Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 10:11

Ματαιώνεται λόγω νομοθεσίας ο διάπλους Πάρου - Αντιπάρου

Το Δ.Σ. του Ν.Ο. Αντιπάρου στην πρόσφατη συνεδρίαση του, αποφάσισε τη μη τέλεση (τουλάχιστον για εφέτος) της διεξαγωγής του κολυμβητικού αγώνα ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΠΟΥΝΤΑΣ ΠΑΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ, που ήταν προγραμματισμένος για τις 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το νέο αθλητικό νόμο, ο οποίος μας κοινοποιήθηκε πρόσφατα, για να πραγματοποιηθεί ο συγκεκριμένος αγώνας πρέπει να παρθούν μια σειρά μέτρα ασφαλείας τα οποία ειδικά για εφέτος είναι χρονικά και οικονομικά αδύνατον να πραγματοποιηθούν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Μερικά από αυτά είναι:

1 διασώστης ανά 20 συμμετέχοντες, 1 λέμβος με ναυαγοσώστη ανά 10 συμμετέχοντες, 3 ταχύπλοα σκάφη με ναυαγοσώστη το καθένα, τμηματική εκκίνηση ανά 60 άτομα, καταβολή χρηματικού παράβολου για κάθε συμμετέχοντα, κάλυψη εξόδων μεταφοράς και διαμονής επίσημων αντιπροσώπων της κολυμβητικής ομοσπονδίας , εύρεση και ορισμός πιστοποιημένης ναυαγοσωστικής εταιρίας και πολλά άλλα…

Τα χρονικά περιθώρια, παρά τη βοήθεια του Δήμου και της Κ.Ε.Δ.Α. που ζητήσαμε, είναι απαγορευτικά για την νόμιμη πραγματοποίηση του αγώνα . 

Είναι πραγματικά κρίμα να είμαστε αναγκασμένοι να ματαιώσουμε αυτή την αθλητική εκδήλωση που με τόση επιτυχία εκτελούσε ο Ναυτικός Όμιλος τα τελευταία 9 χρόνια στο νησί μας. Με την ακύρωση του διάπλου ο Όμιλος χάνει τον μεγαλύτερο οικονομικό πόρο, γεγονός που θα προκαλέσει προβλήματα στην λειτουργία του. 

Το Δ.Σ του Ναυτικού Ομίλου δεσμεύεται ότι θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου ο διάπλους να συνεχίσει να διεξάγεται από την επόμενη χρονιά τηρώντας όλους τους κανόνες.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος
ΦΑΡΟΥΠΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Η Γραμματέας
ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΦΛΩΡΑ

Κατηγορία ΚΟΛΥΜΒHΣΗ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares