Κυριακή, 24 Απριλίου 2022 08:35

Ήττα και αποκλεισμός της Εθνικής Πόλο Γυναικών από το Super Final του World League

Την ήττα με 13-9 από την Ισπανία, η οποία σήμανε ταυτόχρονα τον αποκλεισμό από την τελική φάση του World League της Υδατοσφαίρισης Γυναικών, υπέστη η Εθνική μας ομάδα στην Τενερίφη.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρά το εξαιρετικό ποσοστό στην παίκτρια παραπάνω (75% με 6/8) πλήρωσε την αδυναμία του στην περιφερειακή άμυνα, αφού οι Ισπανίδες βρήκαν λύσεις με σουτ από την περίμετρο σε οκτώ περιπτώσεις, έχοντας σε πολύ μεγάλη ημέρα τις Ρουίς και Φόρκα.

Οι δύο προπονητές έδωσαν χρόνο συμμετοχής σε πολλές νεαρές αθλήτριες στο άνοιγμα ουσιαστικά του νέου ολυμπιακού κύκλου. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο πρώτο μισό της αναμέτρησης με τους διαιτητές να σφυρίζουν λίγες ποινές εκατέρωθεν και την Ισπανία να πηγαίνει στην ανάπαυλα με το υπέρ της 3-2. Δυο γκολ από Ξενάκη και Ελευθεριάδου έφεραν την ισοφάριση για την ομάδα της Αλεξίας Καμμένου (4-4) στα μισά περίπου της τρίτης περιόδου, όμως οι Ισπανίδες κατάφεραν με τα σουτ των Ρουίς και Φόρκα να ξεφύγουν με 6-4, 7-5 και 8-6. Το γεγονός ότι η Εθνική μας είχε εξαιρετικά ποσοστά στην παίκτρια παραπάνω την κρατούσε στη διεκδίκηση της νίκης, ωστόσο οι Ισπανίδες είχαν τις λύσεις και στην τελευταία περίοδο μην επιτρέποντας στην Ελλάδα να πλησιάσει περαιτέρω.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για τις θέσεις 5-6 της ευρωπαϊκής ζώνης του World League θα αντιμετωπίσει την Κυριακή του Πάσχα στις 12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας τη Γαλλία και αναμένεται να φτάσει εύκολα ή δύσκολα στην επικράτηση. Και σε αυτό το παιχνίδι η Αλεξία Καμμένου αναμένεται να δοκιμάσει παίκτριες και συστήματα, ενόψει των μεγάλων διοργανώσεων που ακολουθούν τους επόμενους μήνες (παγκόσμιο πρωτάθλημα Βουδαπέστης 17/6 - 3/7 και Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Σπλιτ 27/8 - 10/9).

Στον άλλο προημιτελικό η Ολλανδία του Ευάγγελου Δουδέση επικράτησε με 18-6 της Γαλλίας.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών της ευρωπαϊκής ζώνης (προκρίνονται οι 3 πρώτες ομάδες στην τελική φάση της διοργάνωσης):

Ουγγαρία - Ισπανία

Ιταλία - Ολλανδία

Ισπανία - Ελλάδα 13-9 (Οκτάλεπτα: 1-0, 2-2, 5-4, 5-3)

Ισπανία (Μίγκελ Όκα): Έστερ, Νόχε, Έσπαρ Αν., Ορτίθ 2, Μουνιόθ, Γκονζάλες 1, Ρουίς 5, Πένια Π., Φόρκα 4, Κάμους 10, Παλάσιο, Λέιτον, Τέρε

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Σταματοπούλου, Πλευρίτου Ελ. 1, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 4, Πλευρίτου Μ., Ξενάκη 1, Νίνου Ειρ. 1, Ιωάννου, Ελληνιάδη, Πλευρίτου Β. 1, Σιούτη, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Καρύτσα

Τα γκολ της Ισπανίας προήλθαν ως εξής: 4/7 με παίκτρια παραπάνω, 1/1 πέναλτι, 8 γκολ στα ίσα

Τα γκολ της Ελλάδας προήλθαν ως εξής: 6/8 με παίκτρια παραπάνω, 1/1 πέναλτι, 1 στα ίσα, 1 από φουνταριστή

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares