Κυριακή, 01 Αυγούστου 2021 15:13

Και στους τρεις της Αθήνας...

Μία συγκεκριμένη λίστα, αυτή των «πράσινων», «κόκκινων» και «κίτρινων», τουλάχιστον σε μία στιγμή της καριέρας τους, αυξάνει...

 

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Λινάρδος

Με αφορμή την μετακίνηση του Βασίλη Καββαδά στον Παναθηναϊκό, αλλά και την -κατά πώς φαίνεται- σχεδόν πλήρη συμφωνία μεταξύ ΑΕΚ και Γιώργου Μπόγρη, εκείνοι που φόρεσαν και τις τρεις φανέλες των μεγάλων ιστορικών λαοφιλών αθηναϊκών συλλόγων, γίνονται περισσότεροι! Φυσικά, οι προαναφερθέντες, όπως και όσοι καταγράφουμε παρακάτω, έπαιξαν -σε κάποια στιγμή της πορείας τους- και σε άλλες μεγάλες ομάδες, αλλά αυτό είναι αντικείμενο άλλης ανάλυσης.

Μετά λοιπόν την δημοσιοποίηση των πιο πρόσφατων ντιλ, Καββαδάς αλλά και Μπόγρης θα μπουν αυτόματα σε μία ιδιαίτερη λίστα και εξόχως ξεχωριστής σημασίας.

Που σημαίνει ότι οι διεθνείς σέντερ, που γίνονται ολοένα και σημαντικότεροι για λύσεις στην ρακέτα, όσο περνούν τα χρόνια, θα έχουν παίξει πλέον και στους τρεις μεγάλους της Αθήνας, της Αττικής αν προτιμάτε. Ας δούμε εξάλλου, τις υπόλοιπες γνώριμές μας περιπτώσεις, με παίκτες που πέρασαν κάποια από τα μπασκτικά τους χρόνια στους «τρεις»:

Ενδεικτικά λοιπόν. Ο Γιάννης Μπουρούσης, που πρόσφατα αποστρατεύτηκε από το μπάσκετ, είναι ένας εκ των παικτών που συνδύασαν την πορεία τους, μεταξύ άλλων, με τις τρεις μεγάλες ομάδες. Δηλαδή που έπαιξαν, με λίγα λόγια, σε ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό. Τυχαία η σειρά ή μάλλον στοχευμένα, βάσει -χρονικά- της καριέρας του Μπουρούση.

Πριν ή μετά από εκείνον το τριπλό βήμα έκαναν -με οποιαδήποτε σειρά- οι: Ματ Λοτζέσκι, Αριαν Κόμαζετς, Ανδρέας Γλυνιαδάκης, Γιάννης Αθηναίου, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Δημήτρης Παπανικολάου, Χάρης Γιαννόπουλος και ο Βασίλης Ξανθόπουλος (νεαρός ξεκινούσε κάποτε από τις υποδομές του Ολυμπιακού, στον προθάλαμο του αντρικού). Αλλοι δέθηκαν λιγότερο ή περισσότερο με κάποια από τις ομάδες αυτές.

Το αν η ιστορία θα... επαναληφθεί και εάν θα μπουν στην σχετική -όχι και πολύ μακρά- λίστα και άλλοι, θα φανεί. Πάντως, μέχρι πρόσφατα υπήρχε έντονο και το σενάριο για τον Αντώνη Κόνιαρη. Εφόσον παίξει στην ΑΕΚ κι εκείνος, εισέρχεται μεμιάς στο κλειστό αυτό κλαμπ που αναφέρουμε. Η ακόμη ακόμη και εφόσον ο Γόντικας πχ παίξει στον Ολυμπιακό.

Φυσικά, υπάρχουν πολλοί που έπαιξαν σε δύο εκ των τριών μεγάλων της Αθήνας, αλλά αυτή είναι μια άλλη κατηγορία, διαφορετικό κεφάλαιο.

Μην ξεχνάμε πως και στους κόουτς ισχύει κάτι ανάλογο. Για παράδειγμα, πολλοί τίμησαν δύο από τα τρία χρώματα φανέλας, αλλά υπάρχουν και άλλοι, σαν τον Λευτέρη Σούμποτιτς (και τον Θανάση Παπαχατζή), που, ενδεικικά/χαρακτηριστικά, δούλεψαν και στους τρεις συλλόγους. Ή παλιότερα οι εκλιπόντες κόουτς Κώστας Αναστασάτος και Κώστας Μουρούζης.

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares