Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017 16:51

Σοκάρουν οι εικόνες εγκατάλειψης στο Γυμναστήριο Κουφονησίου

Εικόνα πλήρους εγκατάλειψης παρουσιάζει το Γυμναστήριο του Κουφονησίου, που βρίσκεται στην Χώρα, πίσω από την παραλία Αμμος, σύμφωνα με επιστολή και φωτογραφίες επισκέπτριας.

Το έργο που όπως διαπιστώνει κάποιος από τις φωτογραφίες στο τέλος του δημοσιεύματος ήταν πλήρες εξοπλισμένο κατά την έναρξη της λειτουργίας του το 2009, όπου και λειτούργησε μετά από δωρεά της ομάδας Αιγαίου.

Το γυμναστήριο διέθετε ποικίλα από όργανα γυμναστικής και εξυπηρετούσε μικρούς και μεγάλους που θα ήθελαν να γυμναστούν.

Μάλιστα η Ομάδα Αιγαίου είχε δωρίσει και μία παιδική χαρά.

Όπως αναφέρει η κυρία Βαϊανού, σήμερα, το γυμναστήριο παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης, ενώ  έχει υποστεί βανδαλισμούς, κλοπές μηχανημάτων και εξοπλισμού, που ουσιαστικά το καθιστούν μη χρηστικό.

Μία συμπολίτης μας, η κυρία Λίνα Βαϊανού, που επισκέφθηκε πρόσφατα το Κουφωνήσι, φωτογράφισε και έδωσε στη δημοσιότητα τις εικόνες που πραγματικά φανερώνουν την ανυπαρξία των τοπικών αρχών και του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που δεν φρόντισαν να διατηρηθεί ενεργός και χρηστικός αυτός ο ζωτικής σημασίας χώρος.

Πάντως για να δούμε το ρεπορτάζ από όλες τις οπτικές γωνίες, το γυμναστήριο αυτό δεν πήρε ποτέ άδεια λειτουργίας και μπορεί αν το κατατάξει κάποιος στα έργα αυτά που γινόταν συχνά κάποτε στην Ελλάδα και στερούνταν προδιαγραφών, ώστε να καταστούν νόμιμα.

Ωστόσο αυτό δε λέει κάτι, καθώς αν μη τι άλλο αυτός ο χώρος θα έπρεπε να είναι προστατευμένος και όχι έρμαιο στις ορέξεις του καθενός.

Αναλυτικά η επιστολή της κυρίας Βαϊανού και οι φωτογραφίες:

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη μου στο Άνω Κουφονήσι, μετά μεγάλης λύπης διαπίστωσα την πλήρη εγκατάλειψη του τοπικού γυμναστηρίου.

Είναι πολύ στενάχωρο να σας έχουν κατασκευάσει κ δωρίσει ένα χώρο αθλητισμού και να μην μπορείτε καν να τον συντηρήσετε.

Πέρα από τη μηδενική συντήρηση, οι πόρτες και τα παράθυρα είναι ορθάνοιχτα και το κτήριο εγκαταλελειμμένο. Φαντάζομαι πως έχουν κλαπεί τα περισσότερα μηχανήματα γυμναστικής και τα υπόλοιπα έχουν απλά αχρηστευτεί (μαζί με μονάδες κλιματισμού κτλ). 

Άλλο ένα σημάδι παρακμής της τοπικής αυτοδιοίκησης - πραγματικά το μόνο που σας σώζει είναι η ομορφιά του τόπου, που με τα ελάχιστα μέτρα που λαμβάνετε, δεν ξέρω πόσα χρόνια θα μπορέσει να διατηρηθεί. Ούτε ανακύκλωση δεν έχετε, ενώ φιλοξενούνται χιλιάδες τουρίστες ετησίως... 

Η Ομάδα Αιγαίου θεωρώ πως θα έπρεπε να ελέγχει την μετέπειτα πορεία των έργων και να βάζει κάποιες προϋποθέσεις στις αρμόδιες αρχές, ώστε να συντηρούν και να αξιοποιούν τις δωρεές. Διαφορετικά είναι πολύ κρίμα να διαθέτετε χρήματα και κόπο σε τοπικές κοινωνίες οι οποίες δεν εκτιμούν ούτε στο παραμικρό τις δωρεές. Το να μην χρησιμοποιείτο το γυμναστήριο είναι δεκτό και λογικό, το να το αφήνουν όμως να ρημάξει είναι τουλάχιστον κακοήθεια.  

Εννοείται πως  το μαιλ αποστέλλετε στις τοπικές αρχές (συμπεριλαμβανομένου και του Δημάρχου), στην Ομάδα Αιγαίου, ενώ παράλληλα το κοινοποιώ και σε κάποιες εφημερίδες.

 

Με εκτίμηση, 

Λίνα Βαϊανού

ΧΘΕΣ

25071_f.JPG

2017-07-21_3.jpg

2017-07-21_4.jpg

ΣΗΜΕΡΑ

IMG_4329.JPG

IMG_4334.JPG

IMG_4333.JPG

IMG_4332.JPG

IMG_4331.JPG

IMG_4330.JPG

IMG_4328.JPG

-

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares