Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 21:45

Euroleague: Επιβλητική νίκη του Ολυμπιακού στην Τουρκία κόντρα στη Φενέρμπαχτσε

Παίζοντας ολοκληρωτικό μπάσκετ για σχεδόν τρεις περιόδους, ο Ολυμπιακός διέλυσε τη Φενέρμπαχτσε με 93-73 στην… αγαπημένη του Κωνσταντινούπολη, για την 22η αγωνιστική της Euroleague και πέτυχε την 15η νίκη του στη διοργάνωση.

Μεγάλη εμφάνιση σε άμυνα κι επίθεση από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, που από το πρώτο λεπτό έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ.

Ο Ολυμπιακός έκανε ιδανικό ξεκίνημα μέσα στην “Ulker Arena”, έχοντας 2/2 σε σουτ τριών πόντων, την ώρα που η Φενέρμπαχτσε έδειχνε να… ψάχνεται και να μην έχει “καθαρό” μυαλό στην τελική προσπάθεια (έμεινε πάνω από τρία λεπτά χωρίς πόντο). Μετά από περίπου 4,5 λεπτά, ο Μπούκερ πέτυχε τους πέντε πρώτους πόντους των γηπεδούχων (5-11).

Η ομάδα του Ιτούδη προσπάθησε να γίνει πιο πιεστική στην άμυνα και πιο αποτελεσματική στην επίθεση, αλλά οι “ερυθρόλευκοι” έκαναν ένα υποδειγματικό πρώτο δεκάλεπτο, “κλείνοντας” το στο +14 (24-10) με το τρίποντο του Κάναν.

Ο Ολυμπιακός βγήκε ακόμα πιο καλός στην δεύτερη περίοδο, ανεβάζοντας τη διαφορά στο +18 (31-13) με χαρακτηριστική ευκολία, αναγκάζοντας και πάλι τον Δημήτρη Ιτούδη να ζητήσει τάιμ άουτ. Λαρεντζάκης, ΜακΚίσικ και Μπολομπόι ανέλαβαν να.. τραβήξουν την ελληνική ομάδα στην επίθεση και

Η Φενέρμπαχτσε έδειξε να τα έχει χαμένα! Δεν μπορούσε να περιορίσει τους φιλοξενούμενους… παρά μόνο να παρακολουθεί το τέλειο παιχνίδι τους (έμεινε και πάλι άποντη για αρκετά λεπτά)! Παράλληλα, τα νεύρα και οι τεχνικές ποινές έκαναν την εμφάνισή τους, με τον Γουίμπεκιν να δέχεται δυο και να φεύγει για τα αποδυτήρια.

Για να καταλάβετε τι συνέβη στο δεύτερο δεκάλεπτο του αγώνα, ο Ολυμπιακός παρουσίασε μικρή χαλάρωση στο φινάλε του, για να μειώσει η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη στο 51-30 του πρώτου μέρους.

Χωρίς να έχει τίποτα να χάσει, η Φενέρμπαχτσε εξαπέλυσε την αντεπίθεση της στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά ο Ολυμπιακός δεν… μάσησε και ανάγκασε την “Ulder Arena” να ησυχάσει, διατηρώντας τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα. Ο Κάναν έκανε απίστευτα πράγματα στο παρκέ και -μαζί με Παπανικολάου και Βεζένκοφ- έφερε το + 26 της τρίτης περιόδου (77-51), αφήνοντας τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για την διαιτησία.

Τα δεκάλεπτα: 10-24, 31-50, 51-77, 73-93

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares