Κυριακή, 06 Οκτωβρίου 2013 21:42

Πλήρωσε το άγχος της πρεμιέρας

ΑΓΧΩΜΕΝΗ Η ΑΝΩ ΜΕΡΑ – ΧΡΥΣΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΓΙΑ  ΣΤΕΝΗ… ΑΓΧΩΜΕΝΗ Η ΑΝΩ ΜΕΡΑ – ΧΡΥΣΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΣΤΕΝΗ…

Στο πρώτο παιχνίδι της χρόνιας ο ΑΣ ΄Ανω Μεράς φιλοξένησε την ΑΕ Στενής Τήνου στο Γήπεδο της Άνω Μεράς στη Μύκονο. Η ομάδα από το νησί των ανέμων επιστρέφοντας στο Τοπικό Πρωτάθλημα μετά από ένα χρόνο απουσίας ήθελε να μπει με το δεξί στις φετινές αγωνιστικές υποχρεώσεις της.

Απέναντι της, σε ένα πρόωρο ντέρπυ η ΑΕ Στενής, ομάδα από το γειτονικό νησί της Τήνου, η οποία κατάφερε να κοντρολάρει το παιχνίδι παίζοντας έξυπνα και να πάρει τελικά ισοπαλία 1-1 και ταυτόχρονα τον πρώτο βαθμό της χρονιάς, κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο.

Γενική εικόνα: Από αγωνιστικής πλευράς έγινε ένα αρκετά καλό παιχνίδι που είχε καλό ρυθμό σε όλη του τη διάρκεια. Οι ελάχιστοι οπαδοί που βρέθηκαν στο γήπεδο της Άνω Μεράς, μεταξύ τους και εκδρομείς από την Τήνο, είδαν ένα καλό σχετικά παιχνίδι με 2 γκολ και 5 καλές στιγμές μπροστά από τις δυο εστίες.

Η ομάδα της Άνω Μεράς ήταν αγωνιστικά καλύτερη αλλά το άγχος της πρεμιέρας ήταν εμφανή και τελικά αυτό που κυριαρχούσε στα κρίσιμα σημεία. Οι γηπεδούχοι ενώ δημιουργούσαν καταστάσεις, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, δεν κατάφερναν να φτάνουν εύκολα μπροστά στην εστία του Φώσκολου.

Η διαιτητική τριάδα των κ. Ζαράνη Ι. Ρούσσο Γ. , και Μουτάφη Α. ήταν πολύ καλή καθώς το ματς είχε ελάχιστα σφυρίγματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αρχή του παιχνιδιού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για την μνήμη ενός πρώην παίχτη της ‘Ανω Μεράς του Μπουρμούλα Νικολάου.

Το φιλμ του αγώνα:

Βλέποντας το παιχνίδι θα μπορούσαμε να διαπιστώσουμε ότι η ομάδα της Άνω Μεράς είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλα δίχως όμως την ουσία.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς θα χαθεί στο 3’, όταν Βλισνάκης θα πάρει όμορφα την μπάλα έξω από την μεγάλη περιοχή αλλά το σουτ του τελευταίου θα φύγει λίγο πάνω από τη εστία του Φώσκολου.

Νέα καλή στιγμή στο ματς ξανά θα χαθεί στο 7’ όταν ο Θεοδωρακάκης θα βρει τον Τόσκα αλλά ο τελευταίος δεν θα μπορέσει να πλασάρει από πλεονεκτικότατη θέση σωστά στέλνοντας ουσιαστικά την μπάλα αρκετά μακριά.

Πρώτη υποψία φάσης για την Στενή θα γίνει στο 8’ όταν ο Δελατόλας θα βρει ένα χώρο στο ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά το σουτ θα καταλήξει αδύναμα στα χεριά του Γκότση.

(1-0) Η ομάδα της ‘Ανω Μέρας θα καταφέρει στο 17’ να ανοίξει το σκορ με τον Γκοράι όταν ο πολύ καλός και ταλαντούχος ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων θα τρυπώσει μέσα στην μεγάλη περιοχή και με ένα πολύ ωραίο πλασέ θα στείλει την μπάλα στη δεξιά πλευρά του Φώσκολου ουσιαστικά εξαργυρώνοντας την κατοχή της μπάλας που είχε η ομάδα του κ. Τζιώβα ως και σε εκείνο το χρονικό σημείο.

Στο 25’ ο Κεραμιδάς παραλίγο να κρεμάσει τον τερματοφύλακα της Στενής αλλά η μπάλα δεν θα του κάνει το χατίρι.

(1-1) Στο 31’ η ομάδα της Τήνου θα φτάσει στην ισοφάριση όταν εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Γκότση σε σουτ του Νάζου και ο γνώριμος με τά δίχτυα Ζαλώνης Γιάννης θα ανοίξει φετινό λογαριασμό με ένα ψύχραιμο πλασέ εξ επαφής.

Και φτάνουμε στο 38’ όταν από μια σέντρα που επιχείρησε ο Τόσκα θα προλάβει με έξοδο να απομακρύνει την μπάλα ο τερματοφύλακας της Στενής .

Το δεύτερο μέρος δεν είχε και τόσο καλό ρυθμό και ουσιαστικά μόνο οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που προσπαθούσαν για κάτι.

Η πρώτη καλή στιγμή της επανάληψης θα χαθεί στο 53’ όταν από εκτέλεση φάουλ του Μπαμπακάρ η μπάλα θα φτάσει στον Βλισνάκη αλλά το πλασέ του τελευταίου θα απόκρουση ο Φώσκολος και σε δεύτερο χρόνο ο Γκοράι θα σημαδέψει σώμα αμυντικού.

Στο 58’ θα χαθεί η πιο μεγάλη φάση για τη στενή στο ματς όταν από σέντρα του σκόρερ ο Αρμακόλλας θα πιάσει μια κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι ουσιαστικά δίνοντας Ίσις στον Νάζο αλλά ο τελευταίος δεν μπόρεσε να φέρει την μπάλα μπροστά του ουσιαστικά εξ επαφής και εντελώς ολομόναχος χωρίς προσωπικό αντίπαλο.

Στο 77’ από κόρνερ του Μπαμπακάρ ο Βλιζνάκης θα πάρει την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, εύκολα θα μαζέψει ο Φώσκολος.

Μεγάλη εύκαιρα στο ματς θα είναι ξανά για τους γηπεδούχους όταν από σουτ του Τόσκα ο Φώσκολος δεν θα μπλοκάρει και από ένα μετρό εξ επαφής ο Βλισνάκης δεν θα προλάβει να πλασάρει αφού ένα πόδι αμυντικού ουσιαστικά του παίρνει τη "μπουκιά" από το στόμα.

Η τελευταία φάση του ματς ανήκει στην Άνω Μερά όταν ο Βλισνάκης θα βρει πολύ ωραία τον Μπαμπακάρ, αλλά το τελευταίος από θέση τετ α τετ θα αργήσει υπερβολικά, για να τον προλάβει ο δεξιός οπισθοφύλακας των φιλοξενούμενων και να σταματήσει έτσι την φάση.

ΑΣ ΑΝΩ ΜΕΡΑΣ (Τζίωβας) : Γκοτσής, Κουτσούκος, Τοπάκης, Θεοδωρακάκης, Θεοχάρης, Κεραμιδάς, Γκοράι (71’ Γαλούνης ), Μπαμπακάρ, Τόσκας, Βλισνάκης, Λάμα (46’ Κουκάς).

ΑΕ ΣΤΕΝΗΣ ΤΗΝΟΥ (Ζαλωνης) : Φώσκολος Ν. , Φώσκολος Γ., Ζαλωνης Ν., Ζαλωνης Μ. (90’ Αλβέρτης), Ζαλωνης Μ., Νάζος, Φώσκολος Σ (73’ Τζές)., Δελατόλας (80’ Παλαμάρης), Ζαλωνης Γ., Ζαλωνης Γ., Αρμακόλλας.

Φωτογραφίες: Ειρήνη Παππά

ANO MERA-STENH 2013ANO MERA-STENH 2013 001ANO MERA-STENH 2013 002ANO MERA-STENH 2013 003ANO MERA-STENH 2013 004ANO MERA-STENH 2013 005ANO MERA-STENH 2013 006ANO MERA-STENH 2013 007ANO MERA-STENH 2013 008ANO MERA-STENH 2013 009ANO MERA-STENH 2013 010ANO MERA-STENH 2013 011ANO MERA-STENH 2013 012ANO MERA-STENH 2013 013ANO MERA-STENH 2013 014ANO MERA-STENH 2013 015ANO MERA-STENH 2013 016ANO MERA-STENH 2013 017ANO MERA-STENH 2013 018

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares