Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2022 11:26

Ο Ναδάλ πήρε την επική ματσάρα με τον Τζόκοβιτς και έφυγε για ημιτελικά!

Ο Ράφα Ναδάλ έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς, νίκησε 3-1, πέρασε για 15η φορά στους «4» του Roland Garros και πάει για το 14o!

Είναι ο βασιλιάς του χώματος και το απέδειξε για ακόμη μία φορά! Ο Ράφα Ναδάλ επιδόθηκε σε μια τρομερή μάχη με τον μεγάλο του αντίπαλο και κάτοχο του περσινού τροπαίου, Νόβακ Τζόκοβιτς, για πάνω από τέσσερις ώρες (4 ώρες και 11 λεπτά), όμως τελικά κατάφερε να επιβληθεί με 3-1 σετ (6-2, 4-6, 6-2, 7-6) και να προκριθεί για 15η φορά στα ημιτελικά του Roland Garros, όπου θα αντιμετωπίσει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, στον δρόμο για την κατάκτηση του 14ου τίτλου του στο γαλλικό Όπεν.

Τα τρία πρώτα σετ ήταν μοιρασμένα, με τον Ισπανό να παίρνει το πρώτο και το τρίτο, ενώ ενδιάμεσα ο Σέρβος είχε ισοφαρίσει. Στο τέταρτο, ο «Νόλε» έδειχνε πιο σίγουρος και προηγήθηκε με 5-2 στα γκέιμ. Όλα έδειχναν πως θα πάμε και σε πέμπτο σετ, όμως ο Ράφα είχε άλλη άποψη. Με μια τρομερή αντεπίθεση έστειλε τον αγώνα στο τάιμ μπρέικ, έχοντας σώσει προηγουμένως δύο σετ πόιντ, και εκεί με 7-4 έφτασε στο 3-1, παίρνοντας τη μεγάλη πρόκριση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ναδάλ να φτάνει άμεσα στο μπρέικ από το πρώτο κιόλας γκέιμ. Ο Ισπανός συνέχιζε να είναι ελάχιστα καλύτερος από τον Τζόκοβιτς και δεν άργησε να κάνει και δεύτερο μπρέικ φτάνοντας στο 1-5. Ο Σέρβος μείωσε σε 2-5, όμως ο πολυνίκης του γαλλικού Όπεν διατήρησε το σερβίς του και με 6-2 πήρε το πρώτο σετ κάνοντας το 0-1.

Στο δεύτερο σετ, ο Ναδάλ ξεκίνησε… φουριόζος κάνοντας δύο μπρέικ στο Σέρβο ο οποίος έδειχνε πως δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Η συνέχεια όμως ήταν εντελώς διαφορετική. Ο «Νόλε» γύρισε τον διακόπτη και σε μια τεράστια μάχη μπόρεσε να κάνει το 4-3 στα γκέιμ. Στη συνέχεια οι δύο αντίπαλοι διατήρησαν το σερβίς τους και εν τέλει ο Τζόκοβιτς έκανε το μπρέικ στο δέκατο γκέιμ, και με το 6-4 έφερε τα σετ σε ισορροπία με 1-1.

Ο Ναδάλ άρχισε για ακόμη μία φορά καλύτερα στο σετ κάνοντας ξανά μπρέικ με το… καλημέρα και φτάνοντας αρκετά γρήγορα στο 2-0. Ο «Νόλε» μείωσε όμως ο Ισπανός ήταν αποφασισμένος και με εξαιρετικά χτυπήματα έφτασε να προηγηθεί με 5-1. Το μόνο που κατάφερε ο Τζόκοβιτς ήταν να μειώσει εκ νέου σε 5-2, πριν ο Ράφα κατακτήσει το τρίτο σετ με 6-2 και κάνει το 2-1 υπέρ του.

Στο τέταρτο σετ, ήταν η σειρά του Σέρβου να ξεκινήσει καλά. Το 2-0 με το μπρέικ, έγινε γρήγορα 5-2 και όλα έδειχναν πως δεν… γλιτώνουμε το πέμπτο σετ. Ο Ναδάλ όμως δεν είχε σκοπό να τα παρατήσει. Αρχικά έκανε ένα μπρέικ και μείωσε. Σταδιακά πλησίασε κι άλλο, ισοφαρίζοντας εν τέλει σε 5-5. Οι δύο αντίπαλοι κράτησαν τα σερβίς τους και οδηγηθήκαμε στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Ισπανός ήταν εξαιρετικός φτάνοντας στο 6-1. Ο Τζόκοβιτς μείωσε σε 6-4 με τρεις σερί πόντους, όμως την τελευταία λέξη την είπε ο Ράφα που έφτασε στο 7-4 και εξασφάλισε τη νίκη.

Τα σετ: 6-2, 4-6, 6-2, 7-6(4)

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares