Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 18:18

Ο Φόρσμπεργκ έδωσε τη λύση στη Σουηδία

Ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Έμιλ Φόρσμπεργκ ήταν αρκετό για τη Σουηδία ώστε να «ξεκλειδώσει» την άμυνα της Σλοβακίας και να επικρατήσει με σκορ 1-0.

Σουηδία και Σλοβακία διασταύρωσαν τα ξίφη τους για τη 2η αγωνιστική του πέμπτου ομίλου του Euro 2020, με τους Σκανδιναβούς να φεύγουν με τη νίκη επικρατώντας 1-0 των αντιπάλων τους χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Έμιλ Φόρσμπεργκ στο 77′.

Ένα παιχνίδι που δεν είχε πολλά να δώσει στο πρώτο ημίχρονο από πλευράς ευκαιριών, μας χάρισε ένα εντυπωσιακό β΄μέρος, με τη Σουηδία να πιέζει ασφυκτικά για το γκολ που θα της χάριζε τη νίκη. Τελικά αυτό ήρθε προς το τέλος του αγώνα και έτσι το σύνολο του Γιάνε Άντερσον έπιασε στους 4 βαθμούς τους αντιπάλους του στην κορυφή της βαθμολογίας.

Στο πρώτο ημίχρονο δεν υπήρχαν πολλές ευκαιρίες, με τις δύο ομάδες να κοιτούν αρχικά να «καταστρέψουν» τις επιθέσεις των αντιπάλων παρά να δημιουργήσουν, θέλοντας κυρίως να μην πάρουν πολλά ρίσκα. Η Σουηδία ήταν εκείνη που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τις ευκαιρίες να είναι ελάχιστες και καθόλου επικίνδυνες. Έτσι ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου με τους παίκτες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια χωρίς να καταφέρουν να σκοράρουν (0-0).

Στο δεύτερο μέρος η αναμέτρηση βελτιώθηκε αισθητά. Η Σουηδία άρχισε σιγά-σιγά να βρίσκει ρυθμό και να δημιουργεί ευκαιρίες πιέζοντας σε μεγάλο βαθμό την άμυνα της Σλοβακίας, από… αέρος με σέντρες, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί το ύψος του Ίσακ. Ο Ντουμπράφκα είχε κατεβάσει… ρολά μοιάζοντας ανίκητος με τις τρομερές του επεμβάσεις, όντας ο κορυφαίος του αγώνα.

Από κορυφαίος όμως ο Σλοβάκος τερματοφύλακας έγινε μοιραίος, αφού μετά την εξαιρετική κάθετη πάσα του Ίσακ στον Κουάισον, ο τελευταίος τσίμπησε τη μπάλα και ο Ντουμπράφκα υπέπεσε σε πέναλτι. Ο Φόρσμπεργκ έστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα και στο 77′ έγραψε το 1-0.

Οι Σουηδοί πίεσαν και για ένα δεύτερο γκολ, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Από την άλλη πλευρά η Σλοβακία δεν βρήκε τη μεγάλη ευκαιρία και έτσι οι Σκανδιναβοί κατάφεραν να φύγουν με τη νίκη, παίρνοντας το πρώτο «τρίποντο» τους στη διοργάνωση μετά την ισοπαλία με την Ισπανία.

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares