Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023 23:46

Euroleague: Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός – «Υπέταξε» και τη Βαλένθια στην Ισπανία

Ο Ολυμπιακός μοιάζει να μην έχει αντίπαλο το τελευταίο διάστημα στην Euroleague. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πέρασε αλώβητη και από τη La Fonteta, επικρατώντας της Βαλένθια με 92-85 για την 25η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε δύο πρόσωπα στο παιχνίδι. Ένα κακό στο πρώτο μέρος και ένα άψογο στο δεύτερο, χάρη στο οποίο “πάτησε” τη Βαλένθια και πανηγύρισε ακόμα μία νίκη.

Η φοβερή ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα βρίσκεται στην κορυφή της Euroleague με ρεκόρ 18-7 και δείχνει πως μόνο με “αυτοκτονία” θα χάσει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Στο 13-12 έπεσε η Βαλένθια που είχε νικήσει στο ΣΕΦ και νόμιζε ότι θα το έκανε και στην Ισπανία, αλλά οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν διαφορετική άποψη στο δεύτερο μέρος.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος μέτρησε 22 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Τον ακολούθησε σε απόδοση ο Βεζένκοφ με 20 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ εξαιρετικά ήταν και τα δύο πλέι μέικερ του Ολυμπιακού.

Ο λόγος για τον Γουόκαπ, ο οποίος είχε 13 πόντους και 6 ασίστ και για τον Σλούκα, ο οποίος πρόσθεσε 10 πόντους και 9 ασίστ.

Από τους ηττημένους, ξεχώρισε ο Πρέπελιτς με 21 πόντους. Ο Σλοβένος γκαρντ πραγματοποίησε το καλύτερο του φετινό παιχνίδι με τη Βαλένθια, ωστόσο φορτώθηκε γρήγορα φάουλ, με τους Ισπανούς να τον στερούνται σε κρίσμα σημεία του αγώνα.

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, ήταν ένα “τρελό” παιχνίδι με πολλά και μεγάλα σερί. Η Βαλένθια ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος, προηγήθηκε ακόμα και με 15 πόντους, ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές σε άμυνα και επίθεση και όχι μόνο κατάφερε να επιστρέψει από τη διψήφια διαφορά, αλλά προσπέρασε και 7 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο.

Η τρίτη περίοδος ήταν ονειρική για τους Πειραιώτες, οι οποίοι σημείωσαν 30 πόντους (!) και δέχθηκαν μόλις 13 πόντους. Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά, δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω του.

Η Βαλένθια έχασε το μυαλό της, τα σουτ σταμάτησαν να μπαίνουν, με τους Πειραιώτες να φτάνουν με σχετική άνεση στη νίκη.

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares