Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021 23:59

2/2 και πρόκριση στους «16» για την Ολλανδία

Μετά τη δραματική νίκη της στην πρεμιέρα επί της Ουκρανίας με 3-2, η Ολλανδία έκανε το 2/2 στον Γ' όμιλο, επικρατώντας με 2-0 της Αυστρίας και πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης στους «16» του Euro 2020.

Η ομάδα του Ντε Μπουρ ήταν ανώτερη σε όλο το παιχνίδι, πήρε το προβάδισμα μόλις στο 11' με πέναλτι του Ντεπάι και «κλείδωσε» την υπόθεση νίκη με γκολ του Ντάμφρις στο 67'. Έτσι, μετά την Ιταλία και το Βέλγιο, η Ολλανδία γίνεται η τρίτη χώρα που εξασφαλίζει την πρόκρισή της στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης.

Παρότι δεν υπήρχε ευκαιρία στα πρώτα λεπτά, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα. Ο Ντάμφρις πάτησε στην περιοχή από τα δεξιά, ο Αλάμπα τον ανέτρεψε και ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι, με τον Ντεπάι να το εκτελεί εύστοχα και να κάνει το 1-0 στο 11'.

Οι «Οράνιε» συνέχισαν να έχουν την κατοχή και να ελέγχουν το παιχνίδι, απειλώντας στο 24' με τον Ντεπάι να κάνει το σουτ από τα δεξιά αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν την πρώτη φάση στο 35', με το σουτ του Χιντερέγκερ να φεύγει άουτ.

Η ομάδα του Ντε Μπουρ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά της στο 40'. Ο Βαϊνάλντουμ βρήκε με βαθιά μπαλιά τον Βέκχορστ στην περιοχή από τα δεξιά, εκείνος έκοψε στον Ντεπάι, αλλά εκείνος έστειλε την μπάλα ψηλά.

Η Αυστρία πατούσε καλύτερα στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν μπορούσε να φανεί απειλητική. Οι Ολλανδοί έχασαν τεράστια διπλή ευκαιρία στο 61', με τους Ντε Φράι και Ντε Λιχτ να μην μπορούν να σκοράρουν από κοντά, αλλά λίγο αργότερα «κλείδωσαν» το τρίποντο. Στο 67', ο Ντεπάι έβγαλε με τακουνάκι τον Μάλεν, αυτός βγήκε τετ-α-τετ με τον Μπάχμαν και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Ντάμφρις, ο οποίος από κοντά έκανε το 2-0.

Η Αυστρία προσπάθησε να αντιδράσει, έχασε ευκαιρίες με τους Αλάμπα (81') και Ονισίγουο (85') αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει, μένοντας στους 3 βαθμούς, όσους έχει και η Ουκρανία - οι δυο τους παίζουν στην τελευταία αγωνιστική (21/6).

Ολλανδία(Φρανκ ντε Μπουρ): Στεκέλενμπουργκ, Ντάμφρις, Μπλιντ (64’ Ακέ), Ντε Λιχτ, Ντε Φράι, Φαν Άανχολτ (65’ Βάινταλ), Ντε Ρόουν (74’ Χράφενμπερχ), Βαϊνάλντουμ, Φ.Ντε Γιονγκ, Ντεπάι (82’ Λουκ Ντε Γιονγκ), Βέγκχορστ (64’ Μάλεν)

Αυστρία (Φράνκο Φόντα): Μπάχμαν,Ούλμερ, Ντράγκοβιτς (84’ Ονίσιουο), Χιντερέγκερ, Αλάμπα, Γκρέγκοριτς (61’ Κάλαϊντζιτς), Ζάμπιτσερ, Λάινερ, Σλάγκερ (84’ Λίνχαρτ), Μπαουμγκάρτνερ (70’ Λατσάρο), Λάιμερ (61’ Γκρίλιτς)

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares