Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 18:56

Euroleague: Τα τέσσερα φαβορί που «γλυκοκοιτάζουν» το Final Four

Το ταξίδι της Euroleague ξεκινά και σας παρουσιάζουμε τα τέσσερα φαβορί που έχουν τον πρώτο λόγο για να φτάσουν έως το τέλος του δρόμου.

Περίπου πέντε μήνες προσμονής ήταν αρκετοί. Η Euroleague επιστρέφει και μαζί της επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά μπασκετικά μας βράδια. Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση κάνει πρεμιέρα και σας βάζουμε στο κλίμα παρουσιάζοντάς σας τις τέσσερις κορυφαίες ομάδες που είναι φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Προφανώς και είναι ακόμα πολύ νωρίς ώστε να υπάρχει ολοκληρωμένη άποψη για κάθε ομάδα. Ωστόσο, αυτές οι τέσσερις φαίνονται να ξεκινούν ένα βήμα πιο μπροστά από τις υπόλοιπες, ενώ τα κίνητρά τους είναι τεράστια, για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία.

Μια Έφες που τρομάζει

Είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης για δύο συνεχόμενες σεζόν. Ακόμα κι αν δεν είχε κάνει σημαντικές κινήσεις δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός. Όμως το καλοκαίρι κινήθηκε με στόχο να παραμείνει στην κορυφή και οι παίκτες που υπέγραψε μιλούν από μόνοι τους.

Πρώτος και καλύτερος ο Γουίλ Κλάιμπερν. Ο Αμερικανός φόργουορντ είναι ο καλύτερος στη θέση του στην Ευρώπη (όταν είναι καλά). Άφησε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για να μετακινηθεί στην Αναντολού Έφες, μετατρέποντάς τη σε υπερομάδα. Αν καταφέρει να παραμείνει υγιείς τότε αναμένεται να δούμε πολύ όμορφα πράγματα από τους Τούρκους.

Η συνεργασία του με τους Σέιν Λάρκιν και Βασίλιε Μίτσιτς θα είναι κομβική. Παράλληλα, αν προσθέσουμε και τον Ακίλε Πολονάρα με τον Άντε Ζίζιτς στην γραμμή των ψηλών, τότε μιλάμε για μια αδιανόητη βασική πεντάδα που μπορεί να καταστρέψει όποια ομάδα βρει στον δρόμο της.

Σημαντικό ρόλο θα παίξει και η διαχείριση που θα κάνει ο Εργκίν Αταμάν, όμως ο έμπειρος τεχνικός έχει μάθει να ελέγχει ταλαντούχα ρόστερ και δύσκολες καταστάσεις όλα αυτά τα χρόνια, και κυρίως τα τρία τελευταία.

Η πάντα επικίνδυνη Ρεάλ Μαδρίτης

Πέρυσι ξεκίνησε εξαιρετικά τη σεζόν πηγαίνοντας «τρένο» στο μεγαλύτερο κομμάτι της. Μοναδικό της ψεγάδι ήταν οι ήττες από την Μπαρτσελόνα που φαινόταν πως της είχε πάρει τον… αέρα. Η κατάσταση άρχισε να γίνεται δύσκολη τον Μάρτιο όταν ήρθαν συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα που δημιούργησαν πολλά προβλήματα.

Όμως οι «Μερένχες» έδειξαν χαρακτήρα στα play-offs, «σκουπίζοντας» τη Μακάμπι, νικώντας την Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό και χάνοντας στις λεπτομέρειες από την Έφες στον τελικό. Παράλληλα, επικράτησαν των «μπλαουγκράνα» στο πρωτάθλημα δείχνοντας πως βρήκαν τη φόρμα τους την κατάλληλη στιγμή.

Φέτος, η «βασίλισσα» μπορεί να μην έχει τον Πάμπλο Λάσο στον πάγκο της, όμως παραμένει επικίνδυνη. Έχει κρατήσει τον βασικό της κορμό και σημαντικό ρόλο θα παίξει κατά πόσο οι μεγαλύτεροι σε ηλικία παίκτες θα αντέξουν σωματικά, για να μπορέσει η ομάδα να δέσει.

Η επιστροφή του Σέρχι Ροντρίγκεθ είναι… λεφτά στην τράπεζα, ενώ ο Τζάναν Μούσα δείχνει μέχρι στιγμής έτοιμος να βγει μπροστά όταν τον χρειαστούν. Σημαντικό ερωτηματικό θα είναι αν δέσει ο Μάριο Χεζόνια παίζοντας λιγότερα λεπτά, αλλά και κατά πόσο ο Τσου Ματέο θα βρει τις κατάλληλες λύσεις από τον πάγκο για να βοηθήσει τους παίκτες του.

Το ερωτηματικό της Μπαρτσελόνα

Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους προέρχεται από μια άκρως αποτυχημένη σεζόν. Μπορεί να τερμάτισε πρώτη στην κανονική διάρκεια της Euroleague, όμως πέρασε με το ζόρι από την Μπάγερν στην τετράδα, χάνοντας από τη Ρεάλ τόσο στο Final Four, όσο και στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Ο Λιθουανός τεχνικός βρέθηκε στο προσκήνιο, αλλά τελικά παραμένει στη θέση του. Οι Καταλανοί ενισχύθηκαν περεταίρω με σημαντικούς παίκτες όπως ο Σατοράνσκι και ο Κάλινιτς, που θα δώσει σκληράδα στην άμυνα. Παράλληλα έγιναν ακόμα πιο δυνατοί στην γραμμή των ψηλών με τους Όσκαρ Ντα Σίλβα, Γιαν Βέσελι και Μάικ Τόμπι.

Το μεγάλο ερωτηματικό για τους Καταλανούς είναι πως θα προσαρμοστούν στην απουσία του καλύτερού τους παίκτη, Νίκολα Μίροτιτς. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό πότε ο Ισπανός φόργουορντ θα είναι έτοιμος, κάτι που μπορεί να ερμηνευτεί με δύο τρόπους.

Όσο καιρό βρίσκεται στην ομάδα αποτελεί το βαρόμετρο, όμως η Μπάρτσα δεν έχει καταφέρει να κάνει το βήμα παραπάνω, παίζοντας μονότονα στην επίθεση. Το ερώτημα λοιπόν είναι αν οι «μπλαουγκράνα» καταρρεύσουν χωρίς τον ηγέτη τους, ή θα απελευθερωθούν και θα παίξουν ακόμα πιο ομαδικά. Όπως και να έχει το ρόστερ είναι γεμάτο λύσεις και ο Γιασικεβίτσιους διαθέτει πολλά όπλα για να χρησιμοποιήσει.

Η ώρα για το βήμα παραπάνω της Αρμάνι

Πρόπερσι έφτασε στην πηγή (Final Four) όμως δεν κατάφερε να πιει νερό, μένοντας εκτός τελικού για ένα σουτ. Πέρυσι, οι τραυματισμοί εμφανίστηκαν τη χειρότερη στιγμή και το σύνολο του Έτορε Μεσίνα δεν είχε τις δυνάμεις να ανταπεξέλθει κόντρα στην Έφες.

Ο Ιταλός κόουτς γέμισε το ρόστερ του και ελπίζει στο να έχει φύγει η ατυχία. Οι Κέβιν Πάνγκος, Ναζ Μήτρου-Λονγκ, Μπίλι Μπάρον, Στέφανο Τονούτ, Γιοχάνες Φόιτμαν, Ντεσόν Τόμας και Μπράντον Ντέιβις μπορούν να προσφέρουν μπόλικες λύσεις στο κομμάτι που τους αναλογεί.

Οι παίκτες που παρέμειναν έχουν έναν έξτρα χρόνο εμπειρίας στην πλάτη τους και μαθαίνουν μέσα από τα λάθη τους. Ο Μεσίνα είναι «μετρ» στο να παίρνει το καλύτερο από τον κάθε αθλητή, κάτι που σημαίνει πως η Αρμάνι δεν θα έχει πρόβλημα στην άκρη του πάγκους της.

Αυτό που μένει να δούμε είναι κατά πόσο θα μπορέσει να μείνει υγιείς και να βρει τα ψυχικά αποθέματα ώστε να διεκδικήσει επιτέλους το βαρύτιμο τρόπαιο που τόσο πολύ της λείπει όλα αυτά τα χρόνια που αποτυγχάνει να το κάνει δικό της.

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares