Τρίτη, 26 Απριλίου 2022 21:08

Τι πιο σύνηθες να συμβεί | Liverpool 2-0 Everton: Match Review

Η Liverpool επικράτησε με 2-0 της Everton στο Anfield χάρη σε γκολ των Robertson-Origi και βρίσκεται ξανά στο -1 από την κορυφή της Premier League 5 αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Επόμενο ματς για τους Reds, την Τετάρτη 27/4 (22:00) με τη Villarreal στο Anfield για τον πρώτο ημιτελικό του Champions League.

Η Liverpool πήρε ακόμη έναν… τελικό.

Οι Reds πήραν χρυσό τρίποντο στο ντέρμπι του Merseyside, επικρατώντας με 2-0 της Everton στο Anfield και επέστρεψε στο -1 (79 β.) από την πρωτοπόρο Manchester City (80 β.), με 5 αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε της σεζόν στην Premier League.

Οι παίκτες του Jurgen Klopp δυσκολεύτηκαν στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο ξέσπασαν και με γκολ των Robertson και Origi έδωσαν ακόμη μια νίκη στη Liverpool επί της συμπολίτισσας.

14 σερί ματς αήττητοι στο πρωτάθλημα οι Reds (12 νίκες, 2 ισοπαλίες), ενώ η Everton φλερτάρει με τον υποβιβασμό στην Championship για πρώτη φορά μετά το 1954 καθώς βρίσκεται εντός της επικίνδυνης ζώνης (18η θέση, 29 β.).

Το πρόγραμμα της Manchester City στην PL μέχρι το τέλος

(Δεν έχει οριστεί ημερομηνία) – Wolves (Εκτός)

· 30/4 – Leeds (Εκτός)

· 7/5 – Newcastle (Εντός)

· 15/5 – West Ham (Εκτός)

· 22/5 – Aston Villa (Εντός)

Το πρόγραμμα της Liverpool στην PL μέχρι το τέλος

(Δεν έχει οριστεί ημερομηνία) – Southampton (Εκτός)

· 30/4 – Newcastle (Εκτός)

· 7/5 – Tottenham (Εντός)

· 10/5 – Aston Villa (Εκτός)

· 22/5 – Wolves (Εντός)

Εγκλωβίστηκε και κυριάρχησε μόνο στην κατοχή η Liverpool

Παρά τη χαώδης διαφορά στη βαθμολογία μεταξύ των δύο ομάδων, στο πρώτο ημίχρονο η Liverpool τα βρήκε σκούρα απέναντι στη συμπολίτισσα.

Οι Reds κυριάρχησαν πλήρως στην κατοχή της μπάλας (86%!), ωστόσο δεν κατάφεραν να δείξουν έμπρακτα την ανωτερότητά τους στο γήπεδο. Το πρώτο μέρος κύλησε χωρίς καθαρές φάσεις, με τη Liverpool να απειλεί μόνο στο 22ο λεπτό με τον Mane και στο 31ο λεπτό με τον Jota (και οι δύο προσπάθειες κατέληξαν εκτός στόχου).

Οι κινήσεις του Klopp έφεραν αποτέλεσμα

Η Liverpool μπήκε στο δεύτερο 45λεπτο με διάιθεση να πιέσει περισσότερο, ωστόσο η Everton έχασε μια ευκαιρία στο 56ο λεπτό, με το διαγώνιο σουτ του Gordon να περνάει άουτ.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, ο Klopp πέρασε Origi-Diaz, δύο κινήσεις που αποδείχτηκαν κομβικές για την έκβαση της αναμέτρησης και το γκολ να έρχεται δύο λεπτά αργότερα. Matip, Salah και Origi συνδυάστηκαν εξαιρετικά, ο Salah έκανε γλυκιά σέντρα από το ύψος της μικρής περιοχής και ο Robertson νίκησε τον Pickford από κοντά με κεφαλιά για το 1-0 στο 62ο λεπτό.

Και μετά… κατηφόρα. Diaz και Salah έχασαν ευκαιρίες για να διερύνουν το προβάδισμα της Liverpool, με την Everton να αγγίζει την ισοφάριση στο 72ο λεπτό, όταν το δυνατό σουτ του Grey πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Alisson.

Ο Pickford έσωσε την ομάδα του στο 84ο λεπτό, αποκρούοντας το σουτ του Thiago, ωστόσο ένα λεπτό αργότερα τελείωσαν όλα. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Henderson, ο Diaz έκανε το ψαλιδάκι και ο Origi πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0 με το 6ο γκολ του απέναντι στην Everton.

Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson; Fabinho, Keita (Origi 60′), Thiago; Salah, Mane (Diaz 60′), Jota

Everton: Pickford; Coleman, Holgate, Keane, Mykolenko; Doucoure, Allan; Iwobi, Gordon, Richarlison; Gray

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares