Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 11:22

Σπουδαία νίκη με… παγωμένα χαμόγελα | Leeds United 0-3 Liverpool: Match Review

Η Liverpool πέρασε σαν… σίφουνας από το Elland Road, επικρατώντας με 3-0 της Leeds United για την 4η αγωνιστική της Premier League στη σκιά του σοκαριστικού τραυματισμού του Harvey Elliott, ο οποίος αναμένεται να χειρουργηθεί μέσα στην εβδομάδα – Ιστορικό ρεκόρ για Salah.

Επόμενο ματς για τους Reds, την Τετάρτη (15/9, 22:00) με τη Milan στο Anfield για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Μετά τη διακοπή για τις Εθνικές ομάδες, η δράση στην Premier League επέστρεψε, με τη Liverpool να είναι κεφάτη και να επικρατεί άνετα 3-0 της Leeds United στο Elland Road, πιάνοντας στην κορυφή τις Manchester United και Chelsea στους 10 βαθμούς μετά από 4 αγωνιστικές.

Ο Mo Salah έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Klopp, γράφοντας ιστορία καθώς πέτυχε το 100ό του γκολ στην Premier League, ο Fabinho «κλείδωσε» τη νίκη, ενώ ο Mane έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα.

Ωστόσο, η σπουδαία εκτός έδρας νίκη αποδείχτηκε «πύρρειος», καθώς το παιχνίδι στιγματίστηκε από έναν σοκαριστικό τραυματισμό του Harvey Elliott μετά από σκληρό μαρκάρισμα του Struijk, ο οποίος αποβλήθηκε. Ο ταλαντούχος νεαρός έλαβε εξιτήριο από το Νοσοκομείο του Leeds και θα περάσει την πόρτα του χειρουργείου μέσα στην εβδομάδα.

Προβάδισμα με ιστορικό ρεκόρ από τον Salah

Με τριπλέτα Mane-Salah-Jota στην επίθεση παρατάχθηκε η Liverpool στο ξεκίνημα, με τον Klopp να εμπιστεύεται για άλλη μια φορά τον νεαρό Harvey Elliott στον χώρο της μεσαίας γραμμής, ενώ επέστρεψαν και οι δύο Βραζιλιάνοι, Alisson και Fabinho, καθώς η FIFA ενημέρωσε τις ομάδες ότι αποσύρει την απόφαση της για τιμωρία των Βραζιλιάνων ποδοσφαιριστών.

Οι Reds ξεκίνησαν δυναμικά και πήραν από νωρίς τον έλεγχο του παιχνιδιού, παρότι η ομάδα του Bielsa απείλησε πρώτη στο 5ο λεπτό, με τον Alisson να διώχνει με γροθιές το σουτ του Rodrigo μέσα από την περιοχή.

Η Liverpool ανέβασε ρυθμούς, κυριάρχησε απόλυτα, έχασε μια ευκαιρία με τον Jota στο 14′ και λίγο αργότερα πήρε αυτό που δικαιούταν. Στο 20ό λεπτό, ο Fabinho βρήκε τον Alexander-Arnold στα δεξιά της περιοχής, εκείνος πάσαρε παράλληλα στην περιοχή στον Salah και ο Αιγύπτιος έκανε το 0-1.

Με αυτό το γκολ ο Salah έγινε μέλος ενός ξεχωριστού κλαμπ. Ο 29χρονος έγραψε ιστορία καθώς έφτασε τα 100 γκολ στην Premier League σε συνολικά 162 ματς (98 με τη Liverpool, 2 με την Chelsea) και έγινε ο 30ος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της λίγκας που το καταφέρνει και ο 5ος γρηγορότερος που φτάνει στη συγκεκριμένη ιστορική επίδοση.

Η Liverpool έχασε άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμά της στο πρώτο ημίχρονο, με τον Mane να αστοχεί από το ύψος της μικρής περιοχής στο 25ο λεπτό, ενώ το δυνατό σουτ του Elliott στο 38ο λεπτό πέρασε δίπλα από την εστία του Meslier. Από την πλευρά της, η Leeds «άγγιξε» την ισοφάριση με τον Ayling να μη βρίσκει στόχο από τη μικρή περιοχή στο 44ο λεπτό.

«Κλείδωσε» η νίκη με Fabinho-Mane, «πάγωσαν» τα χαμόγελα με τον σοβαρό τραυματισμό του Elliott

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Reds να πετυχαίνουν γρήγορα το δεύτερο γκολ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Alexander-Anrold, ο Matip πήρε την κεφαλιά και στη συνέχεια ο Fabinho εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες στην περιοχή της Leeds και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2 στο 50ό λεπτό.

Λίγο αργότερα, όμως, τα χαμόγελα… πάγωσαν. Στο 58ο λεπτό, ο Elliott έβγαινε στην αντεπίθεση, αλλά ο Struijk τον ανέτρεψε με ένα σκληρό τάκλιν. Το ιατρικό τιμ της ομάδας του Klopp μπήκε αμέσως στον αγωνιστικό χώρο για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στον 18χρονο.

Ο Elliott τελικά έφυγε από το γήπεδο με φορείο και χειροκροτήθηκε από όλο το γήπεδο (με τον ίδιο να ανταποδίδει το χειροκρότημα), ενώ ο Struijk αντίκρισε απευθείας την κόκκινη κάρτα και άφησε τη Leeds με δέκα παίκτες στο 60ό λεπτό.

Ο Klopp προσπάθησε να εμψυχώσει τους παίκτες του, οι οποίοι έδειχναν σοκαρισμένοι, με τη Liverpool να έχει τον έλεγχο μέχρι το τέλος και να φτάνει στο 0-3 με τον Mane (ο οποίος μέχρι τότε είχε χάσει αρκετές ευκαιρίες) να νικάει από κοντά με δυνατό σουτ τον Meslier στο 90+2′.

Οι συνθέσεις:

Leeds United: Meslier; Ayling, Cooper, Llorente (Struijk 33′), Firpo; Phillips, Dallas; Raphinha, Rodrigo (Roberts 46′), Harrison (James 68′); Bamford

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson; Fabinho, Elliott (Henderson 63′), Thiago (Keita 90+3′); Salah, Mane, Jota (Oxlade-Chamberlain 82′)

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares