Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022 13:09

Grand finale με όλα ή τίποτα την Κυριακή | Southampton 1-2 Liverpool: Match Review

Η Liverpool επικράτησε δύσκολα με 2-1 της Southampton στο St Mary’s Stadium, παρέμεινε στο -1 από την κορυφή της Premier League και πάει για όλα ή τίποτα την τελευταία αγωνιστική (22/5, 18:00) κόντρα στη Wolves στο Anfield.

Πάμε για συγκλονιστικό last dance στο φετινό πρωτάθλημα!

Η Liverpool (με 9 αλλαγές στη σύνθεσή της) αγχώθηκε και δυσκολεύτηκε απέναντι στη Southampton, βρέθηκε να κυνηγάει από νωρίς το σκορ (Redmond), αλλά έκανε ψυχωμένη ανατροπή (Minamino, Matip), επικράτησε με 2-1 στο St Mary’s Stadium για την προτελευταία αγωνιστική της Premier League και πλέον όλα θα κριθούν την Κυριακή (22/5) στο φινάλε μιας συναρπαστικής σεζόν στην Αγγλία.

Κι αυτό διότι, η Liverpool (89 β.) παρέμεινε στο -1 από τη Manchester City (90 β.) και θέλει τη νίκη απέναντι στη Wolves στο Anfield την τελευταία αγωνιστική, ενώ παράλληλα η City να χάσει ή να έρθει ισόπαλη με την Aston Villa στο Etihad.

Βασικός σε όλο το 90λεπτο αγωνίστηκε ο Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος πραγματοποίησε άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση και εκτέλεσε το κόρνερ από το οποίο ήρθε το γκολ ανατροπής του Matip.

1 στροφή για το φινάλε! Όλα τα παιχνίδια της 38ης αγωνιστικής διεξάγονται ίδια μέρα και ίδια ώρα (22/5, 18:00).

Ο Redmond σόκαρε τη Liverpool – Ο Minamino ισορρόπησε την κατάσταση

Ο Klopp παρέταξε τη Liverpool με 9 αλλαγές σε σχέση με τον τελικό του FA Cup κόντρα στην Chelsea. Van Dijk, Alexander-Arnold, Fabinho, Thiago, Salah, Mane έμειναν εκτός αποστολής για ξεκούραση, ενώ Robertson, Henderson και Diaz ήταν στον πάγκο.

Οι Reds δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό στο ξεκίνημα, η Southampton το εκμεταλλεύτηκε αυτό και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα νωρίς στο ματς. Σε μια φάση που ξεκίνησε από ένα φάουλ του Lyanco στον Jota που δεν δόθηκε από τον διαιτητή (και έφερε διαμαρτυρίες από τους ανθρώπους της Liverpool), ο Redmond έβγαλε σε αντεπίθεση τη Southampton, μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και με τρομερό τελείωμα νίκησε τον Alisson για το 1-0 στο 13ο λεπτό.

Η ομάδα του Klopp δεν μπορούσε να γίνει απειλητική, ωστόσο ανέβασε στροφές και έφτασε στην ισοφάριση. Στο 27ο λεπτό, ο Jota έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Minamino μέσα στην περιοχή, ο οποίος με μια… φωτοβολίδα δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον McCarthy, κάνοντας το 1-1.

Κυριάρχησε και έκανε την ανατροπή με γκολάρα του Matip η Liverpool

Στο δεύτερο 45λεπτο η Liverpool ανέκτησε τον έλεγχο του αγώνα. Το γκολ ισοφάρισης έδωσε ψυχολογική ώθηση στους παίκτες του Klopp, οι οποίοι μπήκαν στο γήπεδο με ξεκάθαρο στόχο να κάνουν την ανατροπή και να πάρουν το τρίποντο.

Οι Reds είχαν δύο μεγάλες χαμένες ευκαιρίες για να πάρουν το προβάδισμα. Στο 49ο λεπτό, μετά από εξαιρετικό γύρισμα του Τσιμίκα από τα αριστερά, ο Jota δεν κατάφερε να νικήσει τον McCarthy, ενώ στο 56ο λεπτό η προσπάθεια του Elliott από τα δεξιά της περιοχής, κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Ο Klopp έριξε στο ματς τον Origi στο 65ο λεπτό, η Liverpool έγινε πιο επιθετική και δύο λεπτά αργότερα ήρθε η ανατροπή για τους Reds. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσιμίκα από τα αριστερά, η άμυνα της Southampton δεν κατάφερε να απομακρύνει και ο Matip με μια άπιαστη κεφαλιά, έκανε το 1-2 στο 67ο λεπτό.

Μετά από το δεύτερο γκολ, η Liverpool κυριαρχούσε στο γήπεδο, με τη Southampton να ανεβάζει κατά πολύ την πίεσή της στα τελευταία λεπτά, αλλά οι Reds κράτησαν το υπέρ τους 2-1 και παραμένουν ζωντανές οι ελπίδες του τίτλου.

Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Gomez (Henderson 46′), Matip, Konate, Tsimikas; Milner, Elliott (Origi 65′), Jones; Minamino, Firmino (Keita 83′), Jota

Southampton: McCarthy; Salisu, Stephens, Lyanco; Walker-Peters, Diallo, Ward-Prowse, Redmond; Tella, Elyounoussi, Broja

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares