Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2022 00:52

Ολυμπιακός: Με ήρωα Βάτσλικ στους ομίλους του Europa League!

Ο ανίκητος Τόμας Βατσλίκ έπιασε τρία πέναλτι και όπως και στη Σλοβακία έτσι και στο Καραϊσκάκη απέναντι στον Απόλλωνα Λεμεσού έπαιξε καθοριστικό ρόλο και έστειλε τον Θρύλο στους ομίλους του Europa League.

Με ήρωα τον Τόμας Βατσλίκ, ο Ολυμπιακός έκαμψε την αντίσταση του Απόλλωνα Λεμεσού στα πέναλτι (4-2 πεν., 1-1 παρ.) και προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League.

Ο Τσέχος τερματοφύλακας των Πειραιωτών απέκρουσε τρία πέναλτι και έστειλε τον Ολυμπιακό στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης, γνωρίζοντας την αποθέωση από χιλιάδες οπαδούς του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο έμπειρος πορτιέρο έδειξε για μια ακόμα φορά τη σπουδαία του κλάση και έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην πρόκριση των πρωταθλητών. Οι Ερυθρόλευκοι παρότι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και προηγήθηκαν 1-0 με τον Γιώργο Μασούρα (2’), δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες τους και το πλήρωσαν στο 89’, με τον Απόλλωνα να ισοφαρίζει κόντρα στη ροή του αγώνα σε 1-1 με τον Πίττα.

Στην παράταση οι Πειραιώτες έμειναν με 10 παίκτες, μετά την αποβολή του Ουσεϊνού Μπα με δεύτερη κίτρινη κάρτα (100’), με το παιχνίδι να οδηγείται στα πέναλτι. Εκεί οι παίκτες του Κορμπεράν αποδείχθηκαν ψυχραιμότεροι, με τον Βατσλίκ να αποκρούει τρία πέναλτι και τους Εμβιλά, Ντε Λα Φουέντε και Αβιλα να σκοράρουν από την άσπρη βούλα για το 4-2 και την πρόκριση του Ολυμπιακού στους ομίλους του Europa League.

Οι πρωταθλητές στάθηκαν όρθιοι στη… ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι και θα βρεθούν στην αυριανή κλήρωση των ομίλων του Europa League.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Κάρλος Κορμπεράν παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1, έχοντας τον Βατσλίκ μπροστά από την εστία και τους Αβιλα, Σισέ, Μπα και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Εμβιλά και Κούντε ήταν στα χαφ, με τους Ζινκερνάγκελ, Χουάνγκ και Μασούρα πίσω από τον Ελ Αραμπί. Από την άλλη, ο Νταβίντ Καταλά ξεκίνησε τον Απόλλωνα με 4-4-2, έχοντας στην 11άδα τους Γιοβάνοβιτς, Μαυρία, Πεμπέρν, Ρομπέρζ, Καμά, Σαχάρ, Κολ, Φίλιξ, Πίττα, Ντιγκινί και Χέντι.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με τον καλύτερο τρόπο, καθώς άνοιξε το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Ρέαμπτσιουκ εκμεταλλεύτηκε το λάθος που έγινε στην άμυνα του Απόλλωνα, έκλεψε την μπάλα, γύρισε στον Μάσουρα και ο διεθνής μεσοεπιθετικός με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το 1-0 για τους πρωταθλητές. Το πρώτο γκολ του «ερυθρόλευκου» εξτρέμ μετά από 5.5 μήνες, με τον Μασούρα να σπάει την «κατάρα».

Οι Πειραιώτες πήραν από νωρίς το προβάδισμα στο σκορ και στο 15’ απείλησαν ξανά, όταν ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί βρέθηκε απέναντι από τον Γιοβάνοβιτς, μετά την ωραία ενέργεια και το γύρισμα του Μασούρα. Ο Μαροκινός δεν κατάφερε να σκοράρει, με τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα να βγαίνει νικητής στη μάχη με τον Αφρικανό σέντερ φορ του Ολυμπιακού.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Ζινκερνάγκελ δοκίμασε το πόδι του, αλλά ο Γιοβάνοβιτς μπλόκαρε, ενώ στο 21’ ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ το φαλτσαριστό σουτ του Κούντε. Ο Αφρικανός στο 30’ απείλησε ξανά, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας της κυπριακής ομάδας μπλόκαρε το μακρινό σουτ που επιχείρησε ο άσος των Πειραιωτών. Στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου ο ρυθμός έπεσε, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει το παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν σε κανονική ροή αγώνα, κάτι που επιχείρησαν να κάνουν στις καθυστερήσεις με εκτέλεση φάουλ του Σαχάρ. Ο ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα, όμως, έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τόμας Βατσλίκ, με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 1-0.

Ευκαιρία με Ελ Αραμπί, δοκάρι ο Κούντε

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές, με τον Ολυμπιακό να δίνει χώρο στους φιλοξενούμενους, θέλοντας να χτυπήσει στην κόντρα. Στο 48’ το δυνατό σουτ του Σαχάρ έφυγε άουτ, ενώ στο 52’ ο Βατσλίκ μπλόκαρε το σουτ του Πίττα.

Στο 55’ ο Κάρλος Κορμπεράν έριξε στο παιχνίδι τον Ραντζέλοβιτς αντί του Ζινκερνάγκελ και στο 60’ ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 2-0. Ο Σέρβος απέφυγε ωραία τον αντίπαλό του, έκανε το γύρισμα στον Ελ Αραμπί, ο Μαροκινός πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Γιοβάνοβιτς ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε. Δέκα λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι είχαν δοκάρι με τον Κούντε. Ο Αφρικανός βρήκε χώρο και σούταρε δυνατά, αλλά στάθηκε άτυχος, καθώς η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Γιοβάνοβιτς και έφυγε άουτ.

Στο 76’ οι Ερυθρόλευκοι έχασαν μια ακόμα ευκαιρία, αυτή τη φορά με τον Μασούρα. Ο Ελ Αραμπί μάζεψε όλους τους παίκτες του Απόλλωνα πάνω του, άνοιξε στον διεθνή εξτρέμ, αυτός σούταρε μέσα από την περιοχή των φιλοξενούμενων, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κορμπεράν έκανε τη δεύτερη αλλαγή του, με τον Βαλμπουενά αντί του Χουάνγκ, με τον Ισπανό να ποντάρει στην εμπειρία του Γάλλου σούπερ σταρ.

Νέα ευκαιρία με Σισέ, ισοφάριση στο 89’

Στο 84’ ο Κορμπεράν έβαλε στο παιχνίδι τους Αγκιμπού Καμαρά και Ντε Λα Φουέντε, με τους δύο παίκτες να παίρνουν τις θέσεις των Μασούρα και Κούντε. Δύο λεπτά πριν τα 90’ οι Πειραιώτες έχασαν τεράστια ευκαιρία για να κάνουν το 2-0, με τους παίκτες του Απόλλωνα να απομακρύνουν την μπάλα πάνω στη γραμμή, μετά την προσπάθεια του Σισέ.

Οι Ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, με τον Απόλλωνα, κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, να ισοφαρίζει στο 89’ με τον Πίττα και να στέλνει το παιχνίδι στην παράταση.

Απείλησε ο Ελ Αραμπί, κόκκινη ο Μπα

Ο Ολυμπιακός στην αρχή της παράτασης έχασε μια ακόμα ευκαιρία, με τον Ελ Αραμπί (92’). Ο Μαροκινός γύρισε ωραία μέσα στην περιοχή, σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε σε σώμα αμυντικού και έφυγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Γιοβάνοβιτς. Στο 100’ οι Πειραιώτες έμειναν με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ουσεϊνού Μπα για το μαρκάρισμα στον Γιάνγκα.

Μετά την αποβολή του Αφρικανού αμυντικού ο Κορμπεράν έριξε στο ματς τον Μανωλά αντί του Ελ Αραμπί (103’), με το πρώτο μέρος της παράτασης να ολοκληρώνεται στο 1-1. Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης ο Ολυμπιακός απείλησε δύο φορές με τον Σισέ, με την πρώτη κεφαλιά του Σενεγαλέζου να κοντράρει στα σώματα και να καταλήγει κόρνερ και τη δεύτερη να φεύγει άουτ. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα πέναλτι.

Βατσλίκ και… πρόκριση!

Στα πέναλτι μίλησαν η κλάση και η εμπειρία του Τόμας Βατσλίκ, με τον Τσέχο πορτιέρο να αποκρούει τις εκτελέσεις των Χάμπου, Ονγκέντα και Ελ Χατζί Μπα. Οι Εμβιλά, Ντε Λα Φουέντε και Αβιλα ευστόχησαν από την άσπρη βούλα για τον Ολυμπιακό και η ομάδα του μεγάλου λιμανιού με 4-2 πήρε την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Ρέαμπτσιουκ, Σισέ, Μπα, Άβιλα, Εμβιλά, Κούντε (84' Αγκιμπού Καμαρά), Ζίνκερναγκελ (55' Ραντζέλοβιτς), Χουάνγκ (79' Βαλμπουενά), Μασούρας (84' Ντε Λα Φουέντε), Ελ Αραμπί (103' Μανωλάς)

Απόλλων Λεμεσού: Γιοβάνοβιτς, Καμάς, Ρομπέρζ, Πεϊμπερνές, Μαυρίας, Κολ (81' Δημητρίου), Σαχάρ (67' Μπα), Πίττας, Φέλιξ (67' Ονγκεντά), Χέντι (57' Ζραντί, 96' Καμπράλ), Ντιγκινί (81' Γιάνγκα)

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares