άλλα πρόσωπα όπως ο Λεο Πρίντεζης που είναι ένα ποδοσφαιρικό ίνδαλμα για το σύλλογο και χαίρομαι που υπάρχει ενημέρωση για θέματα της ομάδας.

-Στη μεταγραφική περίοδο θα κινηθείτε για παίκτες από τον Άγιαξ Σύρου;

Έχουμε δώσει τα χέρια με τον κ. Ρούσσο που δεν ξέρω τι λένε οι γύρω γύρω. Εγώ με το Ρουσσο έχω αριστη συνεργασία και δεν με νοιάζει τι κάνουν οι υπόλοιποι. ''Ότι δελτίο θέλεις μίλα με τον προπονητή σου και θα το πάρεις''. Αυτά ήταν τα λόγια του κ. Ρούσσο προς εμένα.

2bbf65607d5324668180dfab8742592e_XL.jpg

 

-Πόσους παίκτες έχετε στο στόχαστρο από τον Άγιαξ Σύρου;

Έχω επτά δελτία στα χέρια μου απο τον Άγιαξ. Δεν ξέρω πόσους παίκτες θέλει ο κ. Βαρθαλίτης. Ανάλογα τα θέλω του θα κινηθούμε. Πάντως έχω τη διεβαίωση ότι θα πάρω όποιον παίκτη θέλω.

-Πως έφτασε η ομάδα να συμφωνήσει με τον κ. Βαρθαλίτη;

Από την πρώτη στιγμή πρώτος στόχος για τον ΑΟΣ ήταν το δίδυμο Βαρθαλίτη-Ρούσσου. Και οι δυο είναι διπλωματούχοι. Ο κ. Ρούσσος αυτή τη στιγμή επειδή πριν από δυο χρόνια άφησε την ομάδα του τον Αγιαξ και μάλλον οι γονείς τον ήθελαν, δεν μπορούσε να βοηθήσει όπως τότε. Και κρίναμε ότι το φορτίο θα έπρεπε να το σηκώσουν ο κ. Βαρθαλίτης με τον κ. Φωκά. Πάντως, ο κ. Ρούσσος μας έχει προτείνει εάν θέλουμε να αναλάβει τεχνικός διευθυντής στο σύλλογο άνευ αμοιβής. 

ca7105b41af69b876bdd4f8a4bfe2a5a_XL.jpg

-Σας φοβίζει η αποτυχία;

Δεν υπάρχει περίπτωση. Έχει ξαναγίνει το 2012. Ήταν δέκα χρόνια η ομάδα σε παύση και μπήκαμε μέσα και το 2013 αρχίσαμε να παίρνουμε και να κατακτούμε στόχους.

-Πάνω σε ποιους παίκτες θα στηρίξετε το βάρος της ομάδας;

Υπάρχουν πολλά παιδιά στα οποία θα στηριχτούμε που ήταν και παλαιότερα στο σύλλογο όπως ο Μανουδάκης, ο Σιμιγδαλάς που είναι καλός ποδοσφαιριστής, ο Γιάννης Λούσας, ο Μπενίτο Σαγκινέτος, ο Κώστας Συριανός, Σαμπάν Μουράι, ο Ρούσσος Κάραολος... Ολους τους Συριανούς τους υπολογίζουμε. 

-Όσον αφορά τις μεταγραφές και την περίπτωση Ραμπαβίλα;

Η περίπτωση Ραμπαβίλα δεν ξέρω εάν φέτος θα είναι στην ομάδα γιατί θα πάμε σε ελεγχόμενο ρόστερ, αλλά επειδή είναι ο καλύτερος παίκτης που έχει έρθει στο νησί τα τελευταία χρόνια σίγουρα κάποια στιγμή θα επιστρέψει. Αν όχι φέτος που δεν ξέρουμε εάν κάνουμε την υπέρβαση στα επόμενα χρόνια σίγουρα.

cf74979b343524cbbbc2914c9f117be7_XL.jpg

 

-Οι φήμες για τον Ραμπαβιλα να μην έχει καλές σχέσεις με κάποια πρόσωπα και ειδικά τον κ. Βαρθαλίτη;

Νομίζω ότι τον αγαπούν στο νησί όλοι. Μέσα στην ομάδα δεν έχει να κάνει. Επαγγελματίας είναι ο Ραμπαβίλας. Αν δεν αξίζει δεν θα παίζει αλλά γνωρίζουμε ότι είναι καλός ποδοσφαιριστής. Με εμένα αυτά λύνονται και δεν θα υπάρχουν εσωτερικές τριβές.

-Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε άτυπη κόντρα με τον Παγο, θα αλλάξει φέτος αυτό;

Τα τελευταία χρόνια που πήραμε πρωτάθλημα είχαμε καλές σχέσεις. Τώρα αυτές οι κόντρες ανήκουν στο παρελθόν. Το 2018 οι συνεργασίες κάνουν καλό σε όλα τα μέτωπα. Εμείς πάμε για στόχους υψηλούς και ο Πάγος είναι πιο χαμηλών τόνων οπότε δεν βρίσκω το λόγο να υπάρχουν κόντρες.

-Τι ήταν εκείνο που σου έλειψε από το ποδόσφαιρο, αυτή τη χρονιά που δεν έχεις ανάμιξη;

Κατ' αρχήν πιστεύω και ο ΑΟΣ και ο Γώργος Φώσκολος έλειψαν από τις Κυκλάδες.

Με ένα πρόσωπο που είχα μαλώσει κιόλας τον κ. Αγγελή που είναι πρόεδρος του Πανναξιακού σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε πρόσφατα μου είπε: ''Μου έλειψες''. Θεωρώ ότι με εμένα το πρωτάθλημα θα γίνει καλύτερο. Θα είναι περισσότερο ανταγωνιστικό. Πιστεύω γενικά ότι έλειψε ομάδα από τη Σύρο στο πρωτάθλημα. Μετά το Δεκέμβριο δεν είχαμε εκπρόσωπο και αυτό ήταν λυπηρό.

-Σε περίπτωση που η ομάδα πάρει το πρωτάθλημα θεωρείτε ότι μπορεί να προχωρήσει;

Η ομάδα εάν δεν τον πάρει φέτος θα το κάνει σε βάθος χρόνου. Το λάθος που έκανα να πιστέψω σε ανθρώπους που κορόιδεψαν δεν θα το ξανακάνω. Αυτό ήταν το λάθος ότι εμπιστεύτηκα λάθος ανθρώπους.

Ένα σχόλιο για τον Φοίνικα Σύρου που είχατε εκφράσει ενδιαφέρον για να εμπλακείτε στη διοίκηση του;

Ο Φοίνικας αξίζει συγχαρητήρια. Όλη η Σύρος τον έχει αγκαλιάσει. Είναι διαφήμιση για τη Σύρο και του τόπου μας. Το σκεφτόμουν να πάω εκεί. Αλλά αγαπάω τον ΑΟΣ και το ποδόσφαιρο. Αλλα η αλήθεια είναι ότι το βόλεϊ έτσι όπως είναι στημένο με αντιπροσωπεύει περισσότερο. Αλλά εγώ αγαπάω τον ΑΟΣ και το ποδόσφαιρο όπως είπα.

-Για τα νέα πρόσωπα που θα ασχοληθούν με το σύλλογο;

Θέλω να πω μερικές ευχαριστίες προς τους  παράγοντες που μπήκαν στην ομάδα, όπως για τον κ. Τζιάβρα που είναι δίπλα σε κάθε προσπάθεια και τον κ. Θωμόπουλο. Παρ' όλο που ο κ. Τζιάβρας είχε ακούσει κάποια πράγματα είναι παρών και στηρίζει όπως και όλα τα παιδιά είναι κοντά μου και τους ευχαριστώ που με στηρίζουν σαν προσωπικότητα και σαν φίλο.Σε όλα τα παραπάνω θέλω να ευχαριστήσω τον δραστήριο παράγοντα Πέτρο Ραουζαίο που είναι το άλλο μου μισό και που χωρίς αυτόν δεν θα είχαν συμβεί όσα έγιναν το 2012 και η επαναδραστηριοποίηση της ομάδας σήμερα. 

0e09cecf8aea95c9b3d3f907022ff3f5_XL.jpg

Σχετικά με την ΕΠΣ Κυκλάδων. Η πρόταση σας ήταν να υπάρξει ένας όμιλος ή δύο;

Όπως ήταν πέρυσι το πρωτάθλημα θεωρώ πως ήταν το καλύτερο. Όλες οι ομάδες σε ένα καζάνι. Τώρα με τα καράβια υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Εγώ θέλω να γίνει ένας όμιλος γιατί θα είναι καλύτερα για όλους.

Αποτελεί αυτοσκοπό το πρωτάθλημα;

Ο ΑΟΣ δεν μπορεί εκ φύσεως να συζητήσει με χαμηλούς τόνους. Θέλει το πρωτάθλημα. Είναι μια ιστορική ομάδα και ήταν η προτελευταία νταμπλουχος. Έχει βάση Συριανών παικτών και πρέπει οι αντίπαλες ομάδες να... νιώθουν τον ΑΟΣ.

Την τελευταία σεζόν που η ομάδα συμμετείχε είχε επιδοθεί σε μια τακτική με ανακοινώσεις και δημόσιες τοποθετήσεις. Θα συνεχιστεί αυτό;

Πιστεύω ότι αυτά στο ποδόσφαιρο καλό κάνουν .Τεντώνουν τα νεύρα αρκεί αυτά να μένουν στις 4 γραμμές. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Η καλή αντιπαλότητα κάνει καλό. Είναι καλό να υπάρχει ανταγωνισμός όπως επίσης είναι καλό να συναγωνιστούμε ομάδες όπως ο ΑΟ Μυκόνου, ο Πανναξιακός εφόσον ενισχυθούν. Θυμάστε στο τελευταίο πρωτάθλημα τι παίκτες είχε η κάθε ομάδα. 

Ισχύει το γεγονός ότι σε πολλά ταξίδια σας στην Αθήνα, κάνετε επαφές με μάνατζερ σε γνωστά στέκια ποδοσφαιρικά;

Με τους μανατζερ έτυχε στα στέκια τα ποδοσφαιρικά να έχω πολλές γνωριμίες με παίκτες και με ανθρώπους του ποδοσφαίρου. Ακούω όλες τις απόψεις μήπως βγάλουμε κανένα... λαβράκι.

Για την επαφή με τον Χρήστο Πατσατζόγλου;

Με τον κ. Πατσατζόγλου συναντήθηκα. Είναι τιμή μου που συναντήθηκα αφού σαν φίλαθλος του Ολυμπιακού με έχει κάνει και έχω κλάψει. Είναι αλλού ο παίκτης αυτό και είναι φοβερό παιδί. Μακάρι να μπορέσουμε στο μέλλον να συνεργαστούμε. Για φέτος είναι δύσκολο.

Για το θέμα των ακαδημιών τι πλάνο υπάρχει;

Το κοιτάω σοβαρά πάρα πολύ. Έχω επαφές και πιστεύω ότι του χρόνου θα υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο. Θέλουν αρκετά πρόσωπα να ασχοληθούν με τις ακαδημίες.

Ο κ. Ρούσσος είναι για εσάς μια καλή επιλογή για τις ακαδημίες;

Θα το ήθελα πάρα πολύ να είναι ο κ. Ρουσσος. Αυτο που υπάρχει τρία χρόνια όσον αφορά τη συνεργασία μας πρέπει να πάρει σάρκα και οστά.

Άρα μένει ανοιχτό το σενάριο συνεργασίας;

Μένει ανοιχτό σενάριο με τον Άγιαξ Σύρου. Με τον κ. Ρούσσο υπάρχει συνεννόηση. Οσο μακριά φαίνεται μπορεί να είναι και τόσο κοντά.

-Για την προσπάθεια που κάνει η ΕΠΣ Κυκλάδων, μια τοποθέτηση;

Ο Ρένος Φρέρης τα έχει καταφέρει καλά. Είναι δραστήριος και το αγαπάει αυτό που κάνει, δηλαδή το χόμπι του παρότι του έχει στοιχίσει. Είναι δυνατός έχει γνωριμίες και μακάρι όπως κάνει τώρα να κάνει πάντα και να προσφέρει βοήθεια στις Κυκλάδες.

-Υπάρχουν επαφές με παίκτες εκτός Σύρου;

Θέλουμε να κλείσουμε ό,τι καλύτερο υπάρχει στο νησί μας. Να γίνει ο ΑΟΣ ομάδα Συριανών παικτών. Το πρώτο μας μέλημα είναι να μαζέψουμε Συριανους παίκτες.

-Τι απαντάτε σε εκείνους που σχολιάζουν τις εμφανίσεις στη Σύρο με καυστικό τρόπο;

Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Άντρας χωρίς εχθρούς και ζήλιες ίσον αποτυχημένος. 

 ed833a5d742ddffe5b676a22db036cc2_XL.jpg

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares