Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022 18:48

Γκρεμίστηκε το ιστορικό “Παπαστράτειο” στον Πειραιά

Ιστορική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η 9η Αυγούστου του 2022 για τον πειραϊκό αθλητισμό και γενικότερα για το ελληνικό μπάσκετ, μιας και μετά από πάρα πολλά χρόνια εγκατάλειψης, το κλειστό γήπεδο μπάσκετ, το “Παπαστράτειο” γκρεμίστηκε!

Το “Παπαστράτειο”, γνωστό και ως “Πέτρος Καπαγέρωφ”, παρέμενε ανενεργό και μη λειτουργικό για σχεδόν 25 χρόνια, με το ομώνυμο κολυμβητήριο μονάχα, να συνεχίζει τον μύθο του ιστορικού ονόματος για τον Πειραιά.

papastrateio 4

Στο “Παπαστράτειο” γεννήθηκε, ενηλικιώθηκε και εκτοξεύτηκε το πειραϊκό μπάσκετ. Αθλητές όπως οι: Αργύρης Καμπούρης, Γιάννης Παραγυιός, Τζορτζ Παπαδάκος, Σταύρος Ελληνιάδης, Βαγγέλης Αγγέλου, Τζίμης Μανιάτης, Αλέξης Χριστοδούλου, Αλέξης Γιαννόπουλος, Κώστας Παναγιωτόπουλος και Κώστας Σορώτος ανδρώθηκαν μπασκετικά εκεί, ενώ εκτός του Ολυμπιακού και ο Ερμής Πειραιά, ο Φοίνικας Καλλίπολης, ο Πειραϊκός και ο Πορφύρας Φρεαττύδας, χρησιμοποίησαν το γήπεδο και ως προπονητήριο.

papastrateio 2

Το κλειστό γυμναστήριο του Πειραιά έγινε σημείο συνάντησης για όλες τις γειτονιές της ευρύτερης περιοχής και γέννησε παραμυθένιες βραδιές και όνειρα που έμοιαζαν απατηλά όπως η κατάκτηση ενός τροπαίου πρωταθλητή, ή κι ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από μια ομάδα μπάσκετ του Πειραιά. Η ιστορία έγραψε πως τελικά, κάθε όνειρο από την στιγμή που παίρνει υπόσταση στην φαντασία ενός μυαλού, τότε αρκεί μια μπάλα μπάσκετ και μπόλικη πίστη, για να γίνει πραγματικότητα.

papastrateio 1

Πλέον, άμεσα κιόλας ξεκινάνε τα έργα της ολικής ανακατασκευής του. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει: Προσθήκη κερκίδων, κατ’ επέκταση των παλαιών, αποδυτήρια, ιατρείο, χώρο ελέγχου αντι-ντόπινγκ, δημιουργία προθερμαντηρίου, αίθουσα συνεντεύξεων, γραφεία διοίκησης, κατασκευή ανελκυστήρα και ραμπών προσβασιμότητας ΑμεΑ, εγκατάσταση συστημάτων ψύξης – θέρμανσης, διαμόρφωση νέων εισόδων – εξόδων και περιβάλλοντος χώρου και κτίριο υποσταθμού ΔΕΗ.

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares