Σάββατο, 26 Ιουνίου 2021 21:20

Το παραμύθι της Δανίας συνεχίζεται

Η Δανία επικράτησε θριαμβευτικά με 4-0 της Ουαλίας και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Euro, όπου θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Ολλανδία-Τσεχία (27/6, 19:00).

Η Δανία διέλυσε με 4-0 επί της Ουαλίας στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» στο ματς που άνοιξε την αυλαία της φάσης των «16» του Euro και προκρίθηκε με θριαμβευτικό τρόπο στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Κάσπερ Ντόλμπεργκ με δύο γκολ έβαλε τη σφραγίδα του στο ματς, με τους Γιόακιμ Μέλε και Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ να βάζουν… το κερασάκι στην τούρτα και να στέλνουν στους «8» τη Δανία, η οποία βρέθηκε σε αγώνες νοκ-άουτ μετά από 17 χρόνια. Οι Δανοί θα αντιμετωπίσουν το Σάββατο 3 Ιουλίου (19:00) στο Μπακού τη νικήτρια που θα προκύψει από το ζευγάρι Ολλανδία-Τσεχία (27/6, 19:00).

Οι Ουαλοί ξεκίνησαν δυναμικά στο ματς και απείλησαν δύο φορές με τον Μπέιλ (10′, 12′), με την μπάλα να φεύγει δίπλα από την εστία του Σμάιχελ, με τον Δανό τερματοφύλακα να μπλοκάρει το σουτ του Τζέιμς στο 18′.

Παρότι δεν είχε δημιουργήσει φάση στο παιχνίδι, η Δανία κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Ο Ντόλμπεργκ βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και με εκπληκτικό νίκησε τον Γουόρτντ για το 0-1.

Η ομάδα του Χιούλμαντ έχασε ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά της στο 32′, όταν ο Ντάμσγκαρντ έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, με τον Ντόλμπεργκ να επιχειρεί το τακουνάκι από τη μικρή περιοχή, αλλά ο Γουόρντ απέκρουσε. Ο τερματοφύλακας των Ουαλών χρειάστηκε να επέμβει και στις καθυστερήσεις σε σουτ του Μέλε από τα αριστερά στην περιοχή.

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, οι Δανοί έκαναν εντυπωσιακή εκκίνηση στο δεύτερο ημίχρονο και στο 48′ βρήκαν ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Μπρέθγουέϊτ έκανε το γύρισμα από τα δεξιά στη μικρή περιοχή, ο Γουίλιαμς έδιωξε αλλά η μπάλα πήγε πάνω στον Ντόλμπεργκ, ο οποίος από κοντά έκανε το 0-2 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Η ομάδα του Πέιτζ ανέβασε ρυθμό, πήρε την κατοχή στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Σμάιχελ. Από τη μεριά τους, οι Δανοί ήταν πιο επικίνδυνοι στην επίθεση, με τους Μπρέθγουεϊτ και Άντερσεν στο 86′ να αστοχούν από κοντά και να χάνουν την ευκαιρία για ένα τρίτο γκολ.

Πάντως, η Δανία δεν σταμάτησε να απειλεί και κατάφερε να πετύχει άλλα δύο γκολ. Στο 88′, ο Μέλε έκανε ωραία κίνηση στην περιοχή των Ουαλών και με δυνατό σουτ σημείωσε το 0-3, ενώ στις καθυστερήσεις ο Μπρέθγουεϊτ διαμόρφωσε το τελικό 0-4.

Ουαλία (Ρομπ Πέιτζ): Γουόρντ, Mπ.Ντέιβις, Ροντόν, Κ.Ρόμπερτς (40’ Ν.Ουίλιαμς), Μέπαμ, Άλεν, Μορέλ (60’ Γουίλσον), Τζέιμς (78’ Μπρουκς), Ράμσεϊ, Μπέιλ, Μουρ (78’ Τ.Ρόμπερτς)

Δανία (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Κίερ (77’ Άντερσεν), Βέστεργκαρντ, Κρίστενσεν, Στρίγκερ Λάρσεν (77’ Μποΐλεσεν), Ντιλέινι (60’ Γένσεν), Χόιμπιεργκ, Μέλε, Μπρέθγουεϊτ, Ντόλμπεργκ (70’ Κορνέλιους), Ντάμσγκααρντ (60’ Νόργκααρντ).

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares