Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2022 18:33

Μπαρτσελόνα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα play off του Europa League!

Η κληρωτίδα μετά τα σπουδαία ζευγάρια στο Champions League, είχε «τρελά» κέφια και στα play off του Europa League, φέρνοντας… γιγαντομαχία ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι μπλαουγκράνα που δεν κατάφεραν να προκριθούν στους «16» του Champions League, βρέθηκαν ως τρίτοι στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση και έπεσαν πάνω στους κόκκινους διαβόλους που τερμάτισαν δεύτεροι στον όμιλο τους. Έτσι δημιουργήθηκε ένα σούπερ ζευγάρι που θυμίζει… τελικό Champions League, μιας και έχουν βρεθεί την προηγούμενη δεκαετία δυο φορές.

Σε σύνολο 13 αναμετρήσεων, οι Καταλανοί έχουν επικρατήσει τις 6 φορές, 4 ματς ήρθαν ισόπαλα κι οι Άγγλοι νίκησαν τις 3. Τελευταία φορά κληρώθηκαν μεταξύ τους τη σεζόν 2018-2019 για τα προημιτελικά του Champions League με την Μπάρτσα να επικρατεί με 0-1 στο Ολντ Τράφορντ και 3-0 στο Καμπ Νόου.

Από εκεί και πέρα, ιδιαίτερα ανταγωνιστικά και αμφίρροπα είναι πάντως σχεδόν όλα τα ζευγάρια. Τα Σάλτσμπουργκ-Ρόμα και Σεβίλλη-Αϊντχόφεν ξεχωρίζουν, με τη Γιουβέντους να πέφτει στα… μαλακά, αφού κοντράρεται με τη Ναντ, ενώ η Σπόρτινγκ Λισαβόνας του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μίντιλαντ.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι οκτώ ομάδες που έχουν περάσει ήδη στους «16»: Άρσεναλ, Φενέρμπαχτσε, Μπέτις, Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, Σοσιεδάδ, Φέγενορντ, Φράιμπουργκ, Φερεντσβάρος.

Οι αγώνες των playoffs θα γίνουν 16 και 23 Φεβρουαρίου, ενώ μία ημέρα αργότερα (στις 24) θα γίνει η κλήρωση για τους «16», με τους αγώνες να διεξάγονται 9 και 16 Μαρτίου.

Στις 17 Μαρτίου θα γίνουν οι κληρώσεις για προημιτελικά και ημιτελικά. Οι προημιτελικοί θα γίνουν 13 και 20 Απριλίου και οι ημιτελικοί 11 και 18 Μαΐου, με τον τελικό να διεξάγεται στις 31 Μαΐου στο «Φέρεντς Πούσκας» της Βουδαπέστης.

Αναλυτικά τα ζευγάρια:

Μπαρτσελόνα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Γιουβέντους – Ναντ
Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Μίντιλαντ
Σαχτάρ Ντόνετσκ – Ρεν
Άγιαξ – Ουνιόν Βερολίνου
Μπάγερ Λεβερκούζεν – Μονακό
Σεβίλλη – Αϊντχόφεν
Σάλτσμπουργκ – Ρόμα

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares