Παρασκευή, 13 Μαΐου 2022 18:09

Μέχρι τέλους | Aston Villa 1-2 Liverpool: Match Review

Η Liverpool πήρε σπουδαία νίκη με 2-1 κόντρα στην Aston Villa στο Villa Park για την εξ αναβολής 33η αγωνιστική της Premier League και έφτασε τη Manchester City στους 86 βαθμούς (με ματς περισσότερο), 2 αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Επόμενο ματς για τους Reds, το Σάββατο 14/5 (18:45 – Cosmote Sport 3) με την Chelsea στο Wembley για τον τελικό του FA Cup.

Η Liverpool πέρασε νικηφόρα από το Villa Park, επικρατώντας με 2-1 της Aston Villa σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 33η αγωνιστική της Premier League.

Η ομάδα του Jurgen Klopp βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 4ο λεπτό από τον Luiz, αλλά κατάφερε να γυρίσει την κατάσταση με τους Matip (6’) και Mane (65’), φτάνοντας έτσι τη Manchester City στους 86 βαθμούς, με τους Citizens να παίζουν σήμερα (22:15) στο Molineux Stadium με τη Wolves.

Βασικός και εξαιρετικός σε όλο το 90λεπτο ο Κώστας Τσιμίκας.

2 στροφές για το φινάλε.

Το πρόγραμμα της Manchester City στην PL μέχρι το τέλος

· 15/5 – West Ham (Εκτός)

· 22/5 – Aston Villa (Εντός)

Το πρόγραμμα της Liverpool στην PL μέχρι το τέλος

· 17/5 – Southampton (Εκτός)

· 22/5 – Wolves (Εντός)

Σοκ από το ξεκίνημα για τη Liverpool, αντέδρασαν άμεσα οι Reds

Ο Klopp επέλεξε τον Κώστα Τσιμίκα στα αριστερά της άμυνας και τους Jota-Mane-Diaz στην επίθεση, αφήνοντας στον πάγκο Robertson και Salah.

Η Villa ξεκίνησε πιο δυνατά και σόκαρε τη Liverpool μόλις στο 3ο λεπτό. Η άμυνα των Reds αδράνησε, ο Alisson απέκρουσε αρχικά την κεφαλιά του Luiz, αλλά στη συνέχεια ο μέσος της Villa πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Η απάντηση από πλευράς Liverpool ήταν άμεση και ήρθε 3 λεπτά αργότερα. Ο Mings έκανε λάθος στην περιοχή, ο van Dijk έκανε το πλασέ από κοντά, ο Martinez έδιωξε αλλά ο Matip που ακολουθούσε, σκόραρε από το ύψος της μικρής περιοχής, κάνοντας το 1-1 στο 6ο λεπτό.

Ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός, με τις δύο ομάδες να παίζουν σε υψηλό τέμπο και να χάνουν ευκαιρίες για να πάρουν το προβάδισμα. Στο 19ο λεπτό, μετά από σέντρα του Τσιμίκα, ο Mane έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 23ο λεπτό η κεφαλιά του Ings πέρασε πάνω από την εστία του Alisson.

Οι Reds άρχισαν να κυκλοφορούν καλύτερα την μπάλα μετά το ημίωρο και έχασαν ευκαιρίες με τους Keita (34’) και Jones (43’), με το 1-1 να παραμένει στο ημίχρονο.

Ανατροπή και τρίποντο με Mane

Η Liverpool μπήκε πιο αποφασιστικά στο δεύτερο 45λεπτο και έφτασε κοντά στην ανατροπή στο 48ο λεπτό, με την εκτέλεση φάουλ του Alexander-Arnold να περνάει ελάχιστα δίπλα από την εστία του Martinez.

Ο Klopp πέρασε τον Thiago, οι Reds ανέβασαν σταδιακά ρυθμούς και κατάφεραν να κάνουν την ολική ανατροπή. Ο Diaz έβγαλε τη Liverpool στην αντεπίθεση, βρήκε με ωραία σέντρα τον Mane μέσα στην περιοχή και ο Σενεγαλέζος με τρομερή γυριστή κεφαλιά νίκησε τον Martinez για το 1-2 στο 65ο λεπτό.

Η Villa άγγιξε την ισοφάριση στο 68ο λεπτό με τον Ings να βγαίνει απέναντι στον Alisson, αλλά ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.

Ο Klopp έριξε και τον Salah στο 71ο λεπτό, η Liverpool συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό και με τον Alisson να την κρατάει ζωντανή στο 83ο λεπτό, αποκρούοντας το δυνατό σουτ του Ings, οι Reds έφυγαν με το τρίποντο από το Birmingham και διατηρούν τις ελπίδες τους για τον τίτλο δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του μαραθωνίου.

Οι συνθέσεις

Aston Villa: Martinez; Cash, Konsa, Mings, Digne; McGinn, Nakamba (Chukwuemeka 62′), Douglas Luiz; Coutinho (Buendia 70′), Ings, Watkins (Traore 82′)

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Tsimikas; Fabinho (Henderson 30′), Jones (Thiago 62′), Keita; Mane, Diaz (Salah 72′), Jota

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares