×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 63

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011 23:02

Μανόλης Βαθρακοκοίλης συνέντευξη μέρος 2ο ,υποδομές, κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο, σχέδια.

mikth_akis

κάνε κλικ εδώ για το πρώτο μέρος.

Πιστεύεις ότι οι ομάδες μας δουλεύουν καλά στον τομέα των υποδομών στις Κυκλάδες;

Το ότι μερικές από αυτές έχουν οργανώσει καλυτέρα τα συγκεκριμένα τμήματα τους αυτό δεν σημαίνει ότι στο σύνολο των ομάδων μας γίναμε καλύτεροι.

Το να διατηρείς υγιή τμήματα υποδομών είναι πολύ περισσότερα πράγματα από τον αριθμό των παιδιών που ανήκουν στο σωματείο σου η την συμμετοχή σου στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της Ένωσης μας η ακόμα και από την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος. Το ότι συγκεκριμένες ομάδες μονοπωλούν το ενδιαφέρον κάθε χρονιά αυτό λέει πολλά. Υπάρχει βέβαια το θετικό στοιχείο ότι σχεδόν όλες οι ομάδες μας πλέον θα πάψουν να αγωνίζονται σε ξερά γήπεδα κάτι που θα ενισχύσει και την προσπάθεια τους όσον αφορά τα τμήματα υποδομών τους κάτι βέβαια που δεν είναι δυνατόν να φανεί άμεσα αλλά και από μόνο του δεν είναι αρκετό. Ας ελπίσουμε να δούμε αποτελέσματα κι από αυτές τις ομάδες.

Τι εννοείς δεν είναι αρκετό;

Δεν είναι αρκετό απλά το να έρθει ένα παιδί κοντά στο ποδόσφαιρο. Το δύσκολο είναι να το κρατήσεις, να του κρατήσεις το ενδιαφέρον του. Έχει πολλά πράγματα να κάνει το σημερινό παιδί, πολλά ερεθίσματα, πολλές επιλογές, καλές η κακές. Πρέπει να του προσφέρεις πλέον, και το γεγονός ότι απλά υπάρχεις συγκινούσε παλιότερες γενιές. Πρέπει να του προσφέρεις υγιές περιβάλλον, καταρτισμένους προπονητές, εξέλιξη, στόχους. Είναι μεγάλη κουβέντα αυτή.

Καταλαβαίνω… Εσύ πως θα χαρακτήριζες το υλικό που υπάρχει στα τμήματα υποδομών;

Φυσικά και μου είναι αδύνατο να γνωρίζω ολόκληρο το υλικό που υπάρχει. Μπορώ όμως να σου απαντήσω με βάση ένα πολύ καλό αντιπροσωπευτικό δείγμα, το καλύτερο κατά την γνώμη μου και δεν είναι άλλο από τα παιδιά που συμμετείχαν στην Μικτή Ομάδα δυο χρόνια τώρα, γεννηθέντες από το 92 μέχρι το 95. Πλούσια λοιπόν σε φυσικά χαρίσματα, πολύ ποδοσφαιρικό ταλέντο και θέληση αλλά δυστυχώς ελλιπή στον τομέα της τεχνικής και πολύ περισσότερο της τακτικής, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Δεν νοείται ποδοσφαιριστής στην ηλικία των 16-17 και ειδικά έτσι όπως έχει γίνει το ποδόσφαιρο σήμερα να μην έχει δουλέψει και κατακτήσει πράγματα που αφορούν αυτούς τους δυο τομείς. Παιδιά που ξεχώρισαν και ξεχωρίζουν είναι αυτά που είτε έφυγαν κάποια στιγμή και δούλεψαν με καλύτερες προϋποθέσεις, είτε οι ομάδες τους τους πρόσφεραν τις προϋποθέσεις αυτές με αποκορύφωμα βέβαια κάποια στιγμή να επανδρώσουν ακόμα και στην ηλικία αυτή την πρώτη ομάδα του σωματείου που ανήκουν. Γιατί τελικά το όλο οικοδόμημα της υποδομής μιας ομάδας δεν παύει να είναι μακροπρόθεσμα και η δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ανδρικής ομάδας με στόχο την επιτυχία της από γηγενείς ποδοσφαιριστές και όχι απλά η ύπαρξη της,  λογω της υποχρεωτικότητας για την συμμετοχή της στο Πρωτάθλημα των ανδρών.

Μια που αναφέρεις τις ανδρικές  ομάδες, για φέτος είναι υποχρεωτική η παρουσία 2 τουλάχιστον ποδοσφαιριστών κάτω των 20 ετών στο Πρωτάθλημα. Πιστεύεις ότι μια τέτοια απόφαση της Ένωσης μας βοηθάει την εξέλιξη των νέων παιδιών ;

Καμία απόφαση και κανένας κανόνας δεν μπορεί να σταθεί  ικανός και αρκετός από μόνος του. Δηλαδή αν η απόφαση ήταν περισσότεροι και μικρότεροι αυτό θα σήμαινε ότι οι ομάδες δουλεύουν σωστά; Είναι θέμα νοοτροπίας και επιλογής του κάθε σωματείου το πώς θέλει να πορευτεί η ανδρική του ομάδα. Ακόμα και με αυτήν την απόφαση υπάρχουν ομάδες που αγωνίζονται με μικρότερους ποδοσφαιριστές σε ηλικία και άλλες που έχουν μπει ήδη στο δρόμο αυτό ώστε στο μέλλον να πράξουν ανάλογα.

Και  δυο λόγια για τους μεγάλους Μανόλη πως βλέπεις το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας μετά την επαναδημιουργία του από την ΕΠΣ Κυκλάδων;

 

Κοίταξε, έχω την αίσθηση ότι η φετινή χρονιά είναι μια μεταβατική περίοδος όσον αφορά τις αλλαγές που επέλεξε να κάνει η Ένωση. Αγωνίζονται ομάδες στην Α κατηγορία που η πορεία τους δείχνει ότι δεν ανήκουν εκεί όπως ισχύει και το αντιστρόφως ανάλογο για την Β. Αυτά συμβαίνουν όταν κρίνονται κατηγορίες σε ένα η δυο ενενηνταλεπτα, αναφέρομαι για τα περσινά μπαράζ. Συμβαίνουν όταν μια ομάδα δεν αγωνίζεται στην φυσική της έδρα στα εντός παιχνίδια της και χάνει πολύ από την δυναμική της. Φυσικά η απόφαση της ΕΠΣΚ για υποχρεωτική χρησιμοποίηση φυσικού η τεχνητού χλοοτάπητα στην Α κατηγορία με βρίσκει πέρα για πέρα σύμφωνο. Σίγουρα λοιπόν του χρόνου το πρωτάθλημα θα είναι πολύ πιο δυνατό όσον αφορά την δυναμικότητα των ομάδων, σε αντίθεση με τη χρονιά που διανύουμε όπου αν προσθέσουμε και τις αποχωρήσεις των σωματείων, παρακολουθούμε ένα πρωτάθλημα πολύ μέτριο ποιοτικά με λίγα παιχνίδια και ενδιαφέρον μόνο στην κορυφή από 2 μόνο ομάδες και μάλιστα από πάρα πολύ νωρίς, τον Πανναξιακό και τον Πανθηραϊκό.

 

Ποια ομάδα τελικά θα καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για την άνοδο στην Δ΄ Εθνική;

Δεν μπορώ να γνωρίζω τις αληθινές προθέσεις των διοικούντων των δυο σωματείων, αν θέλουν πραγματικά ν ανέβουν η αν αρέσκονται σε μια επιτυχημένη πορεία. Όλα δείχνουν πάντως ότι οδηγούμαστε σ ένα παιχνίδι-μια κατηγορία, εκτός κι αν κάποια μέχρι τότε κάνει δυο στραβά αποτελέσματα που θα είναι έκπληξη για μένα. Τώρα ποια ομάδα θα θέλει ποιο αποτέλεσμα δεν μπορώ να ξέρω, όπως δεν μπορώ να ξέρω και τι μπορεί να συμβεί σε 90 λεπτά αγώνα όπου όλα είναι πιθανά. Δίνω πάντως προβάδισμα στον Πανναξιακο. Όπως και να έχει όμως, το γεγονός είναι πως καμία από τις δυο δεν μπορεί να σταθεί στο δύσκολο και επίπονο πρωτάθλημα της Δ Εθνικής με το υπάρχον της υλικό. Θεωρώ πως θα χρειαστούν αρκετές προσθήκες και αν αυτή η ομάδα είναι ο Πανναξιακος εύχομαι και ελπίζω να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος όπου σε βάθος χρόνου έφεραν το σωματείο σε πολύ δύσκολη θέση.

 

Πως βλέπεις την παρουσία των ομάδων μας στην Δ Εθνική μιας και συμμετείχες κι εσύ επί σειρά ετών σ αυτό το πρωτάθλημα ως ποδοσφαιριστής του Πανναξιακου;

 

Ο ΑΟ Μυκόνου έχει την ιστορία του στο Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο και όχι μόνο. Πάντα εμφανίζεται ανταγωνιστικός και με πολύ καλή οργάνωση. Πολύ καλή δουλεία και στις ακαδημίες του τα τελευταία χρόνια που του έδωσαν την δυνατότητα αυτή τη στιγμή να έχει στην πρώτη ομάδα δικά του παιδιά, νεαρά σε ηλικία και να έχει σταθεροποιηθεί στις πρώτες θέσεις και με την δική τους βοήθεια. Κι απ ότι φαίνεται έχει  και συνέχεια. Η Άνω Σύρος κάνει την δική της προσπάθεια, βασισμένη σε δικούς της ποδοσφαιριστές ως επί το πλείστον και κατά την γνώμη μου είναι άξια συγχαρητηρίων. Μακάρι να σωθεί κι αυτή.

 

Αν είχες κάποια πρόταση από ομάδα θα σε ενδιέφερε το ενδεχόμενο της επιστροφής σου στα πρωταθλήματα;

Υπό προϋποθέσεις ναι, γιατί όχι;

Χάρηκα πολύ που τα είπαμε, εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη και καλή συνέχεια σ αυτό που κάνετε γιατί και η ενημέρωση είναι ένα σημαντικό κομμάτι ώστε να πάει ο αθλητισμός ακόμα πιο μπροστά στις Κυκλάδες.

 

Μανόλη να σε ευχαριστήσω γι αυτή την πραγματικά καλή συζήτηση που είχαμε, πιστεύω ότι απαντήσαμε πολλά ερωτήματα σε όσους είχαν απορίες γύρο από την Μικτή μας ομάδα. Μα πάνω από όλα θέλω να σε ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά για την πολύτιμη βοήθεια που μας παρείχες κατά την διάρκεια των τουρνουά, είμαι σίγουρος ότι θα κάνεις το ίδιο και για τους αγώνες της Περιφερειακής ομάδας.

κάνε κλικ εδώ για το πρώτο μέρος.

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares