Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013 22:03

Ανώτερη η Ένωση πήρε το 3ποντο επί του Α.Ο. Σερίφου

Ο Α.Ο. Σερίφου μετά την βαριά ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής στη Μήλο υποδεχόταν την ομάδα της Ένωσης Αστέρα Μαρπησσαϊκού με στόχο την καλή εμφάνιση και κάποιο θετικό αποτέλεσμα που θα τον ανέβαζε κυρίως ψυχολογικά πριν τη διακοπή των εορτών.

SERIFOS XORHGOI 2013Δυστυχώς γι’ αυτούς αλλά και για τον κόσμο τους οι Σερφιώτες ήταν αναγκασμένοι λόγω ενός προβλήματος που προέκυψε όσον αφορά τη χρησιμοποίηση του γηπέδου τους, να ταξιδέψουν στο γειτονικό νησί της Σίφνου ώστε ως «τυπικά» γηπεδούχοι να αντιμετωπίσουν την ομάδα της Πάρου.

Παρόλα αυτά αρκετοί ήταν εκείνοι που ακολούθησαν για να υποστηρίξουν την ομάδα τους στη Σίφνο, ενώ έντονη ήταν και η παρουσία των ντόπιων φίλων του ποδοσφαίρου που θέλησαν να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση των δύο ομάδων. Σχεδόν σύσσωμη και η ομάδα του Πανσιφναϊκού μαζί με τον προπονητή της κο Δημήτρη Δημητριάδη βρέθηκε στην κερκίδα ώστε να παρακολουθήσει το παιχνίδι και να «κατασκοπεύσει» τον Α.Ο. Σερίφου κυρίως, που αντιμετωπίζει εκτός έδρας την επόμενη αγωνιστική.

Οι δύο ομάδες έκαναν αναγνωριστικό παιχνίδι στα πρώτα του λεπτά χωρίς να σημειωθεί κάποια αξιόλογη φάση στις δύο εστίες. Έτσι φτάσαμε στο 12ο λεπτό όπου και για ένα 3λεπτο περίπου είχαμε ένταση και αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα εκατέρωθεν. Σε αυτό το διάστημα ο Γιάννης Μποφίλιος από τους γηπεδούχους και ο Βασίλης Καράϊ από τους φιλοξενούμενους αντίκρισαν την κίτρινη κάρτα. Ο ρυθμός του παιχνιδιού δεν άλλαξε στη συνέχεια και στο 23ο λεπτό άλλος ένας παίκτης της Ένωσης ο Σταύρος Κληρονόμος είδε κίτρινη από τον διαιτητή ενώ στο 26ο λεπτό και ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Δημήτρη Κρητικού ο Βασίλης Καράϊ έπιασε από το ύψος της μικρής περιοχής μια κεφαλιά που ήταν όμως αδύναμη και δεν προβλημάτισε τον τερματοφύλακα της Σερίφου. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι από τους αντιπάλους τους και στο 30ο λεπτό μετά από ένα φάουλ που έκανε ο Φραγκίσκος Γεροντάρης όπου είδε και την κίτρινη κάρτα είχαν την πρώτη καλή τους ευκαιρία.

serifos-asteras-15-12-2013-1Ο Σ. Κληρονόμος εκτέλεσε με την μπάλα να περνάει ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Γούναρη. Αμέσως μετά και συγκεκριμένα στο 32ο λεπτό ο Αλέξανδρος Παντελαίος έπιασε μέσα από την μεγάλη περιοχή του Γούναρη ένα μονοκόμματο σουτ με το αριστερό πόδι με την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι και να περνάει λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του γκολκίπερ των γηπεδούχων. Έτσι φτάσαμε στο 43ο λεπτό όπου ο Δ. Κρητικός έκανε από το ύψος της μεγάλης περιοχής ένα δυνατό σουτ που πήγε όμως στο κέντρο της εστίας του Γούναρη που δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει για άλλη μια φορά. Το ημίχρονο τελείωσε 0-0 με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη φάση στην αντίπαλη εστία και τους φιλοξενούμενους όσο περνούσε η ώρα να έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού χωρίς όμως να καταφέρνουν να βάλουν το γκολ που θα τους έβαζε μπροστά στο σκορ.

PAROS ENOSH NEWΜε την έναρξη του δευτέρου μέρους ο προπονητής της Ένωσης κος Τάσος Κοπανίδης θέλοντας να φρεσκάρει την ομάδα του έκανε δύο αλλαγές με τους Νίκος Τριβυζά και Δ. Κρητικό να δίνουν τις θέσεις τους στους Μάριο Παπαδόπουλο και Στρατή Κρητικό αντίστοιχα. Ο κος Νίκος Μουστάκας που κάθισε στον πάγκο του Α.Ο. Σερίφου στη θέση του κου Μιχάλη Παλαιού που για οικογενειακούς λόγους δεν ακολούθησε την αποστολή, ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές αλλά στο 48ο λεπτό πάνω σε μια προσπάθειά του ο Παναγιώτης Αντωνάκης τραυματίστηκε και τη θέση του πήρε ο Γιάννης Ράμπιας. Όσο περνούσε η ώρα οι παίκτες της Ένωσης έδειχναν πιο «φρέσκοι» από τους αντιπάλους τους και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν φάσεις για να προηγηθούν στο σκορ. Σε μια από αυτές ο Κοσμάς Παρίσης κάνοντας ένα δυνατό μαρκάρισμα λίγο έξω και αριστερά από τη μεγάλη περιοχή της ομάδας του είδε την κίτρινη κάρτα στο 54 ενώ δευτερόλεπτα αργότερα και στο ίδιο λεπτό ο Γιάννης Μποφίλιος «εξάντλησε» την υπομονή του διαιτητή κου Γουίδου Ρούσσου που του είχε κάνει πολλές συστάσεις νωρίτερα και αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία αφήνοντας την ομάδα του με 10 για το υπόλοιπο του παιχνιδιού.

Την εκτέλεση του φάουλ για την Ένωση ανέλαβε ο πιο δραστήριος παίκτης του αγώνα Σταύρος Κληρονόμος γεμίζοντας προς την μεγάλη περιοχή του Γούναρη. Στην τροχιά της μπάλας πετάχτηκε ο Μανώλης Ρούσσος και με μια όμορφη διαγώνια κεφαλιά νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία του και κάνοντας το 0-1 για την ομάδα του. Στο 62ο λεπτό και μετά από μια καταπληκτική προσωπική ενέργεια του Εμίλ Γκεμπόρις από δεξιά, ο οποίος πέρασε ανάμεσα από τρείς αντιπάλους του, έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι όπου ο Μίλτο Καράϊ με το αριστερό και πριν η μπάλα να πέσει στο έδαφος έπιασε το σουτ νικώντας τον ανήμπορο να αντιδράσει ο Γούναρη γράφοντας το 0-2.

serifos-asteras-15-12-2013-3

Στο 72ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι και ενώ κυριαρχούσαν πλήρως των αντιπάλων τους που έδειχναν να μένουν από δυνάμεις κέρδισαν πέναλτι μετά από ένα τάκλιν του Γ. Γεροντάρη που είδε και την κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή. Την «εσχάτη» των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Στρατής Κρητικός που είχε περάσει ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 0-3 για την ομάδα του.

Από εκεί και μετά και ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι είχε κριθεί ο προπονητής του Α.Ο. Σερίφου θέλησε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε δύο νεαρούς παίκτες της ομάδας του τον Μ. Μουστάκα που πέρασε στο 81 στη θέση του Μονοβάσιου και του Διονύση Κοτσέτα που στο 85 πέρασε στη θέση του Βαλσαμάκη.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους τυπικά γηπεδούχους του Α.Ο. Σερίφου ήρθε στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Κοσμά Παρίση (που ήταν απελπιστικά μόνος του από την αποβολή και μετά στην επίθεση) σε ένα γέμισμα από την άμυνα να «τσιμπάει» την μπάλα με το κεφάλι πάνω από τον γκολκίπερ της Ένωσης Γιάννη Βιτζηλαίο που είχε βγει στα όρια της περιοχής του με τον Μίλτου Καράϊ όμως να την απομακρύνει πριν αυτή καταλήξει στην εστία της ομάδας του.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο τελευταίο σφύριγμα από τον κο Ρούσσο με την Ένωση να παίρνει τους 3 βαθμούς της νίκης και τον Α.Ο. Σερίφου να μένει στην τελευταία θέση όπου ισοβαθμεί με τον Πανσιφναϊκό τον οποίο αντιμετωπίζει ως γηπεδούχος την επόμενη αγωνιστική μετά τη διακοπή των Χριστουγέννων.

Μέχρι τότε λοιπόν καλές Γιορτές σε όλους με υγεία και ότι καλύτερο…

Συνθέσεις ομάδων:

Α.Ο. Σερίφου: ( Νίκος Μουστάκας) Γούναρης Κ., Γαβριήλ Φ., Μποφίλιος Ι.., Χρυσολωράς Κ., Γεροντάρης Γ., Βαλσαμάκης Α. (87’ Κοτσέτας Δ.), Μποφίλιος Σ., Γεροντάρης Φ., Αντωνάκης Π. (48’ Ράμπιας Γ.), Παρίσης Κ. ©, Μονοβάσιος Α. (81’ Μουστάκας Α.).

Ένωση : (Τάσος Κοπανίδης) Βιτζηλαίος Ι., Τριβυζάς Ν. (45’ Παπαδόπουλος Μ.), Κρητικός Ν., Γιαννιώτης Ν. (76’ Τσιγώνιας Ν.), Ρούσσος Μ., Καράϊ Μ., Γκεμπόρις Ε., Παντελαίος Α. ©, Κληρονόμος Σ., Καράϊ Β., Κρητικός Δ. (45’ Κρητικός Σ.).

Διαιτητής: Γ. Ρούσσος   Βοηθοί: Ν. Δεσύπρης, Α. Μουτάφης

serifos-asteras-15-12-2013-2

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares