Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021 20:00

Πρώτη νίκη σε πρεμιέρα Euro η Αγγλία

Την πρώτη της νίκη σε πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πανηγύρισε σήμερα η Αγγλία, η οποία επικράτησε 1-0 της Κροατίας στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Δ' ομίλου της διοργάνωσης.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, που διεξήχθη στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου πέτυχε στο 57ο λεπτό ο Ραχίμ Στέρλινγκ, «σπάζοντας» την κακοδαιμονία της εθνικής ομάδας της χώρας του, η οποία δεν είχε νικήσει ποτέ σε πρεμιέρα της σε EURO.

Η Αγγλία μετρούσε 5 ισοπαλίες και 4 ήττες, ενώ η Κροατία, στο μεταξύ, ήταν αήττητη στις πέντε πρεμιέρες στο Euro (4 νίκες και 1 ισοπαλία.

Η ομάδα του Γκάρεθ Σαουγκέιτ μπήκε πολύ δυνατά και στο πρώτο 20λεπτο πίεσε ασφυκτικά την κροατική άμυνα, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες, με σημαντικότερη το σουτ του Φιλ Φόντεν στη ρίζα του δεξιού δοκαριού του Λιβάκοβιτς στο 6ο λεπτό.

Η Κροατία στο πρώτο μέρος είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και μετά το 25' κατάφερε να ισορροπήσει κάπως το ματς και να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο, προς την εστία του Πίκφορντ.

Η Αγγλία μπήκε δυναμικά και στην επανάληψη και συνέχισε να πιέζει την αντίπαλη άμυνα, ψάχνοντας το γκολ. Το κατάφερε στο 57', όταν μετά από έξοχη ασίστ του Φίλιπς, ο Στέρλινγκ «τρύπησε» την κροατική άμυνα και με δυνατό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, με την Αγγλία να έχει πάντα τον έλεγχο του αγώνα και τους Κροάτες να μη μπορούν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία.

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Τρίπιερ, Στόουνς, Μινγκς, Ράις, Φίλιπς, Στέρλινγκ (90' Κάλβερτ-Λιούιν), Μάουντ, Φόντεν (71' Ράσφορντ), Κέιν (82' Μπέλινγχαμ).

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Βρσάλικο, Τσαλέτα - Τσαρ, Βίντα, Γκβαρντιόλ, Κόβασιτς (85' Πάσαλιτς), Μπρόζοβιτς (70' Βλάσιτς), Μόντριτς, Πέρισιτς, Ρέμπιτς (78' Πέτκοβιτς, Κράμαριτς (70' Μπρέκαλο).

naftemporiki.gr

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares