Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017 17:06

Τί τρέχει με τη Scuderia;

Μία εβδομάδα μετά το γκραν πρι της Μόντσα και μία εβδομάδα πριν το γκραν πρι τής Σιγκαπούρης οι εκτιμήσεις για τα επιτεύγματα της Ferrari με το πέρας του 2017 είναι ανάμεικτες.

Η αποτυχία του να διεκδικήσει κάτι καλό στον εντός έδρας αγώνα, απέναντι σε μία πανίσχυρη Mercedes έφερε κύμα απογοήτευσης σε πολλούς οπαδούς της.

Ωστόσο αποτυχία δε συνιστά η τρίτη θέση του Φέτελ στη Μόντσα αλλά ένα αντίστοιχο αποτέλεσμα στη Σιγκαπούρη. Πιο συγκεκριμένα, η ιταλική πιστά ευνοεί τα μονοθέσια που έχουν ένα ισχυρό κινητήρα, όπως αυτό της Mercedes, για αυτό και η τεράστια διαφορά των 33 δευτερολέπτων ανάμεσα στον πρώτο Χάμιλτον και τον τρίτο Φέτελ. Δηλαδή, ο ναός της ταχύτητας ήταν καμένο χαρτί εδώ και καιρό για τη Ferrari με το ρεαλιστικό στόχο να τίθεται στην τρίτη θέση, ο οποίος κι επετεύχθη. Στους εναπομείναντες επτά αγώνες μέχρι το τέλος τους πρωταθλήματος η ιταλική ομάδα ευνοείται από τις πίστες που θα συναντήσουν οι 20 μονομάχοι και μπορεί να πετύχει νίκες, που θα ξανά φέρουν το Φέτελ στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος των οδηγών.

Η μαγευτική διαδρομή στο λιμάνι της Σιγκαπούρης, μοιάζει αρκετά με αυτή του Μονακό στην οποία η Scuderia διέπρεψε κάνοντας το 1-2 εκκινώντας τους οδηγούς της από τις αντίστοιχες θέσεις. Πρόκειται κι αυτή για μία στενή πίστα με σχεδόν ανύπαρκτες μεγάλες ευθείες, γρήγορες στροφές, που όμως δεν ευνοεί τα προσπεράσματα. Με λίγα λόγια η συγκεκριμένη πίστα είναι κομμένη και ραμμένη για τους κόκκινους του Μαρανέλο με πιθανή αποτυχία του Φέτελ να ελαχιστοποιεί τις πιθανότητές του να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ο αγώνας στην πόλη- κράτος της νοτιοανατολικής Ασίας είναι κομβικός για την εξέλιξη του πρωταθλήματος με τη διαφορά των τριών βαθμών ανάμεσα σε Χάμιλτον και Φέτελ να προσθέτει το αλατοπίπερο στην κόντρα τους. Μία εβδομάδα υπομονή, λοιπόν, για να απολαύσουμε το συγκλονιστικό νυχτερινό γκραν πρί της Σιγκαπούρης.

Follow me on Twitter: @alextataris

Κατηγορία ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares