Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011 10:58

ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ…ΕΙΣ ΣΑΡΚΑΝ ΜΙΑ (και ο Α.Ο.Πάρου ως έχει)!

sinantisi_simvouliwn_parou_ioulio_2011

Χτες το βράδυ, στην αίθουσα Νηρέας, συναντήθηκαν τα συμβούλια των  τριών σωματείων της Πάρου, που μετέχουν στην Α΄ κατηγορία της ΕΠΣ Κυκλάδων.

Την συνάντηση διεύθυνε ο πρόεδρος του Νηρέα κ. Σταύρος Τριπολιτσιώτης. Αφού χαιρέτησε τους παρευρισκομένους, επισήμανε ότι: «πρέπει να έχουμε όλοι καλή και θετική διάθεση σε αυτό που πάμε να κάνουμε».

Νέο Αθλητικό Σωματείο.

Η συζήτηση άρχισε με προτάσεις για το νέο αθλητικό σωματείο που θα ιδρυθεί άμεσα και θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα, από την ποδοσφαιρική περίοδο 2012-2013.

Όνομα: η μόνη πρόταση για το όνομα του νέου αθλητικού σωματείου, που έπεσε στη τραπέζι και βρήκε κοινή αποδοχή, ήταν ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΑΡΟΥ.

Έδρα: έδρα του νεοσύστατου σωματείου θα οριστεί, το Δημοτικό Στάδιο Πάρου αλλά και το Γήπεδο των Μαρμάρων. Οι εντός έδρας αγώνες, θα δηλώνονται στην οργανώτρια αρχή και θα βγαίνει από κοινή απόφαση του προπονητή της ομάδας με τη διοίκηση.

Σήμα: Το σήμα της νέας ομάδας δεν αποφασίστηκε χτες, μία ιδέα ήταν, η Πάρος με μία χειραψία, όμως έπειτα από πρόταση του  κ. Δημήτρη Μπελέγρη, αποφασίστηκε να ζητηθεί από οποιονδήποτε, να στείλει προτάσεις με το σήμα της νέας ομάδας και τα συμβούλια θα αποφασίσουν για αυτό. Μία τρίτη πρόταση που δεν βρήκε όμως αποδέκτες ήταν να ενωθούν και τα τρία σήματα των ομάδων.

Χρώματα: Το χρώμα της νέας ομάδας θα είναι, κίτρινο και μπλε ενώ θα υπάρχει και μια δεύτερη εμφάνηση με απόχρωση του άσπρο.

Διοικητικό Συμβούλιο: Για το πώς θα εκλέγεται το νέο Δ.Σ. αλλά και κάθε πότε θα γίνονται εκλογές, δεν αποφασίστηκε μιας και θα ζητηθεί η βοήθεια νομικού. Οι προτάσεις που ακούστηκαν ήταν δύο: το Δ.Σ. να είναι 9μελές και να έχει 3 εκλεγμένα μέλη από κάθε συμβούλιο των τριών ομάδων.  Και η δεύτερη πρόταση, το Δ.Σ. να είναι 11μελές και να έχει, τέσσερις εκλεγμένους σύμβουλους από τον ΑΟΠ, τέσσερις εκλεγμένους σύμβουλους από τον Νηρέα και τρεις εκλεγμένους σύμβουλους από τον Μαρπησσαϊκό.

Βασικός όρος στο καταστατικό.

Αυτό που αποφασίστηκε και θα γραφτεί (προστεθεί) ως όρος στα καταστατικά των τριών   αθλητικών σωματείων είναι ότι, τα σωματεία θα δεσμεύονται έτσι ώστε να μην μπορούν να δηλώσουν στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Κυκλάδων, τμήματα Ανδρών και Νέων.

Πρωτάθλημα 2011-2012

Για το τρέχων πρωτάθλημα, οι διαβουλεύσεις ήταν αρκετά πιο δύσκολες. Οι προτάσεις του Νηρέα βρήκαν σύμφωνους τους διοικούντες του Μαρπησσαϊκού αλλά όχι και του ΑΟ Πάρου που τελικά θα συνεχίσουν ως έχει για το φετινό πρωτάθλημα. Πιο συγκεκριμένα, οι προτάσεις του Νηρέα ήταν, και οι τρεις σύλλογοι να ενώσουν τα τμήματα Ανδρών και Νέων και να «κατέβουν» στα δύο πρωταθλήματα, είτε σαν Νηρέας, είτε σαν ΑΟΠ, είτε σαν Μαρπησσαϊκός, αλλά θα υπάρχει ένα άτυπο 9μελές συμβούλιο (3 άτομα από κάθε σύλλογο) που θα αποφασίζει και θα τρέχει τα δύο τμήματα. Την απόφαση αυτή υποστήριξε και ο Μαρπησσαϊκός, όχι όμως ο ΑΟ Πάρου λέγοντας ότι η απόφαση της έκτακτης γενικής τους συνέλευσης ήταν ότι το συμβούλιο αλλά και η ομάδα να είναι κάτω από την εποπτεία του ΑΟ Πάρου. Εκεί βρήκε σύμφωνους τους άλλους δύο συλλόγους αλλά κατά το ήμισυ, δηλαδή συμφώνησαν η ομάδα Νέων και Ανδρών να κατέβει ως ΑΟ Πάρου αλλά υποστήριξαν την πρόταση Νηρέα (άτυπο 9μελές συμβούλιο). Οι διοικούντες του ΑΟΠ, μετά τη  διαφωνία τους αποφάσισαν να μην μετέχουν μαζί με Νηρέα και Μαρπησσαϊκό στο φετινό πρωτάθλημα και αποχώρησαν. Στην συνέχεια, τα δύο Δ.Σ., του Νηρέα και του Μαρπησσαϊκού, αποφάσισαν να κατεβάσουν κοινή ομάδα Ανδρών και Νέων με έδρα το γήπεδο των Μαρμάρων και έπειτα από κλήρωση που έγινε, η ομάδα που θα συνεχίσει θα έχει το όνομα του Νηρέα. Οικονομικό: Στο οικονομικό σκέλος, αποφασίστηκε το 6μελές συμβούλιο να βρει έσοδα από εισιτήρια διαρκείας και από χορηγούς. Προπονητής: στο θέμα του προπονητή, και τα δύο Δ.Σ. πρότειναν να αναλάβει την τεχνική ηγεσία ο μέχρι σήμερα προπονητής του Νηρέα κ. Νίκος Μοστράτος.

Η χθεσινή συνάντηση άφησε, εν τέλει, μια γλυκόπικρη γεύση. Παρ’ ότι φάνηκε να τα βρίσκουν σε όλα για τη μία ομάδα της επόμενης σεζόν κατέληξαν να «κολλάνε» σε λεπτομέρειες ώστε να μην πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο (έστω και άτυπα) από τη φετινή σεζόν. Το αδιέξοδο για την ποσοστιαία ή μη συμμετοχή μελών σε ένα άτυπο συμβούλιο υπό την αιγίδα του ΑΟ Πάρου ήταν αυτό που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να αποχωρήσει η ομάδα της Παροικιάς από το φετινό εγχείρημα. Χρονικά περιθώρια υπάρχουν ακόμα και αν υπάρχει διάθεση από όλες τις πλευρές μπορεί να βρεθεί η χρυσή τομή ακόμα και στο…90΄. Πάντως όπως διαμορφώθηκε από χθες το βράδυ η κατάσταση δύο ομάδες (Νηρέας και Μαρπησσαϊκός) ενώθηκαν…εις σάρκαν μία.


Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares