Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 18:45

London calling! Wembley calling! | Arsenal 0-2 Liverpool: Match Review

Η Liverpool επικράτησε με 2-0 της Arsenal στο Emirates χάρη σε δύο γκολ του Diogo Jota και προκρίθηκε στον τελικό του Carabao Cup, όπου θα αντιμετωπίσει την Chelsea (27/2) στο Wembley.

Επόμενο ματς για τους Reds, την Κυριακή (23/1, 16:00) στο Selhurst Park με την Crystal Palace για την 23η αγωνιστική της Premier League.

Ο Πορτογάλος μαέστρος (aka Diogo Jota) έστειλε τη Liverpool στον τελικό του Carabao Cup!

Μετά την ισοπαλία στο Anfield στο πρώτο ματς των ημιτελικών του Carabao Cup με την Arsenal, η Liverpool ταξίδεψε στο Emirates, όπου επικράτησε 2-0, με τον Jota (2 γκολ) να παίρνει από το χέρι τους Reds και να τους οδηγεί στον τελικό του Wembley, όπου θα βρουν μπροστά τους την Chelsea (27/2).

Στον πάγκο έμεινε ο Κώστας Τσιμίκας – Πρώτος εγχώριος τελικός για τη Liverpool μετά το 2016 κόντρα στη Manchester City για το Carabao Cup.

Παλικαρίσιο γκολ Jota και 1-0 οι Reds

Ο Klopp έκανε δύο αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στην Brentford (Kelleher αντί Alisson και Gordon αντί Oxlade-Chamberlain), με την Arsenal να μπαίνει πιο δυνατά στο ματς και να αγγίζει το γκολ στο 5ο λεπτό. Ο Lacazette εκτέλεσε το φάουλ από το ημικύκλιο της περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Η Liverpool απάντησε άμεσα, και το έκανε με γκολ. Ο Firmino βρήκε με τακουνάκι τον Alexander-Arnold, αυτός έβγαλε στον κενό χωρό τον Jota, με τον Πορτογάλο να αποφεύγει όποιον βρίσκει μπροστά του και με σουτ από το ύψος της περιοχής να κάνει το 0-1 στο 19ο λεπτό.

Μετά το γκολ οι Reds απέκτησαν τα ηνία του αγώνα και δεν επέτρεψαν ούτε στιγμή στην Arsenal να απειλήσει τα καρέ του Kelleher.

Ο Jota χτύπησε ξανά και «κλείδωσε» την πρόκριση στον τελικό

Η Liverpool κυριάρχησε σε όλο το δεύτερο 45λεπτο, παρότι κινδύνεψε να δεχτεί την ισοφάριση στο 49ο λεπτό, με τον Lacazette να βγαίνει απέναντι στον Kelleher αλλά να μη βρίσκει εστία.

Οι Reds απάντησαν δύο λεπτά αργότερα. Ο Jota έκανε εκπληκτική κούρσα από τα αριστερά, βρήκε στην καρδιά της περιοχής τον αμαρκάριστο Gordon, ο οποίος έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά.

Η Liverpool συνέχισε να πιέζει για το 2ο γκολ και έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες: ο Konate σημάδεψε με κεφαλιά το κάθετο δοκάρι του Ramsdale στο 57ο λεπτό, ενώ το σουτ από τα αριστερά του Robertson έφυγε άουτ.

Η πίεση απέφερε καρπούς, με τον Jota να πρωταγωνιστεί ξανά στο 77ο λεπτό. Ο Alexander-Arnold βρήκε με τρομερή μπαλιά ακριβείας τον Πορτογάλο, ο οποίος έκανε άψογο κοντρόλ και με υπέροχη λόμπα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2. Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε, αλλά κατοχυρώθηκε στη συνέχεια μέσω της χρήσης του VAR.

Ο Jota συνέχισε τις… πελατειακές του σχέσεις απέναντι στην Arsenal, καθώς στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια έχει σκοράρει πέντε φορές, με τους Gunners να ολοκληρώνουν με 10 παίκτες την αναμέτρηση, καθώς στο 90ό λεπτό ο Partey με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οι συνθέσεις

Arsenal: Ramsdale; Tomiyasu, White, Gabriel, Tierney; Lokonga, Odegaard; Saka, Smith Rowe (Partey 74′), Martinelli; Lacazette (Nketiah 74′)

Liverpool: Kelleher; Alexander-Arnold, Matip (Konate 46′), Van Dijk, Robertson; Fabinho, Henderson (Milner 75′), Jones; Gordon (Minamino 63′), Jota, Firmino (Williams 84′)

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares