Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021 15:04

Kαπράλος: «Η Ελλάδα παίρνει στην Ευρώπη τη θέση που της αξίζει»

Η Ελλάδα παίρνει τη θέση που της αξίζει στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιακή οικογένεια, με την εκλογή του Σπύρου Καπράλου στην ηγεσία των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στις πρώτες του δηλώσεις προς τους Ελληνες φιλάθλους:

«Είναι μεγάλη μου τιμή για μένα που οι συνάδελφοι μου με εξέλεξαν Πρόεδρο των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών. Είμαι μεγάλη τιμή και για την Ελλάδα, καθώς είναι η πρώτη φορά που παίρνει τη θέση που της αξίζει. Η Ελλάδα που έφερε στην ανθρωπότητα το δώρο των Ολυμπιακών Αγώνων, θα έχει την πρωτοπορία στην Ευρώπη μέσω των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών. Είναι κάτι που αξίζουμε γιατί η Ευρώπη αναγνώρισε μέσω εμένα, την παρουσία της Ελλάδας στο Ολυμπιακό κίνημα. Θέλω να πιστεύω ότι θα είμαι ένας καλός Πρόεδρος για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και έχω στόχο να βοηθήσω τις χώρες που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη και να φέρουμε περισσότερα χρήματα στις Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές, πάντα μέσα σε συνθήκες καλύτερης διακυβέρνησης και διαφάνειας, ακολουθώντας το πρότυπο που ήδη εφαρμόζουμε στην Ελλάδα».

Ο Σπύρος Καπράλος εξελέγη Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, την πρώτη μέρα της Γενικής Συνέλευσης που διεξάγεται στην Αθήνα, εξασφαλίζοντας 34 ψήφους έναντι 16 του αντιπάλου του Δανού Nygaard στο σύνολο των 50 Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών της Ευρώπης που συμμετέχουν στις ΕΟΕ.

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε επίσης τους τόπους διεξαγωγής των τριών επόμενων Συνελεύσεων οι οποίες θα γίνουν το 2022 στα Σκόπια, το 2023 στην Κωνσταντινούπολη ή την Αττάλεια και το 2024 στο Μπρασόβ της Ρουμανίας.

Επίσης απονεμήθηκε το βραβείο Piotr Nurowski στον καλύτερο νέο Ευρωπαίο αθλητή στην αθλήτρια διάθλου της Σλοβενίας Lena Repinc.

Oι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης ολοκληρώνονται σήμερα Παρασκευή.

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares