Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2023 21:04

Κυπελλούχος Ελλάδας ο Ολυμπιακός – Νίκησε… δια περιπάτου το Περιστέρι στον μεγάλο τελικό

Την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ πανηγύρισε και τη φετινή σεζόν ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα διέλυσε το Περιστέρι με 85-57 στον τελικό του Final 8 στο Ηράκλειο της Κρήτης και σήκωσε και τη δεύτερη κούπα της σεζόν, αποδεικνύοντας ότι δεν έχει αντίπαλο εντός συνόρων.

Ο Ολυμπιακός ήταν το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου και δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στο Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη.

Οι Πειραιώτες αντιμετώπισαν το παιχνίδι με απόλυτη σοβαρότητα και ισοπέδωσαν τους Περιστεριώτες από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, “καθαρίζοντας” την υπόθεση νίκη από το πρώτο… δεκάλεπτο.

Η διαφορά έφτασε στους 24 πόντους (21-45) στο τέλος του πρώτου μέρους, με το δεύτερο ημίχρονο να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα.

Αυτό δε σήμαινε, όμως, ότι ο Ολυμπιακός χαλάρωσε. Το αντίθετο, μάλιστα. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα συνέχισαν να πιέζουν ασφυκτικά τους Περιστεριώτες στην άμυνα, ενώ στην επίθεση κυκλοφορούσαν άψογα την μπάλα, με τον Φαλ να κάνει πάρτι κάτω από τα καλάθια.

Η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +34 (34-68) στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να δίνει χρόνο συμμετοχής στην τέταρτη περίοδο και στους παίκτες που δεν αγωνίζονται πολλά λεπτά, όπως τον Πάπας και τον Λούντζη.

Κορυφαίος για τους Κυπελλούχους Ελλάδας ήταν και πάλι ο Βεζένκοφ με 20 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ. 26 πόντους πρόσθεσε και ο εκτελεστής Πίτερς, ο οποίος σημείωσε 8 τρίποντα!

Εξαιρετικός ήταν και ο Μουσταφά Φαλ, ο οποίος έκανε πάρτι κάτω από τα καλάθια με 13 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 τάπες.

Από πλευράς ηττημένων, διασώθηκε ο Μωραΐτης με 16 πόντους, ενώ τα βαριά χαρτιά του Περιστερίου, Φρανσίσκο, Ντένμον και Μπίλαν ήταν σκιά του εαυτού τους.

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares