Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 15:27

''ΕΠΟΣ'' στους ''8'' της Ελλάδας οι Νέοι της ΕΠΣ Κυκλάδων

Πραγματικοί ήρωες οι Νέοι της ΕΠΣ Κυκλάδων έγραψαν ιστορία πετυχαίνοντας καθώς με ολική ανατροπή με 3-2 κόντρα στο Ρεθύμνου πήραν για πρώτη φορά στην ιστορία του Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου την πρόκριση στις 8 καλύτερες ενώσεις της Ελλάδας.

Πραγματικά «λιοντάρια» τα παιδιά του Γιώργου Μοστράτου δεν πτοήθηκαν ούτε όταν έμειναν πίσω στο σκορ με 2-0 και με πραγματική κατάθεση επανέλαβαν τον άθλο της πρώτης φάσης απέναντι στη Λέσβο, όπου επίσης με το ίδιο εις βάρος τους σκορ είχαν τότε επαναλάβει την ολική ανατροπή με 2-3.

Οι Κυκλάδες ειδικά στην επανάληψη με την  είσοδο στο παιχνίδι του Λέκκα και του Σαρρή άλλαξαν εντελώς πρόσωπο, με τον Γιώργο Μοστράτο να κάνει την δική του ''κίνηση ματ'' σε εκείνο το σημείο του παιχνιδιού «λύνοντας τα πόδια» με του Παντελαίο που ήταν ο κύριος δημιουργός και εκφραστής για τις Κυκλάδες, πετυχαίνοντας και το νικητήριο γκολ.

Για το Ρέθυμνο ο Κώτσιος που ήταν ο καλύτερος για τους Κρητικούς πέτυχε και τα δύο τέρματα.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Σε έναν άριστο αγωνιστικό χώρο, με τον καιρό σύμμαχο, Ρέθυμνο και Κυκλάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες στο Δημοτικό Στάδιο Βάρης για το Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων.

Η ομάδα από την Κρήτη μπήκε πιο δυνατά στο ματς και μόλις στο 11ο λεπτό βρέθηκε να προηγείται των Κυκλάδων. Ο τερματοφύλακας των τυπικά φιλοξενούμενων, Κόντρα, ανέτρεψε τον Τζορτζινάκη στην περιοχή, με τον διαιτητή Δημητρόπουλο να δείχνει σωστά την άσπρη βούλα. Ο κεντρικός αμυντικός από το Ρέθυμνο, Κώτσιος, ευστόχησε από τα έντεκα βήματα κάνοντας το 1-0.

Μέχρι τα μέσα του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο στο ματς. Κάπου εκεί οι Κυκλάδες αφυπνίστηκαν με τον Παντελέο κύριο εκφραστή των επιθέσεων τους που μάλιστα έχασε και δύο μοναδικές ευκαιρίες να φέρει το ματς στα ίσια.  Η μία, στο 45ο λεπτό δεν κατάφερε να ευστοχήσει από στημένη φάση ένα μέτρο έξω από την μεγάλη περιοχή με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα μέτρα έξω από το αριστερό δοκάρι του Τριποδιανού.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο ίδιος παίκτης έκανε την κούρσα από τα δεξιά αλλά και πάλι το σουτ του δεν βρήκε στόχο. Έτσι το ημίχρονο βρήκε την ομάδα του Ρεθύμνου να προηγείται με 1-0.

Με την έναρξη της επανάληψης, και ενώ οι Κυκλάδες κυνηγούσαν την ισοφάριση, οι Ρεθυμνιώτες διπλασίασαν τα τέρματά τους. Ο Κώτσιος ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας και από την μικρή περιοχή με δυνατό σουτ έκανε το 2-0.

Η πίεση των Κυκλάδων απέφερε καρπούς και ο Παντελαιος στο 58ο λεπτό μείωσε για τις Κυκλάδες σε 2-1 με καταπληκτικό τεχνικό σουτ έξω από την περιοχή του Τριποδιανού που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Παρότι η κατοχή του κέντρου φαινόταν να ανήκει στην ομάδα του Ρεθύμνου, τα παιδιά του Γιώργου Μοστράτου δημιουργούσαν απειλητικές φάσεις ψάχνοντας την ισοφάριση. Σε ανύποπτο χρόνο και ενώ η φάση φάνηκε να έχει τελειώσει, ο Ξαγοράρης με σουτ έξω από την περιοχή κατάφερε να πετύχει το 2-2 στο ματς με τον αέρα να παίζει άσχημο παιχνίδι στον Τριποδιανό που δεν υπολόγισε σωστά.

Με την κερκίδα να παίρνει φωτιά και την ομάδα των Κυκλάδων να πιέζει δεν άργησε να έρθει και η ανατροπή στο ματς με τον Παντελέο να φέρνει το ματς τούμπα στο 85ο λεπτό κάνοντας το 3-2 και να στέλνει την ομάδα από το Ρέθυμνο στο καναβάτσο και την Μεικτή Κυκλάδων στην επόμενη φάση. Ο επιθετικός των Κυκλάδων ύστερα από ομαδική προσπάθεια, βρέθηκε τετ-α-τετ και πλάσαρε εύστοχα, ολοκληρώνοντας την ολική ανατροπή για την ομάδα του Μοστράτου.

Διαιτητής: Δημητρόπουλος,

Βοηθοί: Φαρμάκης, Κρετσίμος (Δυτ, Αττική)

 ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Ρέθυμνο (Γιώργος Λυρώνης): Τριποδιανός, Μανουσάκης, Γαϊτάνης, Κλειδής, Κώτσιος, Καραπιδάκης, Τσόλας, Μπερβανάκης, Κούζμηνας, Νικηφόρος, Τζορτζινάκης,

Πάγκος: Μπουρσέλης, Βρέντζος, Δρανδάκης, Αχ.Μαρινάκης, Βάρδας, Βλατάκης, Στάυρου.

Κυκλάδες (Γιώργος Μοστράτος): Κόντρα, Δάρας, Χατζηλαζαρίδης, Καραμολέγκος, Μπέτσα, Μαργαρίτης, Βαμβακούσης, Γρυλλάκης, Λιέας, Ξαγοράρης, Παντελέος.

Πάγκος: Λέκκας, Γκούφας, Ζουγανέλης, Ψύλλιας, Καλογεράς, Κοιλιακούδης, Σαρρής

Ο αγώνας όπως μεταδόθηκε από τη σελίδα μας 

 

Κατηγορία ΜΙΚΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares