Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021 12:19

Top of the League | Liverpool 3-0 Crystal Palace: Match Review

Η Liverpool επικράτησε με 3-0 της Crystal Palace στο Anfield και πάτησε στην κορυφή της Premier League – 100 γκολ ο Mane με την κόκκινη φανέλα, βασικός ο Τσιμίκας.

Επόμενο ματς για τους Reds, την Τρίτη (21/9, 21:45) με τη Norwich στο Carrow Road για τον 3ο Γύρο του Carabao Cup.

So far, so good για τη Liverpool!

Οι Reds επικράτησαν με 3-0 στο Anfield της Crystal Palace για την 5η αγωνιστική της Premier League, πέτυχαν την 4η φετινή τους νίκη, περνώντας στην κορυφή με 13 βαθμούς.

Ο Mane έδωσε τη λύση στη Liverpool πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου με το 100ό του γκολ με τους Reds, ο Salah πέτυχε το 101ο γκολ σε 150 συμμετοχές στην Premier League (και 130ο συνολικά σε 209 συμμετοχές, μπαίνοντας στους 10 All-Time Top Scorers του συλλόγου) και ο Keita άνοιξε λογαριασμό στη φετινή σεζόν.

Αξιοσημείωτη είναι και η παρουσία του Κώστα Τσιμίκα, ο οποίος ξεκίνησε στο βασικό σχήμα, αντικαθιστώντας τον Robertson που πήρε ανάσες, και αγωνίστηκσε σε όλο το παιχνίδι. Ο Έλληνας αμυντικός ήταν αξιοπρεπέστατος στα καθήκοντά του και μάλιστα είχε συμμετοχή σε 2 από τα 3 γκολ της ομάδας του.

Δυσκολεύτηκε η Liverpool αλλά ο Mane έβγαλε το… 100άρι και έδωσε τη λύση

Ο Klopp παρέταξε με αλλαγές την άμυνα της Liverpool, με τον Τσιμίκα να παίρνει τη θέση του Robertson, ο Milner στα δεξιά αντί του Alexander-Arnold (ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής λόγω ασθένειας) και ο Konate πήρε τη θέση του Gomez, κάνοντας το επίσημο ντεμπούτο του με τη Liverpool. Από το κέντρο της άμυνας δεν θα μπορούσε να λείπει ο Van Dijk που έφτασε τις 100 συμμετοχές στην Premier League με την κόκκινη φανέλα.

Η Palace ξεκίνησε δυνατά και απείλησε πρώτη μόλις στο 2ο λεπτό, με τον Alisson σώζει τη Liverpool διώχνοντας την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή της εστίας του. Η Liverpool πήρε τον έλεγχο στη συνέχεια και απάντησε στις ευκαιρίες με τον Jota στο 9ο λεπτό, ενώ ο Henderson δεν μπόρεσε από κοντά να σκοράρει, με τον Guaita να διώχνει σε κόρνερ.

Ο Τσιμίκας ήταν πολύ δραστήριος από το ξεκίνημα και βοηθούσε αρκετά στον επιθετικό τομέα τους Reds με τα ανεβάσματά του. Στο 31ο λεπτό, μάλιστα, έβγαλε μια εξαιρετική σέντρα από τα αριστερά, βρίσκοντας τον Salah στο δεύτερο δοκάρι, αλλά το σουτ του Αιγύπτιου κατέληξε στην αγκαλιά του Guaita.

Η Liverpool συνέχισε την ασφυκτική πίεσή της και έχασε μοναδική ευκαιρία με τον Jota στο 37ο λεπτό να σκοράρει, αλλά ο Πορτογάλος… κατάφερε να αστοχήσει από το μισό μέτρο. Ωστόσο, η ομάδα του Klopp πήρε το προβάδισμα πριν την ανάπαυλα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσιμίκα από τα αριστερά, ο Salah έκανε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, ο Guaita απέκρουσε και ο Mane πήρε το ριμπάουντ από κοντά, κάνοντας το 1-0 στο 43ο λεπτό.

Αυτό ήταν το 100ό γκολ του Mane με τη φανέλα της Liverpool σε όλες τις διοργανώσεις και το 9ο διαδοχικό που πετυχαίνει κόντρα στους Λονδρέζους.

Ιστορικό ρεκόρ ο Salah, το… κερασάκι στην τούρτα ο Keita

Η Liverpool έριξε ρυθμούς στο δεύτερο ημίχρονο, κάτι που έδωσε το δικαίωμα στην Palace να γίνει πιο επικίνδυνη. Οι Reds απείλησαν με τους Salah (46′, 58′) και Mane (68′), με τους φιλοξενούμενους να χάνουν μεγάλη ευκαιρία στο 72ο λεπτό, με τον Alisson να σώζει έγκαιρα την μπάλα μπροστά από τον Edouard.

Στο μεταξύ, ο Thiago αποχώρησε ως τραυματίας και στη θέση του πέρασε ο Keita. Μετά και την ευκαιρία της Palace, η Liverpool «κλείδωσε» τη νίκη στο 78ο λεπτό. Ο Τσιμίκας εκτέλεσε το κόρνερ, ο Van Dijk έκανε την κεφαλιά ανάμεσα σε δύο παίκτες και στη συνέχεια ο Salah με μονοκόμματο σουτ σημείωσε το 2-0.

Έτσι, έφτασε τα 101 γκολ σε 150 συμμετοχές στην Premier League και 130 τέρματα σε 209 εμφανίσεις συνολικά με τη Liverpool. Ένα τρομερό κατόρθωμα που τον ανέβασε στην κορυφαία δεκάδα των σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου!

Στο 81ο λεπτό λεπτό ο Edouard έχασε νέα ευκαιρία για να σκοράρει, με τον Alisson να τον σταματάει ξανά και o Keita με φοβερό σουτ από το ύψος της περιοχής, έστειλε την μπάλα στη γωνία του Guaita, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

Οι συνθέσεις:

Liverpool: Alisson; Milner, Konate, Van Dijk, Tsimikas; Fabinho, Henderson (Origi 87′), Thiago (Keita 61′; Salah, Mane, Jota (Jones 76′)

Crystal Palace: Guaita; Ward, Guehi, Andersen, Mitchell; Kouyate, McArthur (Riedewald 65′), Gallagher; Ayew, Benteke (Edouard 65′), Zaha

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares