Πέμπτη, 06 Απριλίου 2017 22:26

Το κύπελλο ήρθε και έμεινε στη Σαντορίνη!

Οι αθλήτριες του τμήματος Κορασίδων της Αθλητικής Ένωσης Σαντορίνης το πίστεψαν και το πέτυχαν!

Σε ένα Final 4 που ως διοργάνωση δοκιμάστηκε από τα προβλήματα που ταλανίζουν τη νησιωτική μας περιφέρεια, η προτεραιότητα δόθηκε στην εξασφάλιση άριστων συνθηκών διεξαγωγής των αγώνων και ίσων όρων για όλες τις ομάδες. Με αυτή τη λογική και με τη συνεργασία των τριών συνδιοργανωτών, της Ε.Σ.Κ.Κ., της Α.Ε.Σ. και του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. ο αρχικός προγραμματισμός έμεινε μόνο στις αφίσες και τα χαρτιά και όλο το αγωνιστικό πρόγραμμα επανασχεδιάστηκε.

Εκτός από την ειλικρινή προσπάθεια των διοργανωτών να ανταποκριθούν σε όλες τις αλλαγές που προκάλεσε η καθυστερημένη άφιξη του πλοίου από την Σύρο, αξίζουν συγχαρητήρια σε όλες τις αθλήτριες και στα τεχνικά επιτελεία των τεσσάρων ομάδων που κατάφεραν να ισορροπήσουν στα νέα δεδομένα.

Το Σάββατο 1/4, στον Α΄  Ημιτελικό του Final Four Κορασίδων,  ΑΕ Σαντορίνης – ΤΑΚ Περιστεριώνας η ομάδα μας αναδείχθηκε νικήτρια και με τελικό αποτέλεσμα 56 – 42 πέρασε στον Τελικό της διοργάνωσης!

Το πρωί της Κυριακής 2/4 το αποτέλεσμα του Β’ Ημιτελικού,  ΑΟ Ερμούπολης – ΑΜΕΣ Μαρπησσαϊκός 70-26, έδωσε στην ομάδα της Σύρου, που ήταν και η πρωταθλήτρια της προηγούμενης χρονιάς, το δεύτερο εισιτήριο για τον Τελικό του Final4 2016 – 2017.

Η αγωνιστική δράση ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 3/4.

Το πρωί ο Μικρός Τελικός μεταξύ του ΤΑΚ Περιστεριώνα και του ΑΜΕΣ Μαρπησσαϊκού με τελικό αποτέλεσμα 50 – 25 έδωσε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στην ομάδα της Τήνου, που  το πανηγύρισε δεόντως κατά την ειδική απονομή, που έγινε εσπευσμένα, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, λόγω της αναχώρησης της ομάδας. Το αναμνηστικό βραβείο και οι έπαινοι στην ομάδα του ΑΜΕΣ Μαρπησσαϊκού, που κατέκτησε την Τέταρτη θέση του Πρωταθλήματος Κυκλάδων, απονεμήθηκαν στο τέλος του Final4 καθώς η ομάδα της Πάρου αναχώρησε μετά την ολοκλήρωση των αγώνων.

Το μεσημέρι της Δευτέρας οι φίλαθλοι της Σαντορίνης, προσπάθησαν να είναι παρόντες στον Τελικό, παρά την εργάσιμη ημέρα και ώρα και οι αθλήτριές μας τους ευχαρίστησαν με τον καλύτερο τρόπο.

Τα κορίτσια της ΑΕΣ μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, και με όπλο την πολύ καλή τους άμυνα προηγήθηκαν στο σκορ 13-2.

Η ομάδα της Ερμούπολης “μάζεψε” κάπως την διαφορά, εκμεταλλευόμενη κάποια λάθη των κοριτσιών μας, και το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με σκορ 15-10 για την ΑΕΣ.

Κάπως έτσι κύλησε και το δεύτερο δεκάλεπτο, με την ομάδα μας να συνεχίζει να παίζει καλή άμυνα, και να ελέγχει τα ριμπάουντ, και το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 31-21 υπέρ της Α.Ε.Σ..

Παρά την φθορά κάποιων παικτών μας από φάουλ, η Ερμούπολη δεν μπόρεσε να πλησιάσει στο σκορ και το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με την ΑΕΣ να προηγείται με 13 πόντους (44-31)

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, η ομάδα της Ερμούπολης προσπάθησε να κάνει την αντεπίθεση της, και μείωσε την διαφορά μέχρι και στους 6 πόντους (44-38), όμως τα κορίτσια του Κώστα Αξιώτη κράτησαν την ψυχραιμία τους, βρήκαν λύσεις στην επίθεση και κατέκτησαν την νίκη με σκορ 59-41. Με αυτή την νίκη, τα κορίτσια της ΑΕΣ έγραψαν ιστορία, καθώς κατέκτησαν το πρώτο κύπελλο στην ιστορία του Συλλόγου μας στο πρωτάθλημα Κορασίδων ΕΣΚΚ, και μάλιστα αήττητες, με το απόλυτο: 10 νίκες σε 10 αγώνες!

Τη δεύτερη θέση του Final4 και το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η ομάδα του Α.Ο. Ερμούπολης η οποία σημείωσε επίσης εξαιρετική απόδοση.

Στα ατομικά βραβεία, η αρχηγός της Α.Ε.Σ.  Πάολα Τσούπα αναδείχτηκε MVP του Final Four 2016-17, εντυπωσιάζοντας με την απόδοσή της και αμυντικά και επιθετικά, σημειώνοντας 45 πόντους στον ημιτελικό και 31 στον τελικό.

Οι αθλήτριες της Α.Ε.Σ. Πάολα Τσούπα και Φωτεινή Παπαϊωάννου επιλέχθηκαν στην Καλύτερη Πεντάδα αθλητριών της διοργάνωσης.

Η Διοίκηση  και τα μέλη της Α.Ε.Σ. συγχαίρουν όλες τις αθλήτριες και τους τεχνικούς των ομάδων των Κυκλάδων που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους σε όλη την αγωνιστική περίοδο.

Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο κ. Λαυρέντιο Σαλάχα και τα μέλη της Ε.Σ.Κ.Κ., τον Πρόεδρο κ. Ελευθέριο Τζούρο, τα μέλη και το προσωπικό του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. και όλους τους συνεργάτες μας, τους οποίους θα παρουσιάσουμε αναλυτικά σε επόμενη ανακοίνωση, που με κατανόηση και θετική διάθεση υποστήριξαν και τις τρεις μέρες τη διοργάνωση του FINAL4 στη Σαντορίνη.

Δημοσιεύθηκε στο aesantorinis.gr

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares