Τετάρτη, 06 Απριλίου 2011 15:27

«Χωρίς γήπεδο δεν υπάρχει μέλλον»

paides_gs_mykonoy

Για την φετινή προσπάθεια και την παρουσία του τμήματος μπάσκετ του Α.Ο Μυκόνου στο πρωτάθλημα Κυκλάδων μίλησε ο αθλητής της ομάδας Γιάννης Κέφης.

Η συνέντευξη όπως είναι λογικό στροβιλιζόταν γύρω από το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το άθλημα στο νησί. Την απουσία κλειστού γυμναστηρίου.

Aξιέπαινη προσπάθεια

Ο Α.Ο Μυκόνου μετά από πολλά χρόνια έδωσε φέτος το παρόν στο πρωτάθλημα Κυκλάδων. Μία προσπάθεια που ξεκίνησε από κάποιους αθλητές, την βοήθεια του  προπονητή Γιώργου Σκόροδυ και λίγους είναι η αλήθεια ανθρώπους που θέλησαν να στηρίξουν την προσπάθεια.

Από τους βασικούς συντελεστές της προσπάθειας αυτής είναι ο Γιάννης Κέφης, ο οποίος εκτός από αθλητής, ήταν ο άνθρωπος που προσπάθησε με κόπο για να γίνει το φετινό εγχείρημα πραγματικότητα και είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε μαζί του.

«Αντίξοες συνθήκες»

Γιάννη μίλησε μας λίγο για την φετινή προσπάθεια της ομάδας.

«Κάναμε μία προσπάθεια μία παρέα παιδιών που αγαπάμε το μπάσκετ, να φτιάξουμε ξανά το αντρικό τμήμα της ομάδας και να δώσουμε το παρόν στο πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι ο η Μύκονος είναι άσχημο να μην εκπροσωπείται από αντρική ομάδα.

Φαντάζομαι ο στόχος ήταν αυτός αρχικά. Η παρουσία.

Σίγουρα. Με τόσο αντίξοες συνθήκες που έχουμε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε, το να δώσουμε το παρόν σε όλα τα ματς του πρωταθλήματος θα ήταν από μόνο του τεράστια επιτυχία.

Ας μιλήσουμε όμως λίγο για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το μπάσκετ στο νησί. Ποια θεωρείς την πιο σημαντική;

Μα φυσικά την απουσία γηπέδου. Η Μύκονος δεν έχει κλειστό γυμναστήριο και κάπου εκεί νομίζω ότι τελειώνουν όλα. Όση καλή θέληση κι αν υπάρχει από παίκτες, προπονητή και ανθρώπους που στηρίζουν το άθλημα, χωρίς γήπεδο κάθε προσπάθεια είναι απλά μία αναλαμπή χωρίς ουσιαστικό μέλλον.

Πες μας για τις δυσκολίες της καθημερινότητας που συνεπάγεται η έλλειψη γηπέδου.

Αρχικά είμαστε έρμαια στις διαθέσεις του καιρού και αυτό τα λέει όλα. Ειδικά φέτος που είχε και πολλές βροχές, κάναμε μία προπόνηση και μετά μπορεί να πέρναγε και μήνας για να ξαναμαζευτούμε στο γήπεδο. Φυσικά δεν είναι μόνο η βροχή. Αέρας, υγρασία και κρύο κάνουν την κατάσταση πολύ δύσκολη.

Πέρα από την απουσία γηπέδου πες μας κάποια ακόμη προβλήματα που είχατε να αντιμετωπίσετε σαν ομάδα.

Αρχικά είναι το θέμα σχετικά με τα ταξίδια της ομάδας και όλα τα έξοδα που έπρεπε να γίνουν για να μπορέσει να βγει η χρονιά. Βοήθησαν κάποιοι άνθρωποι την προσπάθεια, αλλά ουσιαστικά αναγκαστήκαμε από μόνοι μας να συμβάλλουμε για να ολοκληρωθεί το φετινό εγχείρημα.

Άλλο σημαντικό ζήτημα είναι η απουσία κινήτρου που έχουν τα παιδιά στη Μύκονο να ασχοληθούν με το μπάσκετ και αυτό είναι απόρροια θεωρώ της απουσίας γηπέδου. Η αντρική ομάδα αποτελείται ως επί των πλείστων από παιδιά γύρω στα 30 που δεν μπορούν να φέρουν μέλλον στο τμήμα μπάσκετ. Μόνο η κατασκευή κλειστού θα μπορούσε να αντιστρέψει την κατάσταση.

Είστε ευχαριστημένοι από την παρουσία σας στο γήπεδο

Όλα τα παιδιά με την βοήθεια του προπονητή του Γιώργου του Σκόρδου δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό και κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε. Ο στόχος για την φετινή ομάδα ήταν ένας. Να δώσει το παρόν σε όλα τα παιχνίδια και να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα. Αφού είμαστε κοντά σε αυτό τον στόχο τότε όλοι είμαστε ικανοποιημένοι. Θα ήταν παράδοξο να μιλάμε για κάποιο διαφορετικό στόχο με τόσες δυσκολίες.

Το συναίσθημα το δικό σου και των συμπαικτών σου ποιο είναι μετά από τόσο κόπο.

Εμείς όλα τα παιδιά είμαστε μια παρέα. Είμαστε φίλοι που αγαπάμε τον αθλητισμό και περισσότερο το μπάσκετ. Αν δεν ήμασταν δεμένοι δεν θα υπήρχε καμία πιθανότητα να βγει η χρονιά. Το ότι βάλαμε την φανέλα της ομάδας και δώσαμε το παρόν στην Σύρο για μας σημαίνει ότι τα καταφέραμε και νιώθουμε καλά. Δυστυχώς το μέλλον όμως του μπάσκετ δεν μας κάνει να νιώθουμε εξίσου καλά.

Μια ευχή για το μέλλον

Ελπίζω αρκετά σύντομα να μπορέσει να γίνει πραγματικότητα το μεγάλο όνειρο όλων των ανθρώπων που αγαπούν το άθλημα στο νησί. Να κατασκευαστεί το κλειστό γυμναστήριο. Δεν υπάρχει κάτι σημαντικότερο από αυτό.

Όσο αυτό δεν είναι εφικτό, τότε το μπάσκετ στην Μύκονο δεν μπορεί να έχει μέλλον, παρά την μεγάλη παράδοση που έχει και τα πολλά παιδιά που υπάρχουν στα μικρά τμήματα με τον κ. Σκόρδο.

Αν δεν γίνει αυτό, τότε προσπάθειες σαν την φετινή είναι καλές, αλλά δεν μπορούν να έχουν αποτέλεσμα μελλοντικά.

Γιώργος Υφαντίδης

«Φραπές και καναπές»

Δευτέρα κ Σάββατο 14:00 με 16:00 στον Mykonos fm 98.1

Μέσω internet στο www.mykonosfm981.gr

MIKONOS_FM

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares