Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 20:01

Μεγάλη νίκη των Τσέχων με γκολάρα της χρονιάς από τον Σικ

Νικηφόρα πρεμιέρα για την Τσεχία στο Euro 2020, καθώς ενώπιον 12.000 φιλάθλων επικράτησε της Σκωτίας με 2-0 στο «Χάμπντεν Παρκ» της Γλασκόβης, στο πλαίσιο του 4ου ομίλου, όπου συμμετέχουν και Αγγλία, Κροατία.

Πρόσωπο της αναμέτρησης ήταν ο 25χρονος επιθετικός της Λεβερκούζεν Πάτρικ Σικ, που άνοιξε το σκορ στο 42΄ με κεφαλιά από σέντρα του Τσούφαλ και διπλασίασε στο 52΄ με ένα εκπληκτικό σουτ από τα περίπου 50 μέτρα!

Κάπως έτσι η Τσεχία ξεκίνησε δυναμικά στο «κόλπο» της πρόκρισης στην επόμενη φάση, καταγράφοντας την τέταρτη νίκη στις συνολικά πέντε συναντήσεις της (έχει και μία ισοπαλία) με τη Σκωτία.

Η απουσία του αμυντικού της Άρσεναλ, Κίεραν Τιέρνι (ο οποίος ήταν εκτός των 23), ήταν η μόνη έκπληξη στην ενδεκάδα της Σκωτίας, που παρουσίασε ο Στιβ Κλαρκ, αντικαθιστώντας τον με τον οπισθοφύλακα της Λιντς, Λίαμ Κούπερ, και μετατοπίζοντας τον Τζακ Χέντρι στα αριστερά.

Κλασική η ενδεκάδα των Τσέχων, δεδομένης της τιμωρίας του αμυντικού τους, Όντρεϊ Κούντελα (Σλάβια Πράγας), για ρατσιστική επίθεση κατά τη διάρκεια ενός αγώνα Europa League, με τη Ρέιντζερς στις 18 Μαρτίου στη Γλασκόβη.

Οι Σκωτσέζοι, τυπικά και ουσιαστικά οικοσεσπότες, ξεκίνησαν καλύτερα αλλά δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν με επιτυχία τις ευκαιρίες των Ντάικς (18’) και –κυρίως- του Ρόμπερτσον (32’), όταν βρέθηκε σε θέση για γκολ, σούταρε αλλά απέκρουσε σε κόρνερ ο Βάτσλικ. Έτσι ο Σικ, που είχε προειδοποιήσει από το 16’, άνοιξε (42’) το σκορ, όταν με γυριστή κεφαλιά από σέντρα του Κουφάλ, νίκησε τον Μάρσαλ.

Ο σκόρερ προσπάθησε με την έναρξη της επανάληψης (46’) να «καθαρίσει» το ματς, αλλά αυτή τη φορά ο Μάρσαλ σταμάτησε το σουτ που επιχείρησε. Άμεση (48’) η «απάντηση» των Σκωτσέζων, αλλά το σουτ του Χέντρι σταμάτησε το δοκάρι, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Βάτσλικ με υπερπροσπάθεια δεν απέτρεψε το αυτογκόλ του Κάλας.

Όμως ο 25χρονος επιθετικός της Λεβερκούζεν, Πάτρικ Σικ, επιβεβαιώνοντας το «νόμο» το ποδοσφαίρου περί ευκαιριών, λίγο κάτω από τη σέντρα, βλέποντας τον Μάρσαλ εκτός εστίας, επιχείρησε σουτ, σημειώνοντας (52’) ένα πανέμορφο γκολ (0-2), σημειώνοντας το 8ο γκολ στις 11 τελευταίες του διεθνείς εμφανίσεις.

Η Σκωτία προσπάθησε να αντιδράσει, δημιουργώντας τρεις πολύ καλές ευκαιρίες (61’ σε σουτ του Αρμστρονγκ, 65’ σε κεφαλιά του Χέινλι και 66’ με τον Ντάικς), χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Η τελευταία μεγάλη χαμένη ευκαιρία (90') ήταν για την Τσεχία, με πρωταγωνιστή τον επιθετικό του ΠΑΟΚ, Μίχαελ Κρμέντσικ (αντικατέστησε τον Σικ στο 87'), ο οποίος δε μπόρεσε να νικήσει τον Μάρσαλ.

naftemporiki.gr

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares