Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016 21:18

Βουλίκας: Φαβορί η ΑΕ Δικαίου και η ΑΕ Σαντορίνης

Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΟΥΛΙΚΑΣ ΣΚΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ Γ΄ΕΘΝΙΚΗ:   «Το τουρνουά είναι ανοιχτό για όλα τα αποτελέσματα και τις προβλέψεις»     «Πάμε στα μπαράζ με όπλο για την ομάδα μας την ομοιογένεια, αυτό το στοιχείο που μας ώθησε και για τον τίτλο στη Χίο» λέει ο έμπειρος προπονητής του ΒΑΟΛ. Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΟΥΛΙΚΑΣ ΣΚΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ Γ΄ΕΘΝΙΚΗ: «Το τουρνουά είναι ανοιχτό για όλα τα αποτελέσματα και τις προβλέψεις» «Πάμε στα μπαράζ με όπλο για την ομάδα μας την ομοιογένεια, αυτό το στοιχείο που μας ώθησε και για τον τίτλο στη Χίο» λέει ο έμπειρος προπονητής του ΒΑΟΛ.

Ανοιχτό θεωρεί ότι θα είναι το ειδικό τουρνουά για την Γ’  Εθνική Κατηγορία στο μπάσκετ ανδρών ο Παντελής Βούλικας. Μιλώντας στην «Α.Χ.» ο προπονητής των πρωταθλητών Χίου επισημαίνει ότι αυτή την φορά δεν υπάρχει ομάδα που παρουσιάζεται ως φαβορί όπως άλλες χρονιές.

Χωρίς αμφιβολία ο ΒΑΟΛ είναι ένας σύλλογος που του αρέσουν οι προκλήσεις άλλωστε στο παρελθόν έχει ανταποκριθεί επάξια σε αυτές, δυο φορές με άνοδο της ανδρικής του ομαδας στην Γ’  Εθνική Κατηγορία και μια φορά όταν προβιβάστηκε η γυναικεία του ομάδα στην Α2 Εθνική Κατηγορία. Ένα στοιχείο το οποίο πολύ πιθανόν να αγνοούν οι αντίπαλοι του τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες ή καλύτερα να μην το έχουν συνειδητοποιήσει ότι ισχύει στην περίπτωση του Χιώτικου συλλόγου.

Έτσι λοιπόν, αρχικά, χωρίς άγχος, σύμφωνα με τον προπονητή της, θα ριχτεί η ομάδα στην διαδικασία των μπαράζ από την προσεχή Πέμπτη, όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕ Δικαίου Κω (πρωταθλητής Δωδεκανήσου) και μια ημέρα μετά θα παίξει με την ΑΕ Σαντορίνης, που διαθέτει ένα αρκετά ηχηρό ρόστερ και πολύ υψηλό μπάτζετ για τα δεδομένα τοπικού πρωταθλήματος μπάσκετ και ειδικά στις Κυκλάδες.

«Θεωρώ ότι τα φαβορί είναι η ΑΕ Δικαίου και η ΑΕ Σαντορίνης. Βάσει των ονομάτων που έχουν και των χρημάτων που έχουν δαπανήσει ειδικά οι πρωταθλητές Κυκλάδων» λέει στην «Α.Χ.» ο Παντελής Βούλικας προσθέτοντας ότι: «από εκεί και πέρα, εμείς, η Αναγέννηση Σάμου και ο Παπάδος Γέρας θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την έκπληξη. Θα είναι ένα ανοιχτό τουρνουά. Δεν υπάρχει κάποιο γκραν φαβορί όπως όλες φορές. Πέρσι ήταν ο Πανναξιακός και ο Ιπποκράτης Κω, με τους πρώτους να ανεβαίνουν στα μπαράζ και τους δεύτερους να πηγαίνουν μετά καλύπτοντας την θέση των Αγίων Θεοδώρων Ρόδου που δεν κατέβηκαν στην Γ’ Εθνική. Και οι δυο αυτές ομάδες μάλιστα έκαναν καλό πρωτάθλημα στην κατηγορία. Πιστεώ ότι και ο ΒΑΟΛ αλλά και οι πρωταθλήτριες Σάμου και Λέσβου είναι ικανές ομάδες για την έκπληξη».

Προβληματίζει η ζέστη και η αδράνεια….

Ο προπονητής του ΒΑΟΛ μπορεί πλέον να έχει όλους τους παίκτες στην διάθεση του αφού ξεπεράστηκαν τα θέματαα τραυματισμών που αντιμετώπιζαν, του έφυγε ένας σημαντικός βραχνάς ενόψει μπαράζ, όμως προβληματίζεται για δυο σοβαρά θέματα. Το ένα ότι η ομάδα είναι σε αγωνιστικη΄αδράνεια για αρκετό καιρό από τότε που ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα στο νησί μας και το άλλο το γεγονός ότι οι αγώνες γίνονται μεσημεριανές ώρες σε ένα κλειστό γυμναστήριο (του Εσπέρου στην Καλλιθέα) που λόγω της υπερβολικής ζέστης θα είναι σάουνα τις ώρες των αγώνων, ειδικά της Χιώτικης ομάδας.

«Εκτός από τον Παπάδο αφού το πρωτάθλημα στην Λέσβο τελείωσε την περασμένη Τετάρτη, όλες οι υπόλοιπες ομάδες, είναι για ένα σημαντικό διάστημα εκτός αγωνιστικής δράσης, οπότε είναι λογικό να υπάρχει ένας προβληματισμός που θα παρουσιαστούν στο τουρνουά» υπογραμμίζει ο κ. Βούλικας, σχολιάζοντας και το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα μπαράζ είναι υποβαθμισμένα με δεδομένο την χρονική περίοδο που διεξάγεται. «Δεν σου κρύβω ότι προβληματίζομαι πολύ με τις ώρες που θα παίξουμε λόγω της ζέστης» αναφέρει ο προπονητής των πρωταθλητων Χίου λέγοντας ότι: «Με δεδομένα ότι θα αγωνιστούμε στις 4, στις 6 το απόγευμα, στις 3 το μεσημέρι το Σάββατο και στις 10 το πρωϊ την Κυριακή, με συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας σε ένα γήπεδο μικρό, σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο. Θα μπορούσαν οι αγώνες να γίνονται πιο αργά το απόγευμα ώστε να μην πέφτουμε πάνω στο καύσωνα. Θα έπρεπε η Ομοσπονδία να έχει ένα καλύτερο προγραμματισμό σε αυτό το θέμα, γιατί το τουρνουά έτσι υποβαθμίζεται αρκετά. Και σίγουρα και το γεγονός ότι γίνεται τέλη Ιουνίου δεν είναι ότι καλύτερο για τις ομάδες».

Κυνηγάει 2/2 στην αρχή!

Για τον Παντελή Βούλικα το ρεπό που έχει η ομάδα του την 1η αγωνιστική (22/6) είναι πλεονέκτημα, αφού το θεωρεί μάλιστα ευεργετικό. «Θα έχουμε δει την εικόνα των ομάδων. Θα είμαστε πιο διαβασμένοι» λέει. τονίζοντας: «πιστεύω ότι θα μπούμε στο τουρνουά ξεκούρατοι. Πρέπει όμως από την Πέμπτη και μετά να προσέξουμε για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί. Πάμε χωρίς άγχος. Ο ΒΑΟΛ βασίζεται στην ομοιογένεια, στο σύνολο που έχουμε, κάτι που μέτρησε και για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Χίου».

Μπορεί η ομάδα του την πρεμιέρα να έχει το ρεπό της και μετά να μπαίνει σε μια διαδικασία συνεχόμενων αγώνων από την Πέμπτη έως την Κυριακή, αλλά δηλώνει ότι δεν είναι κάτι που τον φοβίζει. Αντίθετα δίνει μήνυμα αισιοδοξίας ότι: «είναι κάτι που δεν με φοβίζει σε τέτοιες διαδικασίες. Εάν κάνεις σερί δυο νίκες, ίσως μετά να μην χρειαστείς ένα από τα δυο παιχνίδια. Και το βασικότερο θα σου έχει φύγει το άγχος της πρεμιέρας. Εγώ θεωρώ ότι είναι πλεονέκτημα ότι έχουμε το ρεπό στην αρχή».

Από τα λόγια του καταλαβαίνεις ότι έχει κάνει καλή «κατασκοπεία» σε ότι αφορά τους αντιπάλους των μπαράζ. Είτε με στοιχεία που έχει πάρει από διάφορους φίλους του σε κάθε περιοχή είτε μέσω βίντεο έχει δει τον καθένα από τους τέσσερις αντιπάλους. Όπως είναι λογικό, ξεχωρίζει τους πρωταθλητές Δωδεκανήσου και Κυκλάδων. «Η ΑΕ Δίκαιου από την Κω είναι ομάδα συνόλου, με παιδιά που είναι αρκετά χρόνια μαζί. Η ΑΕ Σαντορίνης είναι μια ομάδα που έχει έμπειρους παίκτες, καλούς περιφερειακους και ψηλούς. Θεωρώ όμως ότι είναι αργή και αυτό το μειονέκτημα ‘οποια ομάδα το εκμεταλλευθεί θα την κερδίσει» υπογραμμίζει.

Απαντώντας στην ερώτηση που κάνουν αρκετοί από τους αντιπάλους του ΒΑΟΛ, εάν θέλει ο πρωταθλητής Χίου να ανέβει, ο τεχνικός του λέει: «εμείς πάμε εκεί να κερδίσουμε όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούμε. Στα μπαράζ πολλά κρινονται στην ημέρα και την συγκοιρία που βρίσκεται μια ομάδα».

Πηγή: Αλήθεια Χίου (Δημήτρης Σταυρακάκης)

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares