Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2021 16:58

Η Σάκκαρη στα ημιτελικά του Ρολάντ Γκαρός!

Παγκόσμια Σάκκαρη! Το «χρυσό» κορίτσι του ελληνικού τένις εξακολουθεί να γράφει Ιστορία στο εφετινό Roland Garros. Με μία ακόμη μαγική εμφάνιση κατάφερε να νικήσει με 2-0 (6-4, 6-4) την κάτοχο του τροπαίου, την 19χρονη Πολωνή Ίγκα Σβιάτεκ και να προκριθεί στους ημιτελικούς του τουρνουά, για πρώτη φορά στην καριέρα της, στοχεύοντας ξεκάθαρα πλέον στο να φτάσει στην κορυφή.

Δεν είναι πλέον, παραμύθι, αλλά πραγματικότητα. Η Μαρία Σάκκαρη πραγματοποιώντας έξοχη εμφάνιση, συνέχεια αυτών που κάνει από την αρχή του τουρνουά, κατάφερε να μην επιτρέψει στην Σβιάτεκ να πιστέψει ότι θα μπορούσε να επαναλάβει το περυσινό θαύμα για το back to back στο Γαλλικό Όπεν.

Νίκησε καθαρά και δίκαια με 2-0 την αθλήτρια που είχε 22 συνεχόιμενα νικηφόρα σετ, δείγμα του ότι το ταβάνι, πλέον, δεν έχει όρια για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Στον αυριανό ημιτελικό η 25χρονη Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Τσέχα Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα, η οποία νωρίτερα ξεπέρασε το εμπόδιο της Αμερικανίδας, Κόρι Γκοφ με 2-0 και πέρασε στην τετράδα του διάσημου τουρνουά του Παρισιού.

Παρότι το ματς δεν ξεκίνησε καλά για την Σάκκαρη, καθώς η Πολωνή αντίπαλός της έκανε μπρέικ και προηγήθηκε 2-0, η συνέχεια ήταν αντιστρόφως ανάλογη.

Η απάντηση ήρθε γρήγορα με το 2-2 κι από κει και πέρα η Μαρία Σάκκαρη έκανε ό,τι ήθελε στο κορτ του Φιλίο Σαρτιέ. Πήρε το πρώτο σετ με 6-4 και με τη ψυχολογία στα ύψη με τον ίδιο ακριβώς τρόπο έφτασε στη νίκη και στο δεύτερο (6-4) παρά την πίεση που άσκησε η Σβιάτεκ στο τελευταίο game.

Η αντίπαλος της Ελληνίδας πρωταθλήτριας (νο18 στον κόσμο) στον ημιτελικό του Roland Garros, Μπαρμπόρα Κρεϊτσικόβα, βρίσκεται στο νο33 της παγκόσμιας κατάταξης και μετρά μόλις τρεις συμμετοχές σε κυρίως ταμπλό σε Grand Slam (στο απλό), αλλά και δύο κατακτήσεις Major, το 2018 στα διπλά των Roland Garros και Wimbledon.

Βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και με τη σημερινή έφτασε τις 10 συνεχόμενες νίκες, βελτιώνοντας το ρεκόρ της σε 12-1 στην εφετινή χωμάτινη σεζόν.

Πηγή: naftemporiki.gr

Κατηγορία ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares