Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022 17:48

Νιάτα και εμπειρία έφεραν την πρόκριση | Liverpool 4-1 Shrewsbury: Match Review

Η Liverpool χρειάστηκε να κάνει την ανατροπή για να πάρει τη νίκη απέναντι στη Shrewsbury στο Anfield και μαζί το εισιτήριο για τον 4ο γύρο του FA Cup.

Επόμενο ματς για τους Reds, την Πέμπτη (13/1) με την Arsenal στο Emirates για τον πρώτο ημιτελικό του Carabao Cup.

Η Shrewsbury έβαλε δύσκολα στη Liverpool των πολλών αλλαγών στο πρώτο ημίχρονο, αλλά οι Reds έκαναν την ανατροπή πριν την ανάπαυλα και επικράτησαν με 4-1 στο Anfield, παίρνοντας την πρόκριση στον 4ο γύρο του FA Cup. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Cardiff στο Anfield (4-7/2).

Η ομάδα της League One προηγήθηκε με τον Udoh, η Liverpool γύρισε το ματς πριν το ημίχρονο με γκολ του Kaide Gordon (πρώτο επαγγελματικό γκολ με τον σύλλογο) και του Fabinho με πέναλτι. Ο Firmino που πέρασε ως αλλαγή πέτυχε το τρίτο γκολ της Liverpool και ο Fabinho με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Ο Κώστας Τσιμίκας πήρε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής, περνώντας στο ματς στις καθυστερήσεις, ωστόσο πρόλαβε να συμβάλλει στο τέταρτο γκολ της Liverpool, το οποίο ξεκίνησε από εκτέλεση φάουλ του Έλληνα αριστερού μπακ.

Η Shrewsbury… πάγωσε το Anfield, αλλά η Liverpool έφερε τα πάνω κάτω

Ο Jurgen Klopp ανάρρωσε από τον κορωνοϊό και επέστρεψε στον πάγκο, παρατάσσοντας μια μίξη φρεσκάδας και εμπειρίας κόντρα στη Shrewsbury.

Ο Gordon δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή στο 20ό λεπτό με σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Marosi έδιωσε σε κόρνερ. Λίγο αργότερα, η ομάδα της League One κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Ο Ogbeta έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Konate έκανε λάθος εκτίμηση και ο Udoh με προβολή από τη μικρή περιοχή νίκησε τον Kelleher για το 1-0 στο 27ο λεπτό.

Η Liverpool απάντησε άμεσα. Μετά από ωραία εναλλαγή της μπάλας από τα δεξιά, ο Bradley βρήκε τον Gordon μέσα στην περιοχή, ο οποίος έκανε ωραία προσποίηση και έκανε το 1-1 στο 34ο λεπτό.

Αυτό ήταν το πρώτο επαγγελματικό γκολ του Gordon στον σύλλογο και σε ηλικία 17 χρονών και 96 ημερών έγινε ο δεύτερος νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Liverpool (μετά τον Ben Woodburn το 2016 κόντρα στη Leeds σε ηλικία 17 χρονών και 45 ημερών).

Οι Reds έψαχναν την ανατροπή πριν το ημίχρονο και την πέτυχαν. Αφού το γκολ του Bowman στο 35ο λεπτό δεν μέτρησε ως οφσάιντ, ο Ebanks-Landell ακούμπησε την μπάλα με το χέρι προ του Van Dijk στην περιοχή της Shrewsbury, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Fabinho για το 2-1 στο 44ο λεπτό.

Βραζιλιάνικη… πινελιά στο δεύτερο ημίχρονο

Η Liverpool έριξε ρυθμούς στο δεύτερο μέρος, δεν απείλησε ιδιαίτερα (με εξαίρεση τη μεγάλη ευκαιρία του Dixon-Bonner από τη μικρή περιοχή στο 49ο λεπτό) και άφηνε ανοιχτό το ματς, δίνοντας έτσι ελπίδες στους φιλοξενούμενους για να ισοφαρίσουν.

Ωστόσο, οι Reds κλείδωσαν τη νίκη στο 78ο λεπτό, με τον Firmino που είχε περάσει ως αλλαγή να σκοράρει με εντυπωσιακό τακουνάκι για το 3-1.

Ο Klopp στις καθυστερήσεις πέρασε και τον Κώστα Τσιμίκα στο ματς και παρότι δεν αγωνίστηκε πολύ, πρόλαβε να βάλει το… λιθαράκι του. Κι αυτό διότι, ο Έλληνας αμυντικός εκτέλεσε με γέμισμα ένα φάουλ από τα δεξιά στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, βρίσκοντας τον Fabinho, η κεφαλιά του κόντραρε αλλά στη συνέχεια με δυνατό σουτ από τα πλάγια διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Οι συνθέσεις

Liverpool: Kelleher; Bradley (Norris 90+2′), Konate, Van Dijk, Robertson (Tsimikas 90+2′); Fabinho, Morton, Dixon-Bonner (Firmino 64′); Gordon (Frauendorf 80′), Jones, Woltman (Minamino 46′)

Shrewsbury: Marosi; Pennington, Ebanks-Landell, Nurse; Bennett (Daniels 88′), Leahy (Caton 90+2′), Davis, Vela, Ogbeta (Pierre 83′); Udoh (Janneh 83′), Bowman (Bloxham 83′)

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares