Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2022 16:05

Θρίαμβος μεταλλίων στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα πυγμαχίας παμπαίδων-κορασίδων στην Τουρκία [pics]

Τέσσερα μετάλλια, ένα χρυσό, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα, χάρισαν για τα ελληνικά χρώματα οι νεαροί πυγμάχοι που αγωνίστηκαν στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παμπαίδων – Κορασίδων στο Ερζερούμ της Τουρκίας από τις 11 έως τις 21 Αυγούστου, μετά από συναρπαστικούς αγώνες που τα είχαν όλα, πάθος, δύναμη, πείσμα, θέληση και πίστη.

Ο Έλληνας «χρυσός» πρωταθλητής Πέτρος Κωνσταντινούδης, πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση, κέρδισε με 5-0 τον Ούγγρο αθλητή Abel Koromi στον τελικό των 42 κιλών και ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Έγινε, έτσι, ο πρώτος Έλληνας πυγμάχος που κατακτά ευρωπαϊκό χρυσό μετάλλιο στους Παμπαίδες, γράφοντας ιστορία στον χώρο του αθλήματος και προσθέτοντας μια σπουδαία διάκριση στην καριέρα του. Μεγάλη επιτυχία κατάφερε και ο Τόπαλος Πέτρος στα 60 κιλά ο οποίος έχασε σε έναν οριακό τελικό από τον Ουκρανό αθλητή Ivan Bezuhlyl στα σημεία και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο της κατηγορίας του. Να σημειωθεί, πως είναι το πρώτο χρυσό και ασημένιο μετάλλιο που κατάκτησε η Ελληνική πυγμαχία σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα schoolboys.

Μεγάλη επιτυχία αποτελεί επίσης για την Ελληνική πυγμαχία και η κατάκτηση των άλλων δυο χάλκινων μεταλλίων με τον Μπλιάτζε Νικόλαο στην κατηγορία των 70 κιλών και την Σδούγα Αγγλική στα 40 κιλά.

thumbnail a2
Τα συγχαρητήρια αξίζουν επίσης και οι Καραϊτης Άγγελος 52 κιλά (ο οποίος κατέκτησε την 5η θέση στην κατηγορία του), στον Βασιλειάδη Βασίλη 44 κιλά και στον Πουμπουρίδη Ιωάννη 66 κιλά οι οποίοι εκπροσώπησαν επάξια τα γαλανόλευκα γάντια, χάνοντας τις προκρίσεις για την επόμενη φάση των κατηγοριών τους με οριακά αποτελέσματα, δείχνοντας πως βρίσκονται στο δρόμο των επιτυχιών.

Μέσα από αυτές τις μεγάλες επιτυχίες η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας βλέπει το έργο της να φέρνει αποτελέσματα και μέσα από τους αθλητές της, τη πολλά υποσχόμενη "new boxing generation", μια γενιά φτιαγμένη για μεγάλες επιτυχίες, μια γενιά που πρωταγωνιστεί στα διεθνή ρινγκ χάρη της συστηματικής δουλειάς και αγωνιστικότητάς, οραματίζεται ένα ακόμη πιο λαμπρό μέλλον. Οι διακρίσεις αυτές δείχνουν ότι το μέλλον του αθλήματος είναι ευοίωνο για όλους τους αθλητές και την Ομοσπονδία. Η ελληνική ομοσπονδία απέδειξε ότι εκτός από «παρών», έχει και μέλλον, με τους αθλητές να φέρνουν για μια ακόμα φορά την Ελλάδα ψηλά και να φτάνουν στο υψηλότερο επίπεδο του αθλήματος.

Τα συγχαρητήρια για τις σπουδαίες διακρίσεις των αθλητών της Εθνικής ομάδας στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παμπαίδων - Παγκορασίδων εξέφρασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, κ. Χάρης Μαριόλης, δηλώνοντας ιδιαίτερα συγκινημένος και πανευτυχής: «Σας ευχαριστούμε για κάθε μετάλλιο που κατακτήσατε και μας κάνατε με το άκουσμα του Εθνικού μας ύμνου να είμαστε ακόμη πιο υπερήφανοι και αισιόδοξοι για το αύριο της Ελληνικής πυγμαχίας. Μπράβο για τον προσωπικό αγώνα που δώσατε για να πετύχετε όλα αυτά τα σπουδαία κατορθώματα, ο αγώνας σας αποτελεί παράδειγμα για όλους μας. Σας ευχαριστούμε για το ήθος, την αγωνιστικότητα και ομαδικότητα που δείξατε εκπροσωπώντας τα Εθνικά μας χρώματα.

thumbnail a3

Είμαι χαρούμενος και πολύ συγκινημένος, καθώς τα όνειρά μας, ένα ένα, με σταθερά και ουσιαστικά βήματα, γίνονται πραγματικότητα. Η ελληνική ομοσπονδία καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, όπως άλλωστε είχαμε υποσχεθεί και θα συνεχίσουμε με αυτό το όραμα με το κεφάλι και τα γαλανόλευκα γάντια πάντα ψηλά. Η ομοσπονδία θα συνεχίσει να στηρίζει όλους τους αθλητές προκειμένου να μπορέσουν να αγωνιστούν σε διάφορα πρωταθλήματα για να αποκτήσουν εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν στην αθλητική τους σταδιοδρομία. Θερμά συγχαρητήρια στους μικρούς μας πυγμάχους, καθώς εκτός από εθνική υπερηφάνεια, γέμισαν τις ψυχές μας με αισιοδοξία και μας χάρισαν μοναδικές υπερήφανες στιγμές. Πολλά Μπράβο και στους προπονητές μας που δούλεψαν σκληρά και μεθοδικά γι’ αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα.

Τέλος, θα ευχαριστήσουμε όλους τους γονείς που είναι πάντα δίπλα μας και «αγκαλιάζουν» τις προσπάθειές μας. Αυτή είναι η πυγμαχία που μας αξίζει και για αυτήν την πυγμαχία θα συνεχίσουνε ν’ αγωνιζόμαστε».

Αναλυτικά, η αποστολή που έλαβε μέρος στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παμπαίδων – Παγκορασίδων στο Ερζερούμ της Τουρκίας:

Χρυσό μετάλλιο

Κωνσταντινούδης Πέτρος, 42 κιλά

Ασημένιο μετάλλιο

Τόπαλος Πέτρος, 60 κιλά

Χάλκινο μετάλλιο

Μπλιάτζε Νικόλαος, 70 κιλά

Χάλκινο μετάλλιο παγκορασίδων

Σδούγα Αγγλική, 40 κιλά

5η θέση

Καραϊτης Άγγελος, 52 κιλά

Συμμετοχή

Βασιλειάδης Βασιλης, 44 κιλά

Πουμπουρίδης Ιωάννης, 66 κιλά

Ομοσπονδιακοί προπονητές

Μικαελιάν Αρτούρ

Γκαβέζος Γιώργος

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares