Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2022 11:51

Το κυνήγι συνεχίζεται | Burnley 0-1 Liverpool: Match Review

Η Liverpool επικράτησε 1-0 της Burnley στο Turf Moor χάρη σε γκολ του Fabinho και μείωσε εκ νέου τη διαφορά της στους 9 βαθμούς από την κορυφή της Premier League (με παιχνίδι λιγότερο).

Επόμενο ματς για τους Reds, την Τετάρτη (16/2, 22:00) στο San Siro με την Inter για το πρώτο ματς της φάσης των «16» του Champions League.

Η Liverpool έφυγε με το τρίποντο από την έδρα της Burnley (0-1) για την 25η αγωνιστική της Premier League, με τον Fabinho να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και τους Reds να βρίσκονται ξανά στο -9 (54 β.) από την πρωτοπόρο Manchester City (63 β.), έχοντας και παιχνίδι λιγότερο.

Ο Fabinho έδιωξε το άγχος

Ο Klopp παρέταξε τη Liverpool με την κλασική επιθετική τριπλέτα Mane-Salah-Firmino, ωστόσο η Burnley ήταν εκείνη που μπήκε πιο αποφασιστικά στο παιχνίδι, απειλώντας με τους Brownhill (14′) και Cornet (17′), αλλά ο Alisson ήταν σε ετοιμότητα.

Η ομάδα του Klopp δημιούργησε την πρώτη της καλή φάση στο 21ο λεπτό, με τον Pope να αποκρούει στη γωνία του το συρτό σουτ του Keita, ενώ στο επόμενο ο Alexander-Arnold έδιωξε σωτήρια το πλασέ του Weghorst.

Οι βαθιές μπαλιές της Burnley προκαλούσαν προβλήματα στη Liverpool και ο συνδυασμός αέρας και βροχής δυσκόλευε ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Ο Alisson κράτησε όρθια την ομάδα του όταν χρειάστηκε και ο Fabinho έδωσε τη λύση πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Ο Alexander-Arnold εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, o Mane πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Βραζιλιάνος νίκησε τον Pope με διπλή προσπάθεια από κοντά, κάνοντας το 1-0 στο 40ό λεπτό.

Κράτησε το προβάδισμα και έφυγε με το τρίποντο

Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν εντελώς διαφορετική. Ούτε ρυθμός, ούτε ευκαιρίες. Η Liverpool έπαιζε με έναν στόχο: να κλείσει όλους τους χώρους και να φύγει με τους 3 βαθμούς από το Turf Moor.

Κι έτσι έγινε. Οι Reds είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο δεύτερο 45λεπτο, απείλησαν με τους Firmino (69′) και Fabinho (70′) και βρέθηκαν μια ανάσα από το δεύτερο γκολ στο 87ο λεπτό, όταν ο Salah έδωσε στον Jota, αλλά ο Πορτογάλος αστόχησε από θέση βολής.

Η Liverpool διατήρησε το 1-0 ως το τέλος και έφυγε με το τρίποντο από την έδρα της Burnley, πετυχαίνοντας την 4η διαδοχική της νίκη στο πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson; Fabinho, Henderson (Thiago 59′), Keita (Milner 90+2′); Salah, Mane (Jota 67′), Firmino

Burnley: Pope; Roberts, Tarkowski, Mee, Pieters; Lennon, Brownhill, Westwood, Cornet; Weghorst (Barnes 75′), Rodriguez (McNeil 62′)

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares