Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022 22:04

Εκκωφαντική εξάρα και τώρα… χαμός! | Liverpool 6-0 Leeds United: Match Review

Η Liverpool διέλυσε με 6-0 τη Leeds United στο Anfield και βρίσκεται πλέον στο -3 από την κορυφή της Premier League, έχοντας τα ίδια παιχνίδια με τη Manchester City. Από 2 γκολ οι Mane-Salah, σκόραραν και οι Matip-Van Dijk.

Επόμενο ματς για τους Reds, την Κυριακή (27/2, 18:30) στο Wembley με την Chelsea για τον τελικό του Carabao Cup.

Φωτιά στην Premier!

Η Liverpool (60 β.) εκμεταλλεύτηκε άλλη μία απώλεια της Manchester City, έστησε… πάρτι απέναντι στη Leeds United στο Anfield (6-0) για την εξ αναβολής 19η αγωνιστική της Premier League και μείωσε τη διαφορά της στους 3 βαθμούς από τους Citizens (63 β.). Κάτι που σημαίνει πως μόνο τελειωμένη υπόθεση δεν είναι το πρωτάθλημα στην Αγγλία.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους Reds ο Sadio Mane και ο Mo Salah που πέτυχαν από 2 γκολ, ενώ σκόραραν και οι δύο κεντρικοί αμυντικοί (Joel Matip, Van Dijk).

Με το… πόδι στο γκάζι

Ο Jurgen Klopp έκανε 5 αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στη Norwich, αφήνοντας μεταξύ άλλων τον Κώστα Τσιμίκα στον πάγκο, με τους Curtis Jones και Luis Diaz να αγωνίζονται βασικοί και αμφότεροι να εντυπωσιάζουν.

Η Liverpool πήρε από το ξεκίνημα τον έλεγχο του αγώνα και προηγήθηκε στο 15ο λεπτό. Ο Dallas βρήκε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και ο Salah το εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0.

Το Red Machine είχε πάρει μπρος και η ομάδα του Bielsa δεν μπορούσε να το σταματήσει. Οι Reds δεν άφησαν το… πόδι απ’ το γκάζι και βρήκαν και δεύτερο γκολ. Ο Salah αυτή τη φορά έγινε δημιουργός, βγάζοντας μια εξαιρετική πάσα στον Matip που είχε προωθηθεί και ο Καμερουνέζος πλάσαρε από κοντά για το 2-0 στο 30ό λεπτό.

Η Leeds δεν μπορούσε να απειλήσει με τίποτα την εστία του Alisson, με τη Liverpool να κερδίζει νέο πέναλτι στο 35ο λεπτό. Ο Ayling γκρέμισε στην περιοχή τον Mane, με τον Salah να στέλνει ξανά την μπάλα στα δίχτυα από τα 11 βήματα και με το δεύτερο προσωπικό του γκολ σημείωσε το 3-0. Γκολ No.19 στη φετινή Premier League για τον Αιγύπτιο.

Κι αυτό ήταν μόνο το πρώτο ημίχρονο.

Εκρηκτικό δεύτερο ημίχρονο και άλλα 3 γκολ

Το μοτίβο δεν άλλαξε στο δεύτερο 45λεπτο. Ο Salah πάλεψε πολύ για να πετύχει το χατ-τρικ αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει ξανά. ο Meslier σταμάτησε το σουτ του εξαιρετικού Jones στο 75ο λεπτό και στα τελευταία 13 λεπτά οι Reds βρήκαν άλλα 3 γκολ.

Στο 80ό λεπτό, ο Salah έβγαλε τρομερή μπαλιά στον Henderson, αυτός βρήκε παράλληλα στην καρδιά της περιοχής τον Mane κι ο Σενεγαλέζος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 4-0.

10 λεπτά αργότερα ο Mane σκόραρε ξανά. Ο Milner βρήκε με ωραία κάθετη τον Origi, ο Meslier σταμάτησε τον Βέλγο, αλλά ο Mane ακολουθούσε τη φάση για να κάνει το 5-0 στο 90ό λεπτό, πετυχαίνοντας το 11ο γκολ του στο φετινό πρωτάθλημα.

Το κεράσακι στην τούρτα έβαλε ο Van Dijk με κεφαλιά… δυναμίτη μέσα από την περιοχή μετά από σέντρα του Robertson, διαμορφώνοντας το εκκωφαντικό 6-0 στις καθυστερήσεις.

Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson; Fabinho, Jones (Milner 76′), Thiago (Henderson 67′); Salah, Diaz (Origi 84′), Mane

Leeds: Meslier; Dallas, Ayling, Struijk, Firpo; Forshaw, Klich; Raphinha, Rodrigo, Harrison; James

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares