Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018 23:40

Πιτταράς: Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία μας

Ο Πανναξιακός ολοκλήρωσε μια σεζόν όπου ο απολογισμός δεν ήταν αυτός που περίμεναν άπαντες στο σύλλογο, όμως υπήρχαν ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν με την απόδοση τους και σε αυτό μεγάλο ρόλο έπαιξε η εμπειρία, η ικανότητα και ο οξυδέρκεια τους. 

Ένας εξ αυτών ήταν ο Αντώνης Πιτταράς ο οποίος με τις εμφανίσεις του σε Νίκη Βόλου (άνοδο στη Σουπερ Λιγκ), Ζάκυνθο και Αναγέννηση Καρδίτσας στο πρωτάθλημα της Football League, απέδειξε ότι έχει όλες τις προδιαγραφές για να σταθεί επάξια στο επαγγελματικό επίπεδο.

Η φετινή σεζόν, βρήκε τον 27χρονο μεσοεπιθετικό να αγωνίζεται για λογαριασμό του Πανναξιακού, με τον ίδιο να πραγματοποιεί εμφανίσεις ανάλογες της ποιότητας του, μένοντας, ωστόσο αβοήθητος στα περισσότερα ματς παροτι κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ο πολυτιμότερος παίκτης των Ναξιωτων.

Η ιστοσελίδα μας βρέθηκε με τον άσο των “κυανόλευκων” όπου παραχώρησε μίνι συνέντευξη και αναφέρθηκε στη φετινή πορεία, στο πρωτάθλημα και στα μελλοντικά του σχέδια.

Αναλυτικά, τα όσα τόνισε

-Πως κρίνεις τη σεζόν που πραγματοποίησε η ομάδα φέτος;

Η πορεία που έκανε η ομάδα δεν ήταν ανάλογη της ιστορίας της. Ο Πανναξιακός άλλωστε πρέπει πάντα να πρωταγωνιστεί όμως έλειψαν αρκετά πράγματα από το σύλλογο για να πετύχει το στόχο της ανόδου. Ευελπιστώ ότι η νέα χρονιά θα είναι καλύτερη και αυτό που συνέβη φέτος θα γίνει ένα μάθημα για όλους μας.

-Ποια στοιχεία έλειπαν και δεν πετύχατε το στόχο που είχατε θέσει;

Η νοοτροπία του επαγγελματία έλειπε πολύ μέσα από την ομάδα. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές υστερούσαν από νοοτροπία. Ενώ υπήρχε διάθεση, δεν είχαν την νοοτροπία που απαιτούσε ο πρωταθλητισμός.

Σκεφτείτε ότι μπορεί να είχαμε ρεπό λόγω της αδυναμίας να ταξιδέψουν τα καράβια στα διάφορα νησιά που ήταν οι αγώνες μας και στην προπόνηση συμμετείχαν 7-8 με παίκτες. Η διάρκεια είναι αυτό που σε φέρνει και σε διατηρεί στην κορυφή και δυστυχώς ο Πανναξιακός δεν το είχε αυτό σε καμία περίπτωση.

Εάν ο προπονητής μπορούσε να δουλέψει ικανοποιητικά θα ήμασταν καλύτεροι.

Ο Πανναξιακός έχει μεγάλη ιστορία και δυναμική, όμως για να επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο θα πρέπει να γίνουν μεγάλες προσπάθειες από το σύλλογο και από τη διοίκηση. Η διοίκηση είχε 2-3 άτομα που προσπαθούσαν αλλά αυτό δεν αρκούσε. Ο κόσμος πρέπει να συσπειρωθεί, να μεγαλώσει η διοίκηση και να υπάρξει στήριξη από τους τοπικούς επιχειρηματίες. Έχει ανάγκη η ομάδα τον κόσμο της. Βέβαια πολύ βασικό και αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι η νοοτροπία των παικτών και να μπορούν να καταλάβουν ότι ο πρωταθλητισμός απαιτεί θυσίες, πρόγραμμα και διάρκεια.

-Πως κρίνεις το επίπεδο του πρωταθλήματος;

Πολύ μετριο αλλά το περίμενα. Θεωρώ ότι ήταν δυο ταχυτήτων αφού η Θύελλα και εμείς εξ αρχής δείξαμε ότι θα παλέψουμε για τον τίτλο.

-Ποιες δυσκολίες συναντήσατε στο φετινό πρωτάθλημα;

Όσον αφορά την ομάδα είχαμε θέματα στο οργανωτικό κομμάτι. Η διοίκηση ήταν μόνη της και όσο και εάν προσπαθούσε αυτό δεν έφτανε. Παράλληλα αντιμετωπίσαμε πρόβλημα με το γηπεδικό. Δεν γίνεται μια ομάδα με το όνομα και την ιστορία του Πανναξιακού να μπαίνει στο Δ.Α.Κ. δυο με τρεις φορές και άλλες ομάδες να έχουν περισσότερα προνόμια. Ο Πανναξιακός έχει συνδέσει το όνομα του με τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο και αυτό πρέπει να το σεβαστούν όλοι. Αναγκαζόμασταν να προπονούμαστε σε γήπεδα όπως εκείνο του Αγερσανί το οποίο είναι ακατάλληλο.

Δυστυχώς πολλές φορές, ο προπονητής δεν μπόρεσε να κάνει τη δουλειά όπως έπρεπε γιατί πολλοί παίκτες δούλευαν και τις ημέρες που δεν υπήρχαν υποχρεώσεις προτιμούσαν να μην συμμετέχουν στην προπόνηση. Αυτό δυσκόλεψε πολύ το έργο της ομάδας αφού δεν υπήρχε μια διάρκεια στον τρόπο δουλειάς.

-Δίκαια κατέκτησε το πρωτάθλημα η Θυελλα Καμαρίου;

Εννοείται ότι το κατέκτησε δίκαια. Απο την αρχη επέδειξε μια σταθερότητα. Είχε έναν προπονητή που έκανε καλή δουλειά και αυτό φαίνονταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και γενικά η διάρκεια της έδωσε τον τίτλο. Ήταν ομάδα πάνω απ' όλα είχε ένα πλάνο και θεωρώ ότι πέτυχε.

-Η νέα χρονιά θα σε βρει στον Πανναξιακό;

Πολύ πιθανόν. Βέβαια είναι νωρίς. Δεν έχω μιλήσει με τη διοίκηση, όμως, υπάρχει διάθεση από την πλευρά μου να παραμείνω όμως τίποτα δεν είναι σίγουρο στο ποδόσφαιρο.

-Στον κόσμο της ομάδας, τι έχεις να πεις;

Ότι τον έχουμε ανάγκη πολύ. Είναι μια ομάδα που έχει δείξει ότι διαθέτει δυναμική και θέλουμε να μας στηρίξει ώστε να επανέλθουν οι επιτυχίες.

-Τι θα πρέπει να αλλάξει για να βαδίσει προς το καλύτερο ο Πανναξιακός;

Το βασικότερο είναι να μπουν και άλλοι άνθρωποι μέσα στην ομάδα. Παράλληλα πρέπει να υπάρχει βοήθεια από τους τοπικούς επιχειρηματίες ώστε να υπάρξει ένα πλάνο που θα δώσει τη δυνατότητα στο σύλλογο να κοιτάξει μπροστά.

Πρέπει να αλλάξουν πολλά στο οργανωτικό κομμάτι. Εφόσον υπάρχουν αυτά τα στοιχεία, τότε ο ποδοσφαιριστής θα μπορέσει να συγκεντρωθεί στο μέγιστο βαθμό.

-Για ποιο λόγο επέλεξες να αφήσεις το επαγγελματικό επίπεδο για χατίρι των ερασιτεχνών πρωταθλημάτων;

Διότι το επίπεδο το ποδοσφαίρου έχει πέσει πάρα πολυ. Δεν αξίζει να φεύγεις από τον τόπο σου για να αγωνιστείς σε έναν σύλλογο που δεν ξέρεις εάν θα έχεις τις βασικές ανάγκες για να δουλέψεις σαν επαγγελματίας. Πλέον οι περισσότεροι πρόεδροι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο όχι επειδή αγαπούν το άθλημα, αλλά επειδή έχουν προσωπικό όφελος. Πλέον αυτό δεν με γεμίζει σαν ποδοσφαιριστή.

-Πως φαντάζεσαι τη νέα χρονιά;

Ευχής έργον θα είναι να γίνει ένα πρωτάθλημα με περισσότερες ανταγωνιστικές ομάδες που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι τέλους.

Θα ανέβει το επίπεδο αφού και η Μύκονος θα θέσει υψηλά τον πήχη αλλά και το Φιλώτι εφόσον αγωνιστεί στο γήπεδο του.

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares