Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022 19:32

«Χρυσή» πρωταθλήτρια Ευρώπης η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

To χρυσό μετάλλιο στα 35 χιλιόμετρα βάδην κατέκτησε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Μόναχο. Την κορυφή της Ευρώπης για ακόμα μια φορά διεκδικεί το βράδυ ο Μίλτος Τεντόγλου στον τελικό του μήκους.

Στο Όρεγκον, πριν ένα μήνα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έμεινε στην 4η θέση και δνε κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητών και να δει την ελληνική σημαία να κυματίζει στον ιστό.

Το πρωί της Τρίτης όμως… πήρε το αίμα της πίσω. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, στο Μόναχο, ήταν αυτή που έκοψε πρώτη το νήμα στον τερματισμό, στα 35 χλμ. βάδην, αποδεικνύοντας ότι στα 38 της χρόνια παραμένει αθλήτρια υψηλού επιπέδου με χρόνο 2:47:00.

Η αθλήτρια από την Καρδίτσα που έχει προπονητή τον Ναπολέοντα Κεφαλόπουλο έγινε η μεγαλύτερη σε ηλικία βαδίστρια που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση. Είναι 38 χρόνων και 148 ημερών.

Δικαιολογημένα δάκρυσε ακούγοντας τον Εθνικό Ύμνο στην απονομή των μεταλλίων.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Ισπανίδα Ρακέλ Γκονζάλες με χρόνο 2:49:10 και το βάθρο έκλεισε με την Ουγγαρέζα Μάνταραντζ με 2:49:50.

Έτοιμος να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης είναι ο Μίλτος Τεντόγλου, που θα πάρει μέρος στον αποψινό τελικό του μήκους.

Προκρίθηκε με ένα άλμα στα 7.94 στην τρίτη του προσπάθεια στον προκριματικό, χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα και κρατώντας τη μεγάλη επίδοση για σήμερα, οπότε θέλει να ανέβει στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, όπως έκανε και πριν από τέσσερα χρόνια στο Βερολίνο.

Στον αυριανό τελικό του επί κοντώ γυναικών θα αγωνιστεί και η Κατερίνα Στεφανίδη. Παρότι αγχώθηκε στα 4.40, πέρασε εν τέλει εύκολα στη συνέχεια τα 4.50 και θα υπερασπιστεί κι αυτή αύριο τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης, που κέρδισε το 2018.

 

 

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares